Espumisan kapi za grčeve kod beba – upotreba, iskustva i cena

Česti plač, grčenje i crvenilo, neki su od znakova da se vaša beba bori sa grčevima. To nije nimalo prijatan osećaj, a javlja se gotovo kod svih beba već u prvim danima, i traje odredjen period.

Da bi vaša beba prve mesece svog života provela u miru, zadužene su Espumisan kapi. Njegovo blagotvorno dejstvo sprečava nastanak grčeva i omogućava lakši rad nerazvijenog digestivnog trakta vaše bebe.

Espumisan kapi time pomažu i vama, jer kada nema plača i grčeva, vaša beba je mirnija, a samim tim ste i vi spokojniji.

U nastavku teksta pročitajte nešto više o grčevima, kao i o Espumisan kapima. Informišete se za zdravlje vaše bebe! 🙂

espumisan-kapi-za-grceve-kod-beba-upotreba-iskustva-i-cena

Šta su grčevi kod beba i kako nastaju?

Lekari navode da do grčeva kod beba dolazi iz nekoliko razloga. Prvi razlog jeste taj što njihov digestivni trakt još uvek nije dovoljno razvijen. Zatim, kada usled dojenja beba “proguta” vazduh i tada dolazi do stvaranja takozvanih džepova. Takodje, zbog proteina iz mleka.

Nakon što beba sisa, potrebno je podići je da podrigne, i tada iz želuca nestaju gasovi. Medjutim, uglavnom se u crevima zadrže duže vreme i onda dolazi do zatvora i slabog rada digestinvog trakta, koji je kod beba ionako usporen.

Svakako, to nije nešto što stvara velike probleme, i gotovo svako novorodjenče kroz to mora da prodje. To nije bolest, već je samo jedna faza u odrastanju. Najčešće se javljaju u prvim nedeljama, a prestaju u trećem ili četvrtom mesecu.

Grčevi češće predstavljaju roditeljima problem, jer beba u tom periodu ume često da plače. To roditeljima stvara napetost jer nisu sigurni o čemu se radi i kako da reaguju, dok beba gotovo da ne oseća bolove. Bebe kroz plač pokazuju sve svoje emocije, i svaku promenu u svom organizmu, dok se ne naviknu.

Ipak, ukoliko vaše dete plače jako i veoma često, takodje, ako primetite crvenilo ili ima temparaturu, stalno se grči i odbija da jede, posavetujte se sa vašim lekarom.

loading...

Ono što u najčešćim slučajevima najbolje pomaže, kada su u pitanju grčevi, jesu Espumisan kapi. Saznajte nešto više o njima…

Espumisan kapi – upotreba

Espumisan kapi upotrebljavaju se kod tegoba nastalih prilikom sakupljanja gasova u digestivnom traktu. Veoma su uspešne u borbi protiv nadimanja i gasova, a takodje su veoma efikasne u borbi protiv grčeva kod beba.
Izuzev toga, Espumisan kapi se neretko koriste za pripremu dijagnostičkih ispitivanja regije stomaka, kao što su ultrazvuk ili radiografija.

Prednost ovih kapi jeste ta što ih upravo mogu koristiti i novorodjenčad, i tako se znatno može poboljšati njihovo varenje, i u veoma brzom roku i veoma efikasno rešiti problem sa grčevima. Kapi omogućavaju bolji rad digestivnog trakta koji je kod beba usporen od rodjenja do 3. meseca.

Veoma je bitno uzimati ih prema uputstvu!

Što se tiče doziranja, kod beba se najčešće preporučuje sledeća doza: 25 kapi pre, ili nakon dojenja. Preciznije, 25 kapi su 1 mililitar u kom je sadržano 40 miligrama simetikona. Kako stoji u upustvu, može se koristiti dva puta dnevno, ali preporučujemo da se konsultujete sa vašim pedijatrom, koji će ustanoviti zdravlje vaše bebe i prema tome odrediti dnevnu dozu. Takodje, on će precizno odrediti koliko bi terapija kapima trebala da traje.

Neželjena dejstva svakog leka, pa tako i ovog moguća su. Veoma je bitno da pročitate celo upustvo, naročito sastojke, jer postoji mogućnost da je vaša beba alergična na neki od. Mada je to veoma retko. Ne postoji mogućnost trovanja jer glavna supstanca simetikon biološki i hemijski potpuno neaktivna.

Još jedna prednost ovih kapi jeste ta što ih i trudnice i doilje mogu koristiti, tako da postoji rešenje i ukoliko mama ima problema sa gasovima tokom trudničkih dana i nakon toga.

Ipak, budite odgovorni kada jednom počnete da dajete vašoj bebi kapi, jer ukoliko naglo prestanete grčevi će se najverovatnije vratiti. Pokušajte da bebi uvek dajete na vreme, kako bi se digestivni trakt navikao i bez problema funckionisao po tom principu. Ako nekom prilikom niste u mogućnosti da date u isto vreme kao prethodnih dana, neće predstavljati veliki problem, samo nastavite ubuduće kao što ste radili inače.

Espumisan kapi – iskustva

Espumisan kapi postaju sve popularnije, kako kod starijih osoba, tako i kod mladjih. Roditelji su mahom zadovoljni i rado preporučuju drugim roditeljima čija se beba takodje bori sa grčevima. U većini slučajeva su se pokazale veoma dobro, i efikasno su otklonile grčeve.

Svakako, svaki organizam je drugačiji i poseban na svoj način, tako da najpre morate isprobati da biste znali da li Espumisan kapi blagotvorno deluju na stomak vaše bebe. Neke bebe odlično reaguju, dok drugima stanje ostane nepromenjeno. Veoma je bitno davati ih prema uputstvu i u odredjeno vreme, i onoliko koliko je to nužno.

Pratite ponašanje vaše bebe, i ako primetite neke od pomenutih znakova obavezno se javite vašem pedijatru. Bebe sve iskazuju preko plača, i neki od simptoma su slični za nekoliko različitih bolesti i poremećaja, tako da je veoma bitno mišljenje kao i detaljan lekarski pregled. Tek kada se lekarskim pregledom utvrdi da su u pitanju grčevi onda krenite sa terapijom koju je lekar prepisao.

Nikada nemojte uzimati lekove sami, bez prethodne konsultacije sa lekarom i farmaceutom!

Espumisan kapi – cena

Cene se uglavnom kreću od 300 dinara do 500 dinara, a sve u zavisnosti od toga gde ih kupujete, tačnije u kojoj apoteci. Pristupačne su i odlične u borbi protiv grčeva, tako da ćete sigurno biti na dobitku. Vaša beba će ubuduće imati miran san i neće se osečati napeto.

Još nekoliko saveta …

Budite srećni, i vašoj bebi najpre pružite svu potrebnu negu i puno ljubavi. Bebe osećaju svaku našu emocije, iako ne umeju da izraze svoje emocije do trećeg meseca života, bebe nas itekako osećaju. Svaki naš pokret, naš govor i osećaju kako se odnosimo prema njima.

Za pravilan rast i razvoj vašeg deteta najbitnija je ljubav! Kada joj pružite dovoljno ljubavi, beba će se osećati sigurno. Svaki period detinjstva poseban je na svoj način, a za svaki dan potrebno je puno strpljenja i razumevanja. Kada prodju svi ti “grčeviti” dani, vaša beba će vam biti veoma zahvalna! 🙂

Nadamo se da će vam tekst biti od koristi i da ćete uspešno rešiti probleme sa grčevima. Uvek se iznova možete podsetiti i informisati o svemu što vas zanima na našem sajtu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: