Zašto su poliklinike važan faktor u lečenju pacijenata?

Da bismo razumeli značaj poliklinike, kao ravnopravne zdravstvene ustanove u Srbiji, potrebno je približiti ljudima koji su to sve benefiti po njihovo zdravlje i kompletan balans organizma.

Danas skoro u svakom gradu u Srbiji postoje poliklinike, i ovakav vid ambulantnog lečenja nije samo rezervisan za glavni grad.

Kada biramo polikliniku za sebe i svoju porodicu moramo biti obazrivi jer svoje zdravlje stavljamo u ruke lekarima koji nam moraju odrediti dijagnozu, a zatim i potrebnu terapiju koja će nam olakšati tegobe.

Poliklinike se veoma lako otvaraju u našoj zemlji, samo je potrebno da osnivači budu zdravstveni radnici, i poželjno bi bilo da to budu 3 lekara specijaliste.

Pre nego što svoje poverenje poklonite određenoj poliklinici raspitajte se u svom okruženju, kod svoje porodice i prijatelja da li su imali iskustva sa tom zdravstvenom ustanovom, a pitanja koja treba da postavite su sledeća.

Kako se brinu o pacijentima, da li su lekari posvećeni, da li je osoblje ljubazno i da li je higijena na zavidnom nivou, jer za svoj novac želite da dobijete najbolju uslugu.

Najvažnije je da je lekar u poliklinici dovoljno stručan za Vaš problem, a više o njemu se možete informisati i na Internetu jer su sada informacije tog tipa dostupnije više nego ikad.

Na drušvenim mrežama možete pročitati iskustva drugih korisnika i tako imati određeno predznanje.

Često poliklinike imaju svoje sajtove na kojima se možete informisati o njihovim zaposlenim lekarima, i ako za Vašu bolest imaju više lekara, nemojte odmah zakazati kod prvog već dobro proverite svakog od njih, informišite se o njihovim dostignućima i načinu rada.

Danas se savremena medicina zasniva na tehnologiji i savremenim aparatima za dijagnostiku različitih bolesti, tako da odaberite polikliniku koja poseduje najbolju opremu.

loading...

Dugogodišnje iskustvo lekara i savremena oprema je dobitna kombinacija za određivanje uzročnika bolesti i samim tim lakše ćete dobiti terapiju.

Kada stupite u kontakt sa poliklinikom videćete kako se osoblje ophodi prema pacijentu i to treba da Vam bude prvi signal za dalju saradnju.

Poliklinike treba da imaju zainteresovano osoblje koje poseduje empatiju prema svojim pacijetima jer će im biti podrška prilikom lečenja i ozdravljenja.

Ako je to izostalo prilikom prvog susreta dobro razmislite da li želite njima da poverite svoje zdravlje i brigu o njemu.

Svaki pacijent prilikom zakazivanja želi da oseti dostupnost osoblja i lekara jer je to ono što fali državnim zdravstvenim ustanovama.

Komplikovane procedure i čekanje se vezuje za domove zdravlja i državne bolnice, a to nijedan pacijent ne želi da plati i da doživi jer je od toga pobegao.

Poliklinike treba da budu dostupne svojim pacijentima, čak i onda kada su pacijenti sprečeni da se pojave u ordinaciji.

Takođe ovaj tip zdravstvene ustanove mora da ponudi sve vrste specijalističkih pregleda, ambulantnu dijagnostiku i terapijske intervencije iz različitih oblasti da bi bila konkurentna na tržištu.

Najbolje bi bilo da pronađete polikliniku gde ćete moći da odradite sve potrebne preglede i koja ima nekoliko lekara specijalista jer ne želite da idete u tri različite klinike za tri različita pregleda. Dobro je znati da sve možete uraditi na jednom mestu i na taj način uštedeti sebi dragoceno vreme. Birajte pametno, jer zdravlje nema cenu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: