Biogaia kapi za bebe – upotreba, iskustva i cena

Biogaia kapi, tačnije “BioGaia ProTectis” kapi predstavljaju medicinski testiran i za upotrebu potpuno bezbedan proizvod, tačnije oblik medikamenta koji poseduje i ispoljava dejstvo probiotika.

Međutim, kako je na farmaceutskom tržištu zastupljena zaista široka ponuda različitih i za upotrebu takođe bezbednih probiotika, Biogaia kapi možda ne bi ni dospele u red toliko istaknutih i toliko cenjenih medicinskih proizvoda, da nemaju jednu izuzetno važnu prednost, a to je da je njihova namena prilagođena ne samo odraslima, već i deci i tek rođenim bebama. Dakle, Biogaia kapi, potpuno bezbedno i sa apsolutnom sigurnošću u način i efikasnost njihovog delovanja, možete davati bebama.

O tome na koji način Biogaia kapi deluju, kada i kako ih je potrebno upotrebljavati, ali i o tome kakva su iskustva osoba koje su imale priliku da ih upotrebe i koja je njihova cena, imaćete priliku da saznate u nastavku teksta.

Na koji način Biogaia kapi za bebe deluju?

U sastavu Biogaia kapi, nalazi se jedan specifičan soj “Lactobacillus reuteri” gram-pozitivnih bakterija, zahvaljujući kojima ovaj proizvod i poseduje i ispoljava svojstvo probiotskog delovanja. “Lactobacillus reuteri” bakterije, u uobičajenim uslovima naseljavaju crevnu floru ne samo ljudi, već i svih drugih sisara, kao i ptica i na osnovu toga se može reći da unutrašnjost creva zapravo predstavlja njihovo prirodno stanište.

Kada su prisutne u unutrašnjosti creva, “Lactobacillus reuteri” bakterije formiraju kolonije i vezuju se za sluzokožu i za epitelne ćelije creva, pritom delujući na proces lučenja reuterina. Reuterin, predstavlja oblik antimikrobne supstance, čija je uloga da stvara barijuru između zdrave flore creva i štetnih, odnosno patogenih mikroorganizama koji mogu da naruše zdravlje ne samo crevne flore, već i čitavog digestivnog sistema.

Biogaia kapi za bebe - upotreba, iskustva i cena

Međutim, ono što može da se dogodi, recimo prilikom konzumiranja hrane na koju je organizam osetljiv ili prilikom sprovođenja terapije antibioticima recimo, jeste da se pomenuta barijera između zdrave crevne flore i patogenih mikroorganizama sruši i da patogeni mikroorganizmi preuzmu “vlast” i da “pokore” “Lactobacillus reuteri” bakterije i samim tim da neutrališu lučenje i delovanje reuterina. Onda kada se to dogodi, posebno ukoliko je u pitanju osetljiv organizam, kakav je organizam bebe, dolazi do pojave poremećaja funkcije digestivnog sistema, odnosno do pojave zdravstvenih smetnji i do problema, kao što su dijareja, prisustvo grčeva, prisustvo gasova, opstipacija i slično. U prisustvu takvih problema, organizmu treba pružiti podršku i pomoći mu da povrati sposobnost odbrane od patogenih mikroorganizama. Tada je vreme za primenu Biogaia kapi.

Nakon što se Biogaia kapi upotrebe, “Lactobacillus reuteri” bakterije se vraćaju u creva, ponovo formiraju svoje kolonije, vezuju se za sluzokožu i za epitelne ćelije creva, obnavljaju lučenje reuterina i dovode do ozdravljenja najpre crevne flore, a onda i čitavog digestivnog sistema.

Kada je vreme da bebi date Biogaia kapi?

Kada su bebe u pitanju, crevna flora i uopšteno digestivni sistem znaju biti izuzetno osetljivi. Posebno izražena osetljivost, javlja se onda kada u bebinu ishranu ubacite neku novu namirnicu, na koju njen organizam, a prvenstveno digestivni sistem koji se još uvek nije ni formirao kako treba, tek treba da se navikne.

Takođe, porast osetljivosti, javlja se i u periodu kada je beba recimo pod terapijom antibioticima. U cilju rešavanja problema koje beba ima unutar digestivnog sistema, ali i preventivno, onda kada ste uvereni da bi moglo da dođe do razvoja takvih problema (recimo kada planirate da u ishranu bebe ubacite neku novu namirnicu), potrebno je da bebi dajete Biogaia kapi. Ukoliko bebi treba prvi put da date ove kapi i zbog toga se bojite kako će njen organizam na njih reagovati, ono što je potrebno da znate je sledeće: Prvi put, “Lactobacillus reuteri” bakterije kakve su sadržane u Biogaia kapima, ispitane su krajem 20. veka, tačnije 1980. godine i od tada, pa sve do danas izvršeno je čak više od 100 medicinskih studija koje su posvećene njima i načinu na koji one deluju na ljudski organizam.

loading...

Rezultati doslovno svake od 100 sprovedenih studija, doveli su do identičnog zaključka, a to je da pomenute bakterije ispoljavaju isključivo pozitivno delovanje na ljudski organizam i da su samim tim Biogaia kapi potpuno bezbedne za upotrebu, čak i onda kada se koriste za potrebe lečenja izuzetno malih beba. Zbog pomenutih rezultata medicinskih studija, farmaceuti su odlučili da Biogaia kapi počnu da proizvode i u kapima, baš kako bi one bile prilagođene bebama.

Biogaia kapi za bebe – upotreba

Biogaia kapi se upotrebljavaju veoma jednostavno. Konkretno, potrebno je da ih pre upotrebe temeljno promućkate, a zatim da ih u količini od tačno 5 kapi sipate u malu količinu vode ili mleka koje ćete dati bebi da pipije (količina vode ili mleka nije tačno određena, ali se preporučuje da to bude mala količina, kako bi ste bili sigurni da će beba sve da popije). Ukoliko je beba veća, možete joj dati da Biogaia kapi popije i direktno iz kašičice.

Ono što moramo da naglasimo, jeste da je ove kapi potrebno davati bebi samo jednom dnevno i to u količini od tačno 5 kapi, bez obzira na starost bebe i bez obzira na razlog zbog kojeg ste odlučili da ih upotrebljavate. Upotreba da bude redovna, što znači svakodnevna, sve dok za tim ima potrebe.

Ono što nije važno, to je period dana u kojem ćete bebi davati Biogaia kapi. Dakle, sasvim je sve jedno da li ćete ih bebi dati ujutru, u toku dana ili uveče i da li će to biti pre ili posle obroka. Važno je samo da beba svaki dan popije 5 kapi Biogaia kapi u periodu kada je to potrebno.
Prilikom upotrebe Biogaia kapi, obratite pažnju na to da ih ne koristite ukoliko su otvorene pre više od 3 meseca, bez obzira na rok trajanja koji je utisnut na njihovoj ambalaži.

Biogaia kapi za bebe – iskustva

Iskustva roditelja koji su imali prilike da svojim bebama daju Biogaia kapi, svedoče o tome da je ovaj medicinski proizvod izuzetno delotvoran. Međutim, ono što je potrebno znati, jeste da se maksimalno izražena efikasnost i maksimalan rezultat njihove upotrebe treba i može očikivati tek nakon tri do pet dana kada je u pitanju prisustvo grčeva.

Ukoliko se koriste u cilju lečenja dijareje ili opstipacije, ispoljavaju brže delovanje i bebi je nakon njihovog uzimanja bolje već narednog dana, a ukoliko se koriste u cilju sprečavanja štetnog delovanja antibiotika na crevnu floru bebe, najbolje je započeti sa njihovom upotrebom dan pre nego sa upotrebom antibiotika i u tom slučaju ih bebi treba davati rano ujutru, kako bi tokom čitavog dana bila otporna na uzimanje antibiotika.

Biogaia kapi za bebe – cena

Biogaia kapi za bebe, prodaju se u ambalaži od 5 mililitara. Dostupne su u svim apotekama i njihova cena je oko 1.125 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: