Kada je pravo vreme da odvezete svoj automobil u opel servis?

Iako nam to možda ne deluje tako, svaki automobil je potrošna roba o kojoj je potrebno brinuti i redovno servisirati da bi nas dobro služio.

Često se desi da ljudi ne brinu dovoljno o svom automobilu i ne odlaze na redovne servise jer naizgled autu ništa ne fali.

Kada redovno servisirate svoj auto on će bolje raditi, ređe će se kvariti, i ne bi trebalo da štedite na njegovom održavanju.

Nađite pouzdanog majstora kome ćete moći poveriti auto kada ga odvezete u opel servis. Ozbiljno shvatite održavanje automobila jer će Vam se to na dugoročnom planu isplatiti.

Ako planirate da putujete negde uvek je dobro pregledati auto i napraviti sa majstorom inspekciju nekih potencijalnih kvarova, da možete mirne duše otići na odmor.

Ono što bi bilo najpametnije je voditi auto na mali i veliki servis i na taj način izbeći neke velike kvarove.

Postoje preporučene kilometraže za određene marke automobila kada je potrebno raditi veliki servis i bilo bi poželjno da to ne ignorišete.

Ako odlučite da ignorišete preporučenu kilometražu i ne odvezete auto u opel servis pripremite se kasnije za menjanje španera ili pucanje zupčastog kaiša.

To su najčešće posledice do kojih dođe kada ignorišete kilometražu i ne uradite veliki servis na vreme.

loading...

Kada kupite polovni automobil bez knjižice ovlašćenog servisera zamolite majstora prilikom malog servisa da Vam pogleda španer, roler i zupčasti kaiš jer su to delovi na autu koji mnogo utiču na performanse samog automobila.

Skoro svi proizvođači automobila preporučuju da se veliki servis radi između 90.000 i 120.000 pređenih kilometara.

Proverite kod svog servisera kada se preporučuje za Vaš model i tip motora koji je ugrađen u auto jer od toga zavisi kada ćete raditi servis.

Bilo bi poželjno da obratite pažnju na svoje vozilo kako se ponaša u vožnji jer ako primetite neki kvar, onda ne čekate odlazak na veliki servis, već je potrebno automobil odvesti kod servisera odmah.

Ako je Vaš životni tempo takav da retko vozite automobil, ako ga ne vozite svaki dan na posao i nazad, i ako godišnje ne prelazite velike kilometraže preporuka je da veliki servis uradite na svakih sedam godina.

Ono što može da promeni vreme odlaska na veliki servis, odnosno servis je potrebno raditi ranije ako vozite auto po ekstremnim vremenskim uslovima i lošem terenu.

Veliki servis najčešće podrazumeva zamenu vodene pumpe, antifriza, španera, rolera, zupčastog i klinastog kaiša.

Najveća pažnja se obraća na zupčasti kaiš jer on ako pukne može izazvati najviše štete na kolima.

Budite u toku sa svim popravkama i zamenama na Vašim kolima jer ako nemate poverenja u majstora može se desiti da pokuša da zaradi na Vama i zameni određene delove koji još uvek nisu za zamenu.

Kada je u pitanju veliki servis nema razlike između dizelaša i benzinca, jedina razlika je da li automobil ima lanac ili zupčasti kaiš.

Kada auto poseduje lanac zamenjuje se ceo komplet koji se sastoji od kanalnog kaiša, španera, vodene pumpe i rolera.

Servisirajte svoje automobile na vreme da ne biste kasnije plaćali popravke mnogo većih kvarova.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: