Pozitivna energija i kako biti pozitivan?

Sigurno vam se bar povremeno dogodi da se nađete pred naletom negativnim emocija ili negativnih misli, da se osećate neraspoloženo i da vas kroz čitav dan prati osećaj nekakve strepnje ili slutnje da će se nešto loše dogoditi, a da pritom ne možete da prepoznate i da pronađete racionalan razlog zbog kojeg vam se sve to događa.

Međutim, razlog za nastanak i razvoj takvih okolnosti postoji i on se odnosi na nedostatak pozitivne energije oko vas i u vama i na prisustvo negativne energije koja je akumulirana u prostoru i u stvarima kojima ste okruženi ili u vama samima. Da bi ste navedene okolnosti uspeli da promenite i da bi ste se ponovo osećali dobro i raspoloženo, ono što je potrebno da uradite jeste da se oslobodite negativne energije i da učinite da se umesto nje oko vas i u vama stvori pozitivna energija.

Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, pokušaćemo da vam što preciznije objasnimo na koji način možete postati “meta” negativne energije, a što je još važnije, pomoći ćemo vam i da otkrijete kako da se negativne energije i svega onoga što ona u vama i oko vas izaziva oslobodite i kako da u svoj život, u svoj prostor i lično u sebe ubacite pozitivnu energiju.

Na koji način postajete “meta” negativne energije?

Energija je nešto što nije opipljivo i što niko od nas ne može da dodirne, da vidi ili da čuje, ali ipak, ona nesumnjivo svuda oko nas postoji i neprestano oko nas kruži, imajući pritom sposobnost i osobinu da se vezuje, da se zadržava i da se prenosi sa čoveka na čoveka, ali i sa čoveka na predmete ili na prostor.

Najveći deo energije, nastaje kao proizvod ljudskih misli, ali se takođe i oblikuje kao posledica izgovorenih reči ili proživljenih osećanja koja se mogu definisati i kao ljudske reakcije na određene događaje. Ukoliko osoba razmišlja o lepim i o pozitivnim stvarima, ukoliko o takvim stvarima i govori, ukoliko proživljava pozitivna osećanja i doživljava pozitivne situacije, ona automatski emituje pozitivnu energiju i tu energiju šalje na ljude, ali i na prostor i na predmete oko sebe.

Sa druge strane, ukoliko osoba razvija i “neguje” negativne i loše misli, ukoliko govori loše o drugima ili
ukoliko proživljava negativna osećanja ili ispoljava negativne reakcije na situacije i događaje koje proživljava, ona automatski emituje negativnu energiju i tu energiju šalje na ljude, na prostor, kao i na predmete oko sebe.

Onda kada ste kao neko ko emituje pozitivnu energiju u manjini i kada ste okruženi ljudima koji emituju negativnu energiju ili kada ste u prostoru ili u blizini predmeta koji su “upili” negativnu energiju koja je nastala kao proizvod nečijih negativnih misli, negativnih reči ili negativnih osećanja, onda vaša pozitivna energija počinje da se “rasplinjuje” i da “podrhtava” pred naletom negativne energije koja je oko vas i usmerena prema vama. Na taj način, postajete “meta” negativne energije.

Ono što je važno reći, jeste da postoje dve vrste negativne energije koje mogu biti usmerene prema vama. Prva vrsta, mogla bi se nazvati “nenamernom” ili “slučajnom” negativnom energijom, dok bi se druga vrsta mogla nazvati “namernom” negativnom energijom. “Nenamerna” ili “slučajna” negativna energija, je znatno slabija i ona nije namenski proizvedena niti “poslata” baš vama i sa namerom da baš vas napadne, već je uglavnom nastala kao posledica nečijih generalno loših misli ili osećanja.

Međutim, “namerna” negativna energija, ona je opasnija i ona je namenjena lično vama. Ukoliko se pitate šta to tačno znači, evo objašnjenja: Naime, postoje ljudi, koji vas sa razlogom ili bez razloga jednostavno ne vole i koji prema vama gaje negativne emocije, ljubomorni su na vas, možda vas čak i mrze… Takvi ljudi, kada razmišljaju o vama, oni vam uglavnom žele nešto loše (svesno ili nesvesno i hteli oni to da priznaju ili ne) i zbog načina na koji oblikuju svoje misli o vama, opet svesno ili nesvesno, oni ka vama šalju negativnu energiju, koja se “lepi” za vas i koja vas napada.

loading...

Onda kada se napad negativne energije na vas dogodi, vi naravno nećete osetiti fizički udarac, nećete imati modricu na telu ili bili koji oblik fizičke povrede, ali bićete povređeni. Na takvu povredu, vaše telo i vaš um će reagovati mislima i osećanjima kakve smo u samom uvodnom delu ovog teksta opisali. Postaćete naglo i “bez razloga” uznemireni, nervozni i jednostavno ćete se osećati kao da ste bolesni, nećete moći da spavate ili ćete kada zaspite imati košmare, a neće vam biti jasno zašto se to događa. Onda ćete i sami pod naletom takvih misli i osećanja početi da proizvodite i da emitujete negativnu energiju i ona će se širiti oko vas, zadržavajući se u prostoru ili u predmetima koje budete dodirivali.

Kako da proverite da li se oko vas i u vašem prostoru nalazi negativna energija?

Na svu sreću, postoji način na koji možete proveriti da li se oko vas i u vašem prostoru nalazi negativna energija. Konkretno, ono što je potrebno da uradite u cilju sprovođenja takve provere, jeste da uzmete jednu providnu čašu, morsku so, vodu i alkoholno sirće (isključivo providno sirće) i da uradite sledeće:

U providnu čašu, do nivoa koji odgovara jednoj trećini njene dubine, najpre sipajte morsku so (svejedno je da li je sitna ili krupna morska so). Zatim, preko morske soli, u čašu polako sipajte vodu i to do nivoa koji odgovara drugoj trećini njene dubine. Na kraju, u čašu skoro do vrha polako sipajte i alkoholno sirće. Kada ste to uradili, sačekajte da se sastojci slegnu i da tečni sadržaj u čaši bude potpuno bistar, a zatim čašu odložite na neko mesto koje nije direktno izloženo pogledima, a koje se nalazi u prostoriji za koju sumnjate da je ispunjena negativnom energijom. Sačekajte da čaša na tom mestu odstoji dvadeset četiri sata.

Nakon toga, priđite čaši i pogledajte njen sadržaj. Ukoliko je sve onako kao što je bilo kada ste spustili čašu, onda u prostoriji nema negativne energije. Ukoliko uočite bilo kakve promene u sadržaju, ako je recimo voda mutna ili ako je promenila boju (požutela), ako su u mešavini vode i sirćeta uočljivi mehurići ili ako su izražene bilo kakve druge promene, to znači da u prostoru ima negativne energije. U tom slučaju, sadržaj iz čaše prospite u WC šolju i pustite vodu, a zatim isti postupak provere ponavljajte sve dok sadržaj u čaši ne postane čist i isti onakav kakvim ste ga spustili na početku eksperimenta. Onda kada sadržaj u čaši bude čist i nepromenjen, to će biti znak da je vaša prostorija očišćena od negativne energije.

Na opisan način, možete proveriti energetsko stanje u svim prostorijama u kojima to želite.

Kako da budete pozitivni?

Da bi ste bili i što još važnije ostali pozitivni, trudite se da što više i što češće budete okruženi dobronamernim i prijatnim ljudima koji na vas utiču pozitivno, decom i životinjama. Samo pozitivnim ljudima dozvolite da zauzmu mesto u vašem životu, a od negativnih i loših ljudi se klonite i o njima ne razmišljajte, ne dozvolite sebi da vas se tiče šta oni misle ili šta kažu.

Svoje misli, oblikujte tako da vam donose mir i da u njima ne postoji ništa što vas uznemirava i što u vama probuđuje slabost.

Zatim, trudite se da prostor u kojem živite uvek bude provetren, čist i što je moguće više osvetljen. Ustajao vazduh, prašina, prljavština i tama, takođe mogu doprineti apsorbovanju negativne energije. Zato, neka sve oko vas bude čisto, osvetljeno, vedro. U takvom prostoru i okruženi pozitivnim ljudima, jednostavno nećete moći ništa drugo do da se osećate pozitivno i dobro.

Onda kada vas zadese realno objašnjivi i u današnje vreme neizbežni problemi ili brige, jednostavno ne dozvolite sebi da “potonete”. Na trenutak, napravite vremensko odstojanje od trenutnog problema i setite se nekog drugog, sada već prebrođenog problema ili situacije koju ste nekada doživeli kao bezizlaznu, a iz koje ste ipak izašli. Onda recite sebi da će i ovog puta biti tako, da će se i vaš trenutni problem ili situacija rešiti, da se mora rešiti i onda dajte sve od sebe da zaista i bude tako. Recite sebi, ustvari stalno ponavljajte sebi da jednostavno nećete i ne želite da budete negativni i da se osećate loše.

Kada tako budete počeli da razmišljate i da se ponašate, uskoro ćete primetiti da ste znatno pozitivniji i da je vaša pozitivna energija sve stabilnija i jača, a samim tim i otpornija pri naletima negativne energije koja se nenamerno ili namerno emituje prema vama.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: