Zogan japanska masaža lica – protiv bora za podmladjivanje, postupak, efekti, iskustva i cena

Ukoliko do sada niste čuli za Zogan masažu, onda je sada pravo vreme da saznate nešto više o njoj. Već u naslovu možete videti da se praktikuje radi podmladjivanja lica, pa, zar je potreban još neki razlog da testirate njenu efikasnost?

Zogan masaža vodi poreklo iz Japana, a svima nam je dobro poznato kako japanci izgledaju. Nikada ne možete precizno utvrditi koliko imaju godina, jer svako od njih izgleda mnogo mladje nego što jeste. To je delimično zbog toga što japanci često koriste zogan masažu, oni su je i izumeli.

Njihovom mladolikom izgledu doprinose i redovna fizička aktivnost, a pre svega i zdrava ishrana. Dakle, ishrana+aktivnost+zogan masaža, jednako je sveže lice bez bora.

U nastavku teksta pročitajte nešto više o Zogan masaži, i naučite kako da je praktikujete i iskoristite na pravi način. Pročitajte i iskustva drugih osoba, pa procenite da li je ova masaža prava za vas. Svakako preporučujemo da je isprobate jer ćete jedino tako spoznati njenu pravu vrednost.

Zašto nastaju bore?

Hajde da najpre razjasnimo zbog čega i kako nastaju bore, i kako da ih se rešimo.

Bore mogu imati i mladje osobe, u vidu crta, bilo od mrštenja ili usled genetike. Ipak, to su zanemraljive bore, jer prave bore nastaju tek, opet u zavisnosti od vaše genetike i predispozicija, u 40tim godinama. Manje-više, gotovo sve žene se u tom periodu života pribojavaju kako će izgledati, i pokušavaju da izgledaju mladje nego što zaista jesu. Tačnije, pokušavaju da prikriju svoje bore i da svoje lice podmlade.

Zbog toga se neretko odluče na neke od popularnih skupih tretmana koji nisu baš uvek efikasni. Da ne govorimo o kremama koje mogu čak napraviti i goru situaciju.

Zašto da ne iskoristimo prirodu kada već imamo tu mogućnost? Uvek napominjemo da su redovna fizička aktivnost i zdrava ishrana ono od čega biste trebali da krenete. Kada je vaše telo iznutra zdravo, i kada se oseća snažno, onda se to odražava na vašu spoljašnost, odnosno na vašu kožu. Ona nikako ne može biti loša, ako je iznutra sve uredu.

Bore se najčešće javljaju upravo zbog neurednog i nezdravog načina života, čak će i lice onih osoba koje nemaju predispozicije biti svo u borama, ukoliko ne vode računa o svom zdravlju. Sa druge strane, osobe koje imaju predispozicije a vode računa o sebi i neguju se, manje su šanse da se pojave bore koje će naružiti lice.

loading...

Dakle, ukoliko želite da vas bore zaobidju, ili nestanu sa vašeg lica, onda …:

Prestanite da pušite! Mora da ste primetili lice strastvenog pušača, jer, prosto je nemoguće neprimetiti te nesavršenosti. Suvo lice sa karakterističnim iscrpljenim izgledom, to je sigurno ono što ne želite. Ukoliko pušite, ostavite cigare i za veoma kratak period primetićete veliku promenu na vašem licu. Pozitivnu naravno.

Hidrirajte se! Kada to kažemo mislimo na to da unosite dovoljne količine tečnosti u toku dana. Hidrirana koža je zdrava koža, jer je hidrirano telo zdravo telo. Dovoljna količina tečnosti, bilo vode, čaja ili limunade, jeste otprilike 2-3 litara dnevno. Najbolje bi bilo da pijete 1 litar vode, 1 litar limunade i 1 litar tečnosti po izboru. Svakako zaobidjite nezdrave sokove, a uvrstite razne zdrave čajeve. Testirajte, unosite 3 litara vode dnevno najmanje mesec dana, i postepeno ćete uvideti veliki napredak. Hidrirana koža nema nesavršenosti, a nema ni bora.

Prestanite da se mrštite! Osim što namrgodjeno lice samo po sebi izgleda ružno, ono će vremenom poprimiti bore na tim mestima gde se stvaraju tokom mrštenja. Dakle, ako imate tu ružnu naviku da se mrštite na sve i svakoga, prestanite, jer ćete se i vi bolje osećati, a i vaše lice će izgleda mladje i sladje.

Čuvajte se solarijuma! Sunce je itekako potrebno našoj koži, ali sve u granicama normale. Sve ono što je preterano jednostavno nije dobro, tako da nemojte preterivati sa sunčanjem. Bilo da se sunčate prirodnim putem, ili idete u solarijum. Zapravo, moramo reći da solarijum mnogo loše utiče na našu kožu. Ako redovno idete u solarijum mora da ste primetili kako vaše lice nakon tretmana izgleda umorno i suvo, a često korišćenje solarijuma može stvoriti velike i ružne bore.

Spavajte! Sigurno ste mnogo puta legli kasno uveče, a onda ujutru jedva ustali i čitavog dana se osećali umorno. Taj umor tela se normalno prenosi na spoljašnost, pa i vaše lice izgleda umorno. Ako ste često neispavani i ako vam nedostaje energije, to se stalno prenosi na vaše lice, i lice postepeno postaje sve starije. Bore će biti itekako primetne. Zbog toga spavajte! Potrudite se da ležete ranije, odnosno da spavate barem 7 sati, a 8-9 bilo bi idealno.

Svakako ne možemo svi sve ispoštovati, što zbog različitosti načina života i potreba, tako i zbog toga različitosti naših osobina i tela. Nemojte biti lenji da se zdravo hranite i vežbate, uvrstite to u svakodnevnicu, baš kao što idete u toalet, ili se kupate. Neka to postane vaš stil života. Izbacite loše navike, i zamenite ih dobrim, postepeno, niko ne kaže da to morate uraditi preko noći. Znamo da ume biti teško, ali isto tako znamo da nije nemoguće.

Zdrav način života podrazumeva i praktikovanje Zogan masaže…

Efekti Zogan masaže?

Kod Zogan masaže je najbitnije da imate razgibane prste, jer, oni su sve što će vam biti potrebno. Da, da, dobro ste pročitali.

Zaboravite na skupe kreme i skupe tretmane, vaši prsti će vam pružiti najbolju masažu, pritom vas ništa neće koštati. Često ne umemo da iskoristimo ono što nam je priroda dala, već bespotrebno bacamo pare na nešto što često na kraju i ne posluži svrsi.

Zogan masaža, osim što je veoma korisna jer uklanja naše bore i čini lice svežim, opušta nas jer deluje baš kao i svaka druga masaža. Tako da, jednim potezom osvojite dve pobede. Kada naučite kako se zogan masaža izvodi (nešto dalje u tekstu), možete to podeliti sa vašim najbližim osobama, pa možete medjusobno raditi jedni drugima. Kada vam neko drugi radi masažu, možete se više prepustiti i opustiti, ali ništa manji efekat nije ni kada radite sami sebi.

Ono što je potrebno postići praktikovanjem Zogan masaže jeste najpre normalna cirkulacija lica. Samim tim podstiče se njen bolji rad, tako da se nesavršenosti sve redje pojavljuju. Kada je cirkulacija normalna, koža lica odmah dobija bolju boju, podočnjaci nestaju i ona izgleda hidrirano i sveže. Zbog toga je i nastanak bora sveden na minimum. Kada je koža lica na duže staze zdrava, bore će se kasnije javiti.

Dešava se da se bore jave tek u poznim godinama, onim osobama koje vode računa i o ishrani, fizički su aktivne ali i redovno neguju svoju kožu, kako lica tako i celog tela.

Postupak Zogan masaže

Osećamo dužnost da vas pozovemo da odmah isprobate ovu masažu po uputima koje ćemo napisati dalje u tekstu. Kada idete na tretmane potrebno je nešto duže vremena da biste videli neke prve rezultate, a kada je Zogan masaža u pitanju, već nakon prvog tretmana od samo 5 minuta vaše lice će se osećati sveže. Ne možemo reći da će bore odmah nestati, jer je za veće korekcije potrebno više vremena, ali će vaše lice odmah dobiti neki poseban sjaj. Zapravo, osetićete kako krv struji vašim licem i kada se budete pogledali u ogledalo primetićete da se nešto promenilo.

Hajde da vi lepo isprobate, pa da se uverite u naše reči i sami shvatite o čemu govorimo…

Pripremite lice

Najpre se umijte toplom vodom jer ćete tako otvoriti vaše pore i očistiti ih. Ukoliko nosite šminku skinite je naravno, detaljno, takodje toplom vodom. Čak iako ne nosite šminku, sada ili inače, umijte se jer je to osnovni korak.

Kada ste lice temeljno oprali, osušite ga samo tapkajući peškirom, nemojte trljati jer to ume da iziritira kožu lica, naročito kod osoba koje inače imaju osetljivu kožu. Sada nanesite odgovarajuće ulje na lice. Kada kažemo odgovarajuće, mislimo na ono koje godi vašem tipu kože. Preporučujemo kokosovo jer ono odgovara svim tipovima kože. Ne morate naneni veliku količinu, ali je ipak potrebno da bude više nego inače jer će kasnije tokom trljanja lica koža sve da upije.

Sada je vreme za izuzetno važan korak koji prethodi masaži. Palčevima, blagim pritiskom, tretirajte regiju od ušiju, tačnije dela ispod njih, dalje niz viličnu kost sve do vrha vilice. Sada blago pritisnite taj deo i zadržite tako nekoliko sekundi. Važno je da to uradite u isto vreme sa obe ruke na obe strane, po tri puta. 

Masaža čela

Počnimo od početka. Bore se najčešće vide na čelu jer se tu zapravo prvo i pojavljuju. Za masažu čela biće vam potrebna sada tri prsta, obe ruke.

Da napomenemo odmah na početku da uvek u isto vreme koristite obe ruke jer tako jednako tretirate obe strane lica, i efekat je mnogo bolji. Dakle, blagim pritiskom pritisnite vaše čelo sa tri prsta obe ruke, zatim povlačite prste do slepoočnica. Dalje ih povlačite kao i u osnovnom koraku, od ušiju, preko vilične kosti do vrha vilice i završite blagim pritiskom.

Ovu vežbu ponovite tri puta, pa nakon toga malo odmorite prste.

Masaža podočnjaka

Sada kada su se prsti malo odmorili, vreme je za tretiranje regije oko očiju, koja je takodje jedna od kritičnijih zona. Kada imamo podočnjake, naročito one kese ispod očiju, naše lice ne izgleda nimalo lepo. Ali, vi imate priliku da sprečite pojavu ružnih kesica redovnim tretmanom Zogan masaže.

Za ovu vežbu biće vam potrebani srednji prsti, a možete koristiti i kažiprst ukoliko vam je tako lakše. Dakle, prstima krenite blagim pritiskom od spoljašne strane oka, preko podočnjaka do unutrašnje strane oka. Sada od unutrašnje strane oka preko kapaka do slepoočnica. Sklonite prste pa još jednom od unutrašnje strane oko preko kapaka do slepoočnica.

Ponovite osnovni postupak tako što ćete blagim pritiskom ići duž linije od slepoočnica do vrha vilice, i takodje završite blagim pritiskom. Ovu vežbu takodje ponovite 3 puta, a najviše 5. Nakon toga takodje malo odmorite prste.

Masaža dela oko nosa i usana

Bore smejalice se mogu javiti i kod osoba koje imaju karakterističan osmeh, i koje se često smeju. Iako je to veoma lepo, što ste stariji one su sve izraženije pa u kasnijem dobu umeju da budu i iritantne. Bore oko nosa su nešto redje, ali se ipak pojavljuju.

Za masažu usana potrebno je da krenete od vrha vilice, zatim preko donje strane usana do uglova, zatim preko gornje strane usana do nosa. Sve to blagim pritiskom prstiju. Ponovite ovu vežbu tri puta.

Sada uradite masažu nosa, tako što ćete kružnim pokretima masirati nos. Zatim kružnim pokretima masirajte i vrh nosa, i spustite prste do obraza. Ovaj postupak možete ponavljati više puta, a najmanje 3. Kada uradite poslednji postupak, potrebno je da ponovo uradite osnovnu vežnu od slepoočnica do vrha vilice. Takodje završite blagim pritiskom vilice i odmorite prste.

Masaža obraza

Ova vežba ima tri dela, ali ne brinite, izvodi se prilično jednostavno, baš kao i prethodne vežbe.

Prvi deo – Počnite od vrha brade, zatim blagim pritiskom idite duž obraza do predela ispod očiju. Pritisnite blago i zadržite se par sekundi, zatim blagim pritiskom idite do slepoočnica, dalje od ušiju niz viličnu kost ponovo do vrha brade, koju ćete takodje blago pritisnitu i zadržati se par sekundi. Ovaj deo vežbe ponovite tri puta.

Drugi deo – Jedino u ovom delu ne morate koristiti ruke istovremeno, tačnije…Potrebno je da dlan leve ruke postavite na viličnu kost sa leve strane, a da desnom rukom prelazite preko levog obraza od jagodične kosti do nosa. Zadržite prste na tom mestu par sekundi, zatim ponovite osnovnu vežbu, pa završite sa blagim pritiskom na bradu. Vežbu najpre ponovite tri puta na levoj strani, a zatim na desnoj.

Treći deo –  Vrhovima četiri prsta obe ruke tretirajte blagim pokretima regiju od luka nosa do slepoočnica, pa dalje preko vilične kosti do vrha vilice. Završite blagim pritiskom. Vežbu takodje ponovite tri puta, pa potom odmorite prste na kratko.

Masaža kontura lica

Za ovu vežbu potrebno je da iskoristite koren dlana, odnosno deo ispod palca. Pritisnite vilicu korenom dlana, zatim idite dalje preko obraza malo jačim pritiskom. Sada dalje od slepoočnice ponovo do vrha vilice. Ponovite ovu vežbu tri puta, sa obe strane lica u isto vreme.

Sada počnite takodje od vilice, ali završite sa predelom kod ušne školjke. Spušajte dalje od slepoočnice preko linije vilice do samog vrha. Vežbu takodje ponovite tri puta, potom odmorite prste.

Masaža podbratka

Takodje čete morati da iskoristite koren dlana, tako što ćete početi od vrha brade dalje prateći njenu donju liniju sve do ušiju. Radite ga najpre desnom pa levom rukom, a neka ova vežba izgleda kao da želite da zategnete podbradak. Što zapravo i želite, samo nemojte previše pritiskati, već odredite neki pritisak srednje jačine.

Ovu vežbu završite tako što ćete ruke postaviti u položaj kao da želite da dozovete nekoga. Dakle, prsti su spojeni u korenu nosa, a u bradi su pripojeni dlanovi. Sada trljajte lice kao da se umivate, od nosa do slepoočnica. Obraze najviše pritiskajte kažiprstom, a podbradak masirajte uz pomoć palčeva.

I to bi bilo to. Sve vežbe su tu, sada je samo red na vas da isprobate pa da nam javite svoja iskustva, a evo šta kažu drugi…

Zogan masaža – iskustva

Oni koji su je isprobali često kažu da je Zogan masaža zapravo peglanje lice prstima, što i nije daleko od istine. Najviše im se dopada to što su rezultati vidljivi odmah nakon masaže, jer, lice postaje prokrvljeno, dobije lepu boju i iz njega jednostavno izbija svežina.

Rekosmo već da morate probati kako biste sami doživeli taj osećaj o kojem govorimo.

Možda niste znali, ali, ispod naše kože nalazi se mreža limfnih čvorova, koja mora da se tretira kako bi ostala u pokretu. Kada je limfa u zastoju u njoj se nakupljaju toksini, što kasnije dovodi do problematične kože. Bilo na licu ili ostalim delovima tela. Želimo da skrenemo pažnju da nije potrebno raditi samo masaže lica, već i čitavog tela, i to što češće.

Osim što nas opušta i pruža osećaj zadovoljstva, ona nas čini zdravim. Masaže su zapravo spoj lepog i korisnog.

Ljudi koji su isprobali Zogan masažu prve ozbiljne rezultate primetili su već nakon dve nedelje, a redovna masaža će vaše lice učiniti u potpunosti zdravim i svežim. Zbog toga se potrudite da ova masaža postane vaša dobra navika, ne budite lenji, jer, kada vaša koža bude zdrava i vi budete izgledali lepo, osećaćete se srećnije i zadovoljnije.

Nikada nemojte mrzeti nešto na svom telu i pritom ništa ne preduzimati, kukanje nad nečim je najlakše ali ne pruža nikakve rezultate. Zbog toga ne budite lenji već vodite računa o svom zdravlju i izgledu, uvek i svuda!

Još niko nije primetio negativne efekte Zogan masaže, s toga, nema potrebe da budete skeptični. Ako ništa drugo, opustiće vas, a zasigurno će dati rezultate ukoliko je redovno praktikujete. Još ako uz to vežbate i pravilno se hranite, onda zaista nema razloga za brigu, već samo za srećno i zdravo lice!

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: