Kako dobiti temperaturu?

Sigurno vam se bar ponekad dogodi da poželite da pobegnete od silnih obaveza koje imate u školi ili na fakultetu i da izbegnete pisanje domaćeg, odgovaranje, kontrolni zadatak ili ispit. U takvim situacijama, prvo što vam prolazi kroz misli, jeste želja da se razbolite, da možete da ostanete kod kuće i da lako nabavite opravdanje za propuštene časove. Međutim, kako želja da se razbolite nije dovoljna da bi ste se i stvarno razboleli, ono što je najbolje da uradite, jeste da odglumite da ste bolesni.

Glumljenje bolesti, najbolje će vam poći za rukom ukoliko budete imali neki dokaz da ste bolesni, a najbolji dokaz da ste bolesni, jeste visoka temperatura.

Zato, kroz sadržaj ovog teksta, pomoći ćemo vam da otkrijete kako da namerno i za veoma kratko vreme dobijete temperaturu.

Na vama je samo da tekst pročitate do kraja i da izaberete savet koji želite da poslušate.

Zagrejte toplomer

Najbolji, najlakši i najbrži način da “dobijete” temperaturu, jeste da zagrejete toplomer. Pritom, ono što daje posebnu prednost ovom načinu “dobijanja” temperature, jeste to što je to način koji je apsolutno bezbedan za zdravlje, a koji pritom nudi brzo rešenje u okviru kojeg možete da dobijete temperaturu za pet minuta, pa i brže.

Postoji više načina na koje možete da zagrejete toplomer. Prvi način je da toplomer na nekoliko minuta (na oko dva minuta) stavite u šoljicu sa bilo kojim toplim napitkom (sasvim je nebitno da li će to biti topla voda, topla kafa ili topao čaj). Jedino na šta pritom treba da obratite pažnju, jeste da napitak ne bude prevreo jer bi u tom slučaju toplomer bogao da pukne, a to bi bilo opasno ukoliko je toplomer koji koristite analogni, odnosno ukoliko u sebi sadrži živu. Kada izvadite toplomer iz toplog napitka, obrišite ga i proverite koja je temperatura na njemu. Ukoliko je previsoka temperatura, po kojoj bi ste mogli da budete razotkriveni u svojoj prevari, lagano i pažljivo stresite toplomer tako da temperaturu svedete na vrednosti koje želite, na recimo 37,6 ili 38.

Drugi način da zagrejete toplomer (ukoliko vam pri ruci nije topli napitak) jeste da ga spustite na izvor toplote, recimo na peć ili na radijator i da čekate da “dobijete” temperaturu. Pritom, vodite računa o tome da vam toplomer ne padne sa peći ili sa radijatora i da se ne razbije.

Treći način da zagrejete toplomer, jeste da ga zagrejete fenom. Pritom, fen nemojte držati direktno prislonjen uz staklo toplomera, već ga udaljite na oko deset centimetra.

Ukoliko vam ni topao napitak, ni izvor toplote, ni fen nisu pri ruci, postoji još jedan način na koji možete da zagrejete toplomer. Ono što treba da uradite, jeste da umesto ispod pazuha, toplomer držite u šakama (temperatura šaka je obično veća nego što je temperatura ispod pazuha).

loading...

Zagrejte telo

Nameru da namerno dobijete temperaturu, možete ispuniti i ukoliko umesto toplomera zagrejete, tačnije pregrejete svoje telo. U tome, uspećete ukoliko se prvo budete fizički dosta umorili (možete recimo da trčite ili da se posvetite nekoj sportskoj aktivnosti). Nakon što ste se fizički umorili, nemojte piti vodu, već popijte topao čaj.

Posle sat vremena, popijte još jedan topao čaj, a i dalje nemojte piti vodu. Nakon toga, lezite u krevet i umesto sa jednim, pokrijte se sa dva pokrivača i nemojte dozvoliti sebi da zaspite što duže možete (najbolje bi bilo da ostanete budni bar do pola noći). Kada zaspite, nemojte se otkrivati i potrudite se da bude što toplije u sobi.

Ujutru kada se probudite, osećaćete se loše i imaćete visoku temperaturu. Čim dobijete željeni rezultat na toplomeru, temperaturu ćete moći da spustite tako što ćete piti vodu i tako što ćete se istuširati i komotnije obući.

Ovako nešto, nemojte ponavljati često jer bi ste takvim ponašanjem mogli zaista da narušite svoje zdravlje.

Pojedite živ krompir

Metod dobijanja visoke temperature uz pomoć živog krompira, poznat je gotovo svima. Ipak, objasnićemo vam šta tačno treba da uradite, odnosno kako da pojedete živ krompir da bi ste dobili temperaturu.

Dakle, prvo što treba da znate, jeste da ne smete da preterujete i da ne smete da pojedete previše živog krompira. Jedan živi krompir srednje veličine, sasvim je dovoljan da bi ste ostvarili svoj cilj.

Pre nego što ga pojedete, krompir samo dobro operite i nemojte ga ljuštiti, iseckajte ga što sitnije i tek onda ga pojedite. Razlog zbog kojeg ne treba da ljuštite krompir pre nego što ga pojedete, jeste to što se upravo u kori živog krompira nalazi najveća koncentracija sastojaka koji izazivaju visoku temperaturu.

Ono na šta pritom morate biti spremni ukoliko se odlučite da pojedete živ krompir, jeste njegov neprijatan i opor ukus.

Kada ste pojeli živ krompir, sačekajte da prođe oko pola sata do sat vremena i onda izmerite temperaturu.

Nemojte nikada koristiti više od jednog živog krompira, jer osim što izaziva temperaturu, živ krompir je jako štetan za želudac, za jetru i za creva i može izazvati mučninu, povraćanje, pa čak i hemoroide.

Iz istog razloga, nemojte često izvoditi ovaj “trik” sa živim krompirom.

Ukoliko za tako nešto postoji šansa, najbolje bi bilo da u želji da ne idete u školu ili na fakultet ne glumite da ste bolesni, već da priznate mami i tati zašto želite da ostanete kod kuće. Objasnite im da ne želite da odete na kontrolni za koji niste dovoljno spremni i potrudite se da vreme koje ćete provesti kod kuće zaista potrošite tako što ćete naučiti lekciju ili lekcije koje ste propustili. Kada se vratite u školu, tražite da odgovarate, popravite ocenu i na taj način učinite sebi odlazak u školu i boravak u školi prijatnijim.

Odglumljenom bolešću, tačnije “visokom temperaturom”, moći ćete samo trenutno da pobegnete od obaveza i od problema u školi ili na fakultetu, ali tako definitivno nećete moći niti uspeti da ih trajno rešite.

Ukoliko budete otvoreni u komunikaciji sa roditeljima, šanse da će vas oni razumeti i podržati u odluci da preskočite jedan ili dva dana u školi, mnogo su veće nego što vam se čini.

Uz to, svojom iskrenošću, rešićete sebe brige o tome da bi roditelji mogli da vas razotkriju.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: