Kako odabrati pravi Fiat servis za svoj automobil?

Automobili koji su aktivni učesnici u saobraćaju potrebno je redovno održavati, a vlasnici istih moraju imati proveren auto servis gde voze svog ljubimca na mali i veliki servis.

Ovo pravilo važi i za vlasnike Fiat automobila, s tim što oni imaju blagu prednost u odnosu na druge marke automobila jer se Fiat servis može pronaći skoro u svakom gradu u Srbiji.

U našoj zemlji postoji mnogo Fiat servisa što znači da vlasnici automobila imaju izbor gde će odvesti svoj auto kada nastane neki problem.

Ne zaboravite mali servis

Ono što je obavezno da uradite na svom automobilu je mali servis jer je to osnova dobrog održavanja svakog automobila. Pod malim servisom se podrazumeva redovno održavanje automobila, odnosno promena sva 4 filtera- motornog ulja, goriva, vazduha motora i kabine.

Kada odete na mali servis recite majstoru da pogleda koji je nivo tečnosti u autu, konkretno kako stojite sa kočionim i rashladnim tečnostima.

Svaki Fiat servis preporučuje mali servis u intervalu na godinu dana, a između pređenih 10000- 15000 kilometara, u zavisnosti na to koji model automobila vozite.

Veliki servis je obavezan za svaki auto

Sledeća stavka koju morate obavite u Fiat servisu je veliki servis koji se radi periodično i on se sastoji od zamene potrošenih delova. Takođe veliki servis služi da se obavi kompletna provera vozila, kao i zamena zupčastog kaiša, španera, rolera i vodene pumpe.

Veliki servis na automobilu treba raditi na svakih pređenih 60000 kilometara, nekada i do 120000 kilometara, a to zavisi koji model Fiata vozite i koji se tip motora nalazi u Vašem autu.

Ako budete redovno održavali svoj auto u Fiat servisu sačuvaćete svoje vozilo od velikih kvarova koji sa sobom nose ogromne i nepredviđene troškove.

Fiat servis u Srbiji

U Srbiji postoje i posebno specijalizovani Fiat servisi koji održavaju samo određeni model Fiata, na primer imate specijalizove servise za Fiat Punto, Fiat Bravo, Fiat Stilo, Fiat 500L…

loading...

Kao i servisi za druge marke automobila Fiat servis nudi mogućnost uslužnog nabavljanja delova za svoje redovne mušterije koji popravljaju svoje ljubimce kod njih.

Fiat servis za Vas može poručiti originalne delove za prvu ugradnju, originalne rezervne delove, kopije ovih delova ili polovne delove, a na Vama je samo da odlučite koje delove želite da ugradite u auto u odnosu na svoj raspoloživi budžet.

Fiat servisi na teritoriji Srbije su podeljeni i prema kategorijama usluga koje pružaju, a to je: auto mehanika, auto elektrika, auto dijagnostika, auto elektronika.

Ozbiljan Fiat servis mora biti opremljen sa kompletnom opremom za specifične popravke motora, kvačilla i kočnica.

Posebni Fiat serviseri bave se popravkom klima uređaja unutar auta, ili instalacijom klime, zatim popravkom i ugradnjom alarma i radia.

Fiat servis cena

Kada govorimo o ceni Fiat servisa u Srbiji nezahvalno je pisati jer ona zavisi od mnogo faktora, a to je; vrsta popravke, radni sat majstora i zamena određenih auto delova.

Za konačnu cenu najbolje bi bilo kontaktirati svog servisera i informisati se na vreme, da ne bi bilo neprijatnog iznenađenja kada dođe do plaćanja.

Bilo bi dobro gledati na servis automobila kao na godišnju investiciju za koju ćete na vreme uštedeti i odvojiti novac.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: