Da li je otvaranje stovarišta isplativ biznis na duge staze?

Ako želite da se bacite u preduzetničke vode i ne želite da Vam šef visi nad glavom onda ideja o stovarištu nije loša ideja.

Ako imate talenat za biznis i hoćete da budete sami svoj gazda postoje određena stovarišta koja možete otvoriti i tako ostvariti svoj san.

Praksa je pokazala da su stovarišta veoma isplativa za vlasnike i da su potrebna velikom broju ljudi, Vaše je samo da se opredelite za tip stovarišta i da ga otvorite.

Stovarišta mogu biti različite namene od auto delova do građevinskog materijala, samo zavisi od toga šta Vama više leži da prodajete, ili procenite da je potrebno tržištu u datom momentu.

Pre sledećeg koraka, odnosno pre uplovljavanja u preduzetničke vode potrebno je da ispitate tržište i napravite strategiju rada i marketinga da bi Vam se posao na kraju isplatio.

Kako otvoriti stovarište?

Kao i u svakom privatnom biznisu morate zaboraviti u početku na radno vreme i uložiti mnogo truda i strpljenja da biste se probili na tržištu i nešto ostvarili.

Kod stovarišta je najbitnije da nađete dovoljno veliki prostor odnosno magacin gde ćete izložiti sve artikle koje ćete ponuditi klijentima.

Ako se odlučite za prodaju auto delova biće Vam potreban veliki plac na kome ćete izložiti aute i njihove delove, a ako odlučite da prodajete građevinski materijal biće Vam potreban veliki magacin ili hangar u kome ćete odlagati džakove cementa, multibata, armaturu, behaton i crep.

Uzmite u obzir da morate napraviti mali objekat na toj parceli gde će biti kancelarijski prostor u koji ćete primati mušterije.

Iako Vam ovo možda na prvu loptu deluje prezahtevno, istina je da je ovo minimalno ulaganje u infrastrukturu objekta. Prednost je velika ako Vaš plac već ima priključak za struju i vodu i da ne morate to da pribavljate.

loading...

Stovarište građevinskog materijala najunosniji biznis u Srbiji

Izgradnja stambenih objekata u Srbiji je dugi niz godina veoma popularan biznis i zato su stovarišta građevinskog materijala uvek prepuna mušterija.

Građevinska stovarišta nude veliki izbor različitog materijala i ostalih potrebnih stvari za izgradnju kuće ili stambenih zgrada. Stovarišta građevinskog materijala sadrže i sav potreban alat koji Vam može pomoći u gradnji određenog objekta.

Da bi Vam biznis postao uspešan morate naći pouzdane i kvalitetne saradnike dobavljače od kojih ćete uzimati sirovine, i zatim ih prodavati po povoljnim cenama.

Možete se odlučiti za prodaju širokog asortimana građevinskih proizvoda ili ponuditi klijentima samo jednu vrstu materijala različitih proizvođača.

Ako klijentima ponudite raznovrstan i kvalitetan građevinski materijal povoljne cene uspeh Vam je zagarantovan.

Trenutni trend je porast cena građevinskog materijala i do 80%, i to armature, OSB ploča, fasadnih mrežica, gvožđa i termoizolacije. Veliki procenat građevinskog materijala u Srbiju stiže iz Kine u kontejnerima, i kada je prevoz robe poskupeo za 20% do 40% povećala se i cena na stovarištima.

Još jedno popularno stovarište u Srbiji je stovarište za ogrev jer su drva i ugalj još uvek dominantno gorivo na koje se greju domaćinstva u zemlji. Za ovo stovarište je veoma jednostavna infrastruktura i potrebno je nabaviti samo ograđen prostor gde ćete odložiti nabavljeni ogrev.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: