Brusilica za nokte – polovne i nove, koju odabrati i koja je cena?

Manikir ili nega noktiju na rukama, kao i kože na rukama je posebno važan segment brige o izgledu. Žena koja vodi računa o svojoj pojavi morala bi pokloniti veliku pažnju ovom delu svoga tela, jer su njeni prsti, nokti i ruke istaknuti deo koji se ne može sakriti niti zamaskirati.

Izgled noktiju i kože na rukama govori mnogo o nečijoj ličnosti. Koža i nokti na rukama su izloženi svakodnevnom uticaju, pa su redovan manikir i konstantna nega posebno važni.

Koža na rukama je posebno osetljiva, a za razliku od kože lica, ona mora da bude spremna da trpi mnogo više uticaja, zato što ruke neprestano koristimo. Korišćenje hranljivih i hidratantnih krema je obavezno, ukoliko su vam ruke često u vodi, a ne koristite rukavice prilikom pranja sudova ili prilikom čišćenja.

Kompletno negovanje podrazumeva i negu noktiju. Ova nega podrazumeva vođenje računa o ležištu nokta, zanokticama i samoj nokatnoj ploči.

Manikir u kozmetologiji predstavlja kozmetički tretman za note i ruke, koji se može izvoditi kod kuće ili u kozmetičkom salonu. Manikir se sastoji od turpijanja i oblikovanja ivica noktiju, guranja i seckanja zanoktica i mrtvog tkiva oko noktiju, masaže ruku i nanošenja laka za nokte (podloge, sjaja, hranljivog laka, itd.). Kada se isti postupci primene na noge, onda se tretman naziva pedikir.

Neke vrste manikira mogu uključiti oslikavanje i dizajniranje noktiju ili aplikaciju malih ukrasa, stikera, itd. Drugi tretmani mogu uključivati aplikaciju veštačkih noktiju od gela, aplikaciju tipsi ili akrilnih noktiju.

Manikirist bi trebalo da bude stručna i licencirana osoba koja poštuje propise. Pošto su i koža i nokti deo našeg tela, pri ovim tretmanima uvek postoji opasnost da dođe do povrede ili do infekcije, koja se najčešće dešava ako se koriste alati koji nisu propisno sterilisani i očišćeni. Nažalost, u mnogim salonima u okruženju rade ljudi koji nisu kvalifikovani za ovaj posao, već su samo priučeni i obučeni i to delimično, pa pacijent mora biti oprezan pri izboru salona u kome će raditi manikir i pedikir.

Reč manikir dolazi od francuske reči manicure što znači “briga o rukama”. Ova francuska reč vodi poreklo od latinske reči manus što znači ruka i cure što znači kura ili briga (tretman). Slično tome reč pedikir dolazi od latinske reči ped što znači stopalo.

Popularnost i fascinacija nail art-om (umetnost noktiju) se povećala poslednjih godina usled cvetanja online zajednica koje dele savete, trikove i predloge za dizajniranje i ukrašavanje preko društvenih medija kao što su Facebook, Instagram, Tumblr i Pinterest.

loading...

Alati za manikir

Uobičajene alatke koje se koriste na manikir tretmanima su:

 • makazice za zanoktice (sekačice)
 • štapići (gurači) za guranje zanoktica koji mogu biti napravljeni od drveta ili metala;
 • četkice za nanošenje laka/gela;
 • grickalica;
 • brusilica za nokte (obično turpija ili električna turpija u salonima);
 • makazice za nokte;
 • čist peškir;
 • tuferi;
 • tečnost bez acetona za čišćenje nokatne ploče ili uklanjanje prethodnog laka.

U pojedinim zemljama (SAD, Australija, itd.) mnogi saloni nude opciju da klijent kupi pakovanje ličnih alatki kako bi se izbegli sanitarni problemi. Ovi kompletići se prodaju u salonu, a klijent ih nakon tretmana ponese kući ili baci.

Najveći sanitarni problem predstavljaju gurači zanoktica i brusilice za nokte. Zbog toga se u razvijenim zemljama već dugo profesionalni saloni odlučuju za električne turpije koje su brže i obezbeđuju kvalitetnije rezultate naročito kod korekcije akrilnih noktiju.

Brusilica za nokte (električna turpija za nokte)

Morate imati na umu da ne možete ući u bilo koju radnju sa opremom za negu noktiju i kupiti bilo koju brusilicu za nokte bez prethodnog razmišljanja, zbog toga što postoje neke mere predostrožnosti o kojima morate misliti pre nego što se odlučite.

Uvek zapamtite da je vaš cilj da svojim klijentima (ili sebi) pružite najbolju moguću uslugu, a to se može postići uz najbolju opremu.

Šta tražiti prilikom kupovine?

Ako želite da kupite električnu brusilicu, ali ne znate šta da tražite, ovde ćemo vas posavetovati i pomoći vam u izboru.

Prvo morate da se uverite da se osećate prijatno i udobno dok brusilicu držite u ruci, jer ćete ovu alatku koristiti veoma često (ako radite u salonu). Vrlo je važno da utvrdite da li ona isuviše vibrira dok radi ili ne, pa će zato biti najbolje da je isprobate na licu mesta. Idealno bi bilo da mašinica dolazi sa garancijom, jer ćete želeti neku vrstu osiguranja u slučaju da se pokvari.

Najbolje je izabrati mašinicu koja ima promenljive brzine i daje vam mogućnost pristupa ovoj funkciji na lak način koji neće ugrožavati vaš proces rada.

Dobro pogledajte samu brusilicu i njenu teksturu, zato što nepravilne šupljine mogu dramatično ograničiti vaš rad.

Dakle, da rezimiramo:

 • pazite da delovi brusilice ne vibriraju previše;
 • uverite se da je snaga aparata dovoljno velika;
 • gledajte da proizvođač nudi tehničku podršku i garanciju, u slučaju da dođe do problema.

Higijena je prioritet

Verovali ili ne, većina kozmetičkih tehničara ima tendenciju da ignoriše činjenicu da njihove brusilice zaslužuju istu higijensku pažnju kao i ostali instrumenti za manikir. Ako želite da osigurate prvoklasnu higijenu i zaštitite svoje klijente, nakon svake procedure dezinfikujte brusilicu.

Brusilice treba uvek očistiti četkicom, a zatim isprati tečnim sapunom i vodom, bez obzira od čega su napravljene. Potapanje u aceton je takođe dobra opcija ako želite da rastvorite prašinu i mrtve čestice.

Nakon toga, dezinfikujte brusilicu preparatom koji ubija bakterije, ali imajte na umu da morate poštovati uputstvo proizvođača.

Brusilice za nokte – cena

Danas se u prodaji mogu naći brusilice za nokte različitih proizvođača. Izbor je zaista veliki i kupovina zavisi od vaših želja, ciljeva i od toga da li ćete brusilicu koristiti u profesionalne svrhe ili za ličnu, kućnu upotrebu.

Naravno, naša preporuka je da to budu nove brusilice, zbog sigurnosti, bezbednosti, i iz higijenskih razloga. Ako kupujete polovne brusilice, dobro se raspitajte kod prodavca o tome koliko su dugo korišćene i zašto ih prodaje.

U okviru kozmetičke kuće Alexandar cosmetics u ponudi su električne brusilice za nokte sa brojem obrtaja od 30 000 po minuti, frekvencijom od 50/60 Hz i snagom motora od 30 W. Ove brusilice poseduju dva smera rotacije, pa ih mogu koristiti i levoruki korisnici. Brzina se podešava i moguće ju je menjati u toku rada. Držač je zgodan i lepo prijanja uz ruku. Cena ovakvih brusilica je 6,990.00 dinara.

Nešto jača brusilica, sa snagom od 45 W i brojem obrtaja od 35 000 u minuti, twist lock sistemom menjanja dodataka i nožnom papučicom; uz koju dolazi set dodataka (dijamantski dodaci, dodatak za prsten turpije i 6 prstenova turpije), košta 11,000.00 dinara.

Sve navedene brusilice imaju ugrađen aspirator u kućištu tako da prilikom turpijanja nema prašine i suvišnog belog praha.

Kada su u pitanju klasične električne brusilice koje podrazumevaju samo štapić sa vrhom na kome se menjaju različite vrste šmirgli i kablom za struju, onda se one mogu naći i po ceni od 1,000.00 dinara.

Polovne električne brusilice se mogu kupiti putem internet oglasa po ceni od 1,500.00 do 5,000.00 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: