Zašto je bitno pozvati tepih servis bar dva puta godišnje?

Tepisi su sastavni deo našeg enterijera i pored dekorativne uloge oni nam ušuškavaju prostore i daju potrebnu toplinu domu.

Volimo tepihe u našim sobama jer daju atmosferi onaj udoban osećaj i podižu ambijent na jedan viši nivo.

Ono na čega je potrebno obratiti posebnu pažnju je održavanje tepiha jer oni se moraju redovno prati i čistiti.

Poželjno bi bilo tepihe odvoziti dva puta godišnje u tepih servis na profesionalno pranje jer jedino tada možete biti sigurni da su zaista dobro očišćeni od različite prljavštine.

Ako u kući imate tepihe mekih vlakana gledajte da njihovu brigu prepustite profesionalcima jer ribajući tvrdim četkama možete tepih oštetiti, a to sigurno ne želite.

Tepihe je potrebno redovno održavati jer se na njima nakupi dosta sitne prljavštine koja se golim okom ne vidi, a može narušiti Vaše zdravlje i zdravlje Vaše porodice.

Prljavština i prašina se uvuče duboko u vlakna tepiha pa čak i redovnim usisavanjem ne možete očistiti detaljno tepih.

Da biste držali optimalno čisto stanje Vašeg tepiha potrebno je redovno usisavanje na nedeljnom nivou, nekad i češće ako se ukaže potreba za tim, a zatim i redovno uklanjanje krupne prljavštine, ostataka hrane ili drugih nečistoća.

Ako se ovo redovno ne radi postoji mogućnost da Vaš tepih postane domaćin za različite bakterije i mikroorganizme, a Vi toga nećete ni biti svesni.

loading...

Morate znati da svi tepisi zahtevaju profesionalnu negu koju Vam može pružiti samo tepih servis jer ovaj kućni dekor upija sva zagađenja u životnom prostoru.

Ako ne budete profesionalno tretirali svoje tepihe bar dva puta godišnje oni će postati dom za bakterije, alergene i grinje.

Najčešći alergeni koji se učvrste u vlaknima tepiha postanu okidači za različite alergije ukućana.

Kada sami u kući vodite brigu o higijeni tepiha potrebno je uvek koristiti sredstva na prirodnoj bazi jer različita hemija može da izazove kontraindikacije kod ukućana koji najviše borave u tom prostoru.

Ako operemo tepihe nekim agresivnim sredstvom koje nije na prirodnoj bazi, mi nemamo uslove u stambenom prostoru da dobro osušimo i izvetrimo prostor u kom smo pranje izvršili, što implicira da sva isparenja ćemo udisati mi i naša porodica, a to nikako nije dobro za zdravlje organizma.

Takođe ako perete tepihe sa jakim hemijskim sredstvima morate imati na umu da nikada ne možete dobro isprati tepih i da će određena količina hemijskog sredstva ostati u tepihu i negativno će uticati na Vaše zdravlje.

Pored toga ako dobro ne isperete tepih, ne osušite ga kako treba i ostavite ga vlažnog u prostoru budite sigurni da će se na njemu razviti određena plesan i gljivice.

Najčešće tepisi na kojima se razviju gljivice smrde i šire neugodan miris po celom domu što je veoma loše za zdravlje svih koji žive u tom prostoru.

Takođe, ako na tepihu imate fleke od hrane ili flomastera pozovite tepih servis jer oni će dubinskim čišćenjem i pranjem vratiti tepihu stari sjaj, osloboditi ga fleka i on neće izgledati prljavo i istrošeno.

Ako imate kućnog ljubimca onda je obavezno održavanje tepiha u profesionalnom servisu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: