Steznik za stomak za mršavljenje i posle porodjaja – upotreba, iskustva i cena

Ono što je većini osoba kod kojih je u bilo kom periodu života bio izražen problem sa gojaznošću poznato, jeste da se prilikom stvaranja viška kilograma masne naslage uglavnom formiraju u predelu stomaka i da se upravo takve masne naslage, odnosno masne naslage u regiji stomaka ujedno i najteže skidaju.

Neke osobe, čak i nakon sprovedene dijete i nakon izlaganja redovnom vežbanju, jednostavno ne mogu da dođu do zadovoljavajućih rezultata i do lepo oblikovanog, ravnog stomaka.

Problem sa obimom struka, odnosno sa naslagama masnih naslaga na stomaku, takođe imaju i žene koje su se u neposrednoj prošlosti porodile.

Upoznati sa ovakvim činjenicama, stručnjaci širom sveta, došli su na ideju da naprave proizvod koji bi ogromnom broju populacije koja ima problem sa prisustvom masnih naslaga na stomaku ponudio rešenje.

Proizvod koji nudi takvo rešenje, jeste steznik za mršavljenje, kao i steznik koji je namenjen za period posle porođaja.

Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, otkrićemo vam kako funkcioniše i kako se koristi steznik za mršavljenje, ali i kako funkcioniše i kako se koristi steznik koji je namenjen za period posle porođaja.

Kako funkcioniše steznik za mršavljenje?

Na tržištu, postoji više varijanti steznika za mršavljenje. Svaki od tih steznika funkcioniše po istom ili po bar približno istom, odnosno sličnom principu.

Naime, svaki steznik za mršavljenje konstruisan je i osmišljen je tako da se sastoji iz više slojeva od kojih svaki ima svoju specifičnu svrhu i ulogu.

Najčešće, svaki steznik za mršavljenje ima tri sloja. Prvi sloj, sačinjen je od materijala koji imaju osobinu da podstiču znojenje u regiji stomaka, a znojenje u predelu stomaka nije ništa drugo do proces topljenja masnih naslaga u ovoj regiji. Što se više znoja proizvede i oslobodi iz organizma u periodu nošenja steznika za mršavljenje to je uspešniji proces eliminisanja masnih naslaga.

loading...

Drugi, odnosno srednji sloj steznika za mršavljenje, sačinjen je od materijala koji imaju sposobnost da upijaju i da apsorbuju znoj koji se proizvede i koji se oslobodi iz regije stomaka u periodu nošenja steznika za mršavljenje.

Treći i ujedno završni sloj steznika za mršavljenje, sačinjen je od materijala koji utiču na sušenje predhodna dva sloja i koji sprečavaju da sadržaj znoja prodre do odeće koju nosite preko steznika za mršavljenje.

Materijal koji se najčešće koristi u procesu proizvodnje steznika za mršavljenje, jeste neopren. Neopren je inače materijal od kojeg se proizvode i ronilačka odela. Ovaj materijal, pri dodiru sa kožom deluje tako da stvara toplotu usled koje stimuliše topljenje masnih naslaga koje se nalaze ispod kože.

Takođe, neki steznici za mršavljenje se proizvode i od specijalno dizajnirane tanke gume koja ispoljava delovanje slično delovanju neoprena.

Steznik za mršavljenje – upotreba

Steznici za mršavljenje proizvode se u doslovno svim veličinama, tako da prvo što je potrebno da uradite pri odluci da upotrebite steznik za mršavljenje, jeste da odaberete pravu veličinu za sebe. Naime, da bi steznik za mršavljenje mogao da ispolji efikasno delovanje i da bi vam pomogao da smršate, nikako ne sme da bude širok, već mora da bude usko pripijen uz vaš stomak.

U godinama koje su sada već deo davne prošlosti, steznici za mršavljenje su se na različite načine kopčali i time ih je često bilo komplikovanije sakriti, odnosno prikriti ispod odeće. Danas, steznik za mršavljenje možete da nosite, a da to niko oko vas čak i ne primeti. Današnji steznici za mršavljenje su izrazito tanki i sašiveni su tako da se jednostavno navlače na telo, ili se preklapaju i lepe čičak trakom.

Ono što treba da znate, jeste da ukoliko koristite steznik za mršavljenje koji se navlači, steznik treba da navlačite isključivo i samo preko donjeg veša.

U steznik nemojte uvlačiti veš majicu, jer površina neoprena od kojeg je napravljen steznik za mršavljenje, mora da bude u direktnom dodiru sa vašom kožom. U protivnom, ukoliko se između steznika i vaše kože nađe nekakva barijera (kao što je tkanina od koje je recimo majica sačivena), steznik neće moći da ispolji svoje delovanje.

Vreme, tačnije period u toku dana u okviru kojeg je potrebno da nosite steznik za mršavljenje, zavisi od mere u kojoj su na vašem stomaku prisutne i izražene masne naslage.

Ukoliko želite da se oslobodite svega nekoliko centimetara u obimu stomaka, dovoljno je da steznik nosite od dva do najviše tri sata u toku dana.

Ako imate problem sa izraženim prisustvom masnih naslaga u regiji stomaka i ukoliko u značajnoj meri želite da utičete na smanjenje obima, onda steznik za mršavljenje nosite i po četiri do najviše pet sati dnevno.

Što se tiče ukupnog vremenskog perioda u kojem je potrebno da koristite steznik za mršavljenje, on nije tačno određen i opet zavisi od mere u kojoj su izražene masne naslage na vašem stomaku, kao i od mere u kojoj želite da se rešite tih naslaga.

Kako bi ste dodatno doprineli efikasnosti delovanja steznika za mršavljenje, preporučljivo je da neposredno pre, za vreme i nakon njegove upotrebe, odnosno nošenja pojačano pijete vodu. Na taj način, pospešićete proces znojenja i topljenja masnih naslaga.

Ono što dodatno pospešuje rezultate korišćenja steznika za mršavljenje jeste i izlaganje fizičkoj aktivnosti za vreme njegovog nošenja, jer fizička aktivnost dodatno stimuliše proces topljenja masnih naslaga i znojenja.

Razlog zbog kojeg steznik za mršavljenje ne bi trebalo da nosite duže od maksimalno pet sati dnevno, jeste to što u protivnom može doći do iritacije kože koja je u direktnom kontaktu sa sadržajem znoja i koja u kontaktu sa neoprenom ne može da diše.

Nakon što skinete steznik za mršavljenje, obavezno se istuširajte kako bi ste sa sebe skinuli tragove znoja. Takođe, ono što je važno jeste da vodite računa o tome da steznik za mršavljenje redovno perete kako se na njemu ne bi razvile bakterije od stalnog zadržavanja znoja.

Steznik za mršavljenje posle porođaja

Značajno veliki procenat žena koje su se u neposrednoj prošlosti porodile, ima problem sa prekomernim kilogramima i sa viškom masnih naslaga.

Kod nekih porodilja, takav problem je izražen samo u regiji stomaka, dok je kod nekih izražen i u drugim regijama na telu, posebno u regiji zadnjice ili u regiji butina.

Ukoliko i vi lično imate problem sa prekomernim kilogramima nakon porođaja, predlažemo da rešenje potražite u primeni steznika za mršavljenje.

Na tržištu je dostupno više različitih modela ovih steznika, od kojih su neki namenjeni specijalno porodiljama. Takve steznike za mršavljenje, najbolje je i najsigurnije je da potražite u apotekama, a takođe, možete ih nači i u bolje opremljenim prodavnicama proizvoda za bebe i porodilje.

Nešto ređe, steznike za mršavljenje koji su namenjeni specijalno porodiljama možete naći u sportskim radnjama.

U zavisnosti od toga na kojim su regijama vašeg tela raspoređene masne naslage nakon porođaja, potrebno je da izaberete model za sebe. Prilikom odabira modela, možete da se konsultujete sa farmaceutom ili sa osobljem objekta u kojem ste odlučili da kupite steznik za mršavljenje.

Recimo, ukoliko je jedino stomak regija koju smatrate “problematičnom”, onda možete upotrebiti steznik za mršavljenje koji pokriva, tačnije obuhvata isključivo regiju stomaka i takav steznik za mršavljenje možete najlakše pronaći i to u bilo kojoj prodavnici sportske opreme.

Ukoliko vam je višak kilograma izražen i kroz prisustvo masnih naslaga na zadnjici, tada već možete potražiti i izabrati neki od specijalnih modela steznika za porodilje, kao što je model steznika sa kratkim nogavicama koji se navlači.

Ukoliko imate najizraženiji problem sa viškom kilograma i ukoliko su vam masne naslage prisutne i na stomaku i na zadnjici, ali i na butinama, onda izaberite steznik za mršavljenje koji će imati nogavice do iznad kolena i koji će biti dubok do ispod grudi.

Bez obzira za koji model steznika za mršavljenje posle porođaja da se opredelite, steznik koristite kao što smo u predhodnom delu teksta opisali, dakle do najviše pet sati dnevno i onoliko dugo koliko smatrate da je potrebno, tačnije dok ne budete zadovoljni postignutim rezultatima.

Steznik za mršavljenje možete ukoliko želite i ukoliko je potrebno da nosite i već od prvog dana nakon porođaja.

Jedino što ne smete jeste da uz nošenje steznika za mršavljenje nakon porođaja vežbate. Naime, sa vežbanjem možete početi tek onda kada ste sigurni da se vaš organizam oporavio od porođaja, a to znači minimum nakon dva meseca posle porođaja.

Steznik za mršavljenje – iskustva

Iskustva ljudi koji su koristili steznik za mršavljenje, bilo da je reč o osobama koje su jednostavno želele da se reše viška kilograma ili o trudnicama, svedoče o tome da upotreba ovog proizvoda daje odlične rezultate u procesu oslobađanja od masnih naslaga i da su ti rezultati često efikasniji i od rezultata različitih dijeta.

Neke osobe, do zadovoljavajućih rezultata upotrebe steznika za mršavljenje dolaze već nakon nekoliko nedelja, dok je kod nekih potrebno da upotreba steznika za mršavljenje traje i do dva ili čak tri meseca kako bi se došlo do istih rezultata. Sve zavisi od početne pozicije odnosno od toga koliko je izražen problem sa viškom masnih naslaga.

Mnogi ne budu zadovoljni pa se na kraju ipak odluče za estetsku hirurgiju i liposukciju.

Steznik za mršavljenje – cena

Na tržištu je dostupno više različitih modela steznika za mršavljenje, pa se u odnosu na model, kao i u odnosu na proizvođača razlikuje njihova cena.

U proseku, za kvalitetan steznik za mršavljenje koji će vas dovesti do zadovoljavajućih rezultata, potrebno je da izdvojite između 1.000 i 4.000 dinara.

Pritom, cena od oko 1.000 dinara, odnosi se na steznike koji se preklapaju i koji pokrivaju isključivo regiju stomaka.

Steznici koji pokrivaju šire regije tela, recimo steznici koji se navlače i koji pokrivaju i zadnjicu ili čak i butine, koštaju više, ali njihova cena baš kao što smo naveli ne prelazi 4.000 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: