Kako da izaberete najbolja garažna vrata za svoj dom

Danas je sasvim normalno da svako od nas poseduje auto, odnosno najčešće jedna porodica poseduje jedno prevozno sredstvo.

Naravno postoje brojni slučajevi kada i više članova jedne porodice ima svako svoj automobil jer im način života ili posla to zahteva.

Sve veća upotreba automobila i generalno manjak parkirnog mesta u urbanim sredinama dovela je do sve veće upotrebe garaža.

Dobra garažna vrata postala su neophodnost modernog življenja jer se koriste kao ulaz u kolektivne garaže, pojedinačne garaže, i u garaže u dvorištima kuća.

Garažna vrata takođe se koriste u kolektivnim garažama za pregrađivanje parking mesta i dobijanje ekskluzivnog privatnog prostora.

Postoje određeni parametri koje morate znati i koje morate ispoštovati ako želite da nabavite dobra garažna vrata.

Pre svega garažna vrata moraju biti funkcionalna, izrađena od kvalitetnog materijala, i dobro termoizolovana.

Sledeće na redu morate znati da postoje različite vrste upravljanja garažnim vratima i savetujemo vam da uzmete ono koje najviše odgovara vašim potrebama i senzibilitetu.

Ako ćete imati zagrejan garažni prostor ili vam je potrebno da se taj prostor greje, ne smete zaboraviti da nabavite garažna vrata koja imaju termoizolacijske odlike.

loading...

Ako je ipak reč o kolektivnoj garaži koja se već nalazi unutar izolovanog prostora tada nema potrebe da uzimate vrata koja su termoizolovana.

Postoje dve osnove vrste pogona garažnih vrata, odnosno garažna vrata mogu biti pogonjena ručno ili na motorni pogon uz pomoć prekidača ili daljinskog upravljača.

Za garaže u koje se ulazi direktno sa ulice poželjno je da se garažna vrata otvaraju na motorni pogon i daljinski upravljač jer će se na taj način smanjiti gužve u saobraćaju.

Kada govorimo o vremenskim uslovima uvek je bolje imati garažna vrata na motorni pogon i daljinsko otvaranje jer onda nećete morati izlaziti iz automobila po kiši i snegu da otvarate garažu.

Neki modeli garažnih vrata imaju i foto ćelije koje vam mogu pomoći prilikom parkiranja.

Garažna vrata se mogu podeliti na tri vrste: segmentna, rolo i kipujuća garažna vrata i u nastavku teksta pokušaćemo da vam napišemo karakteristike vezane za svaki model.

  • Segmentna garažna vrata

Ovaj model vrata je najpopularniji i onaj koji se najviše koristi. Segmentna garažna vrata izrađena su od aluminijumskih panela koji se pune poliuretanom; podižu se naviše na plafon garaže uz pomoć motora na pogon; i mogu biti termoizolaciona.

Garažna vrata ovog tipa mogu se opremiti i pešačkim vratima koja se otvaraju kada su vrata u spuštenom položaju.

  • Rolo garažna vrata

Ako želite brzo i jednostavno rešenje, povoljne cene ovo je pravi izbor za vas. Ova vrata su izrađena od lamelica od aluminijuma koje su punjene poliuretanom da bi se ispunila termoizolaciona norma.

Rolo garažna vrata se otvaraju tako što se rolaju u gornju zonu kućišta uz pomoć kurble i ručnog pogona, ili prekidača i daljinskog upravljača.

  • Kipujuća garažna vrata

Ova vrata se zovu još i leteće krilo jer su napravljena od jednog krila koja se povlače prema plafonu.

To je jedno krilo limene konstrukcije koje nema odliku termoizolacije. Pogodna su za odvajanje prostora u kolektivnim garažama u stambenim jedinicama.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: