Brazilska depilacija – u kozmetičkom salonu i kod kuće, postupak, iskustva i cena

Postoje samo dve kategorije žena koje nesmetano i ravnodušno mogu da podnesu prisustvo malja na svojoj koži. To su žene koje se iz bilo kog razloga ne osećaju dovoljno ženstveno i žene koje ne vode dovoljno računa o svojoj higijeni. Za sve druge žene, koje su na svu sreću u većini, glatka koža na kojoj nije uočljivo niti izraženo prisustvo malja, predstavlja imperativ.

Prema kriterijumima žena koje se osećaju dovoljno ženstveno i koje u dovoljnoj meri brinu o svojoj higijeni, prisustvo malja, smatra se nedopustivim i nepoželjnim, kako u regiji pazuha i u regiji nogu, tako i u intimnoj regiji.

Uklanjanje malja sa intimne regije, može se obavljati na više načina, kao što je recimo brijanje brijačem. Međutim, nijedan način nije dovoljno efikasan, kao što je to način koji se odnosi na obavljanje brazilske depilacije.

Brazilska depilacija, prema osnovnoj definiciji, podrazumeva depilaciju u okviru koje se vrši uklanjanje apsolutno svih dlačica sa intimne regije. Ipak, brazilskom depilacijom, smatra se i depilacija u okviru koje se jedan izvestan deo dlačica na intimnoj regiji ostavlja i to tako da formira takozvanu “intimnu frizuru”. Najčešće rasprostranjena “intimna frizura”, oblikovana je tako da podrazumeva prisustvo jedne tanke uspravne linije koja je formirana od stidnih dlačica i koja se nalazi na površini venerinog brega, na deset do petnaest centimetara ispod pupka.

Brazilska depilacija, može se obavljati uz pomoć upotrebe toplog ili hladnog voska ili uz pomoć upotrebe šećerne paste i to u uslovima kozmetičkog salona ili u kućnim uslovima.

Jedna od glavnih prednosti brazilske depilacije, jeste to što posle obavljanja tretmana, koža u intimnoj regiji dugo ostaje glatka (do oko četiri nedelje).

Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, otkrićemo vam sve što je potrebno da znate o brazilskoj depilaciji.

Brazilska depilacija u kozmetičkom salonu

Kada su u pitanju dame koje su se po prvi put našle pred odlukom da odu u kozmetički salon kako bi u njemu obavile brazilsku depilaciju, takva odluka je najčešće praćena nizom pitanja koja su najčešće povezana sa dilamama o tome da li i koliko brazilska depilacija boli, o tome koliko je neprijatna i o tome koliko je bezbedna kao oblik tretmana.

Ukoliko ste i vi lično sebi postavili ovakva pitanja, imate sreće jer ćemo vam mi dati pouzdane i tačne odgovore na njih.

loading...

Naime, brazilaska depilacija u kozmetičkom salonu, u suštini jeste bolan tretman, ali koliko je bolan, zavisi od nekoliko faktora, kao što su vaša osetljivost na bol i vaša spremnost da istrpite bol.

Postoji nekoliko saveta, koji vam ukoliko ih poslušate mogu pomoći u tome da osetite što manji bol prilikom brazilske depilacije.

Konkretno, na brazilsku depilaciju uvek idite neposredno nakon završetka menstrualnog ciklusa. Kako je dokazano, u tom periodu u mesecu, otpornost na bol, kod žena je najizraženija i samim tim, brazilaska depilacija će proteći manje bolno nego što bi to bio slučaj u nekom drugom periodu u mesecu.

U cilju veće sigurnosti u to da vas tretman neće previše boleti, pola sata pre odlaska u kozmetički salon popijte neki lek protiv bolova (možete upotrebiti bilo koji analgetik).

Što se tiče dileme o tome da li je i koliko je tretman brazilske depilacije neprijatan, odgovor koji bi vam razrešio takvu dilemu nije univerzalan i zavisi od toga koliko ste po prirodi stidljivi i koliko ste u stanju da se opustite pred osobom koja će vam obavljati brazilsku depilaciju. Naš savet je da se opustite i da ukoliko vam to ne polazi za rukom pomislite da je osoba pred vama profesionalac, koji se u okviru svog posla svakodnevno i to po više puta susreće sa mušterijama kao što ste vi.

Ono što će vam dodatno pomoći da se opustite za vreme tretmana brazilske depilacije, jeste da na tretman dođete istuširani i sveži, jer ćete samim tim imati više samopouzdanja.

Kako bi tretman brazilske depilacije bio bezbedan, prevashodno je važno da se odlučite na to da ga obavite u nekom od proverenih kozmetičkih salona u kojem su higijenski uslovi na maksimalnom nivou i u kojem rade dovoljno obučene i iskusne osobe, tačnije profesionalci.

Postupak obavljanja brazilske depilacije u kozmetičkom salonu

Ukoliko su vam naši odgovori pomogli u tome da se odlučite na to da obavite brazilsku depilaciju u kozmetičkom salonu, sada je vreme da saznate kako tačno izgleda postupak obavljanja brazilske depilacije.

Naime, kada odete u kozmetički salon, osoba koja će vam raditi ovaj tretman, pokazaće vam gde se nalazi prostorija ili paravan iza kojeg ćete moći da skinete donji deo odeće. Kada skinete donji deo odeće, biće potrebno da legnete na leđa na ležaj na kojem će vam biti rađena brazilska depilacija. Kada ste i to uradili, kozmetičarka će vam najpre naneti puder u prahu na regiju koju je potrebno da depilira. Nanošenje pudera, vrši se iz razloga da se vosak ne bi lepio za kožu i da bi se što bezbolnije odlepljivao sa kože prilikom pokreta u toku depilacije.

Nakon nanošenja pudera na kožu, kozmetičarka će vam u više navrata na manje regije kože, tačnije na regije od po nekoliko centimetara i to u pravcu rasta dlačica nanositi hladan ili topao vosak, a preko voska će lepiti traku koju će brzim i preciznim pokretima povlačiti u pravcu koji je suprotan od pravca rasta dlačica.

Takav postupak, kozmetičarka će ponavljati sve dok ne ukloni sve dlačice sa vaše intimne regije.

U toku uklanjanja dlačica, kozmetičarka će vam periodično govoriti kakvu pozu je potrebno da napravite kako bi ste joj omogućili što bolji i lakši pristup dlačicama. Takođe, može se dogoditi da vas kozmetičarka zamoli da povučete to jest zategnete određenu regiju kože kako bi sa nje što lakše uklonila dlačice.

Na ovaj način, kozmetičarka će vam kako smo i naveli, ukloniti sve dlačice sa intimne regije, pa čak i one koje se nalaze neposredno oko anusa.

U dogovoru sa vama, tačnije ukoliko vi to želite, kozmetičarka će vam na određenom delu intimne regije ostaviti dlačice i te dlačice će formirati vašu “intimnu frizuru”.

Nakon što postupkom depiliranja kozmetičarka ukloni sve dlačice sa vaše intimne regije, ona će dodatno proveriti da li su zaista sve dlačice uklonjene.

Ukoliko nisu, tačnije ukoliko se dogodilo da je neka dlačica preskočena i da je ostala na vašoj intimnoj regiji, kozmetičarka će je isčupati pincetom ili će još jednom pristupiti upotrebi voska.

Nakon toga, biće potrebno da kožu koja je bila izložena tretmanu depilacije namažete gelom od aloja vere ili da je naprskate aktivnim kiseonikom. Cilj takvog koraka, jeste da sprečite nastanak većih iritacija na koži.

Ukoliko se uz konsultaciju sa kozmetičarkom odlučite da umesto uz upotrebu hladnog ili toplog voska brazilsku depilaciju obavite uz upotrebu šećerne paste, proces tretmana je skoro isti, s tim da se razlika koja u tom slučaju postoji odnosi na pravac nanošenja i na pravac povlačenja šećerne paste.

Naime, za razliku od hladnog ili toplog voska koji se nanose u pravcu rasta dlačica, a povlače se u pravcu koji je suprotan od pravca rasta dlačica, šećerna pasta se nanosi u pravcu koji je suprotan od pravca rasta dlačica, a povlači se u pravcu rasta dlačica. Uz to, za povlačenje šećerne paste, ne koriste se trakice.

Brazilska depilacija u kozmetičkom salonu – iskustva

Ono što je potrebno da znate, jeste da je normalno da vaša koža nakon brazilske depilacije ispolji određenu reakciju. Naime, kako pokazuju i kako su neizmerno mnogo puta do sada dokazala iskustva brojnih dama, nakon depilacije, koža u intimnoj regiji obično postaje crvena i blago iritirana. Kod osoba čija je koža posebno osetljiva, može se uočiti i prisustvo modrica. Kako ne bi došlo do većih komplikacija, kao što je nastanak upale, oticanje i pojava osipa ili bubuljica, potrebno je da se pridržavate nekoliko jako važnih pravila.

Konkretno, nakon brazilske depilacije, tačnije u toku 24 časa nakon brazilske depilacije, potrebno je da strogo izbegavate doslovno sve što bi na bilo koji način moglo da iritira vašu kožu. Nemojte nositi usku odeću, niti odeću od grubih i veštačkih materijala. Umesto takve odeće, nosite komotniju i obavezno čistu odeću koja je sašivena od prirodnih i nežnih materijala (najbolje je da to bude odeća od pamuka). Nemojte se tuširati pretoplom, već umereno toplom vodom. Na kožu koja je bila izložena tretmanu brazilske depilacije, nikako nemojte nanositi agresivne kozmetičke proizvode koji sadrže supstance koje bi mogle da iritiraju vašu kožu. Dakle, na kožu nemojte nanositi preparate kao što su mleko za telo, parfemi, kozmetička ulja za negu kože i slično. Jedino što možete da upotrebite, jesu blage i prirodne kreme, kao što je krema na bazi nevena ili “Pavlovićeva mast”.

Takođe, kako ne bi došlo do intenziviranja iritacije kože u intimnoj regiji, u toku 24 sata nakon brazilske depilacije, nemojte ulaziti u seksualne odnose.

Prema iskustvima dama koje koriste uslugu brazilske depilacije u kozmetičkim salonima, kako bi tretman mogao da se obavi maksimalno efikasno, najbolje je da dlačice pre odlaska na tretman dostignu dužinu od jednog do jednog ipo centimetra.

Brazilska depilacija u kozmetičkom salonu – cena

Cena brazilske depilacije, u izvesnoj meri, može se razlikovati u odnosu na kozmetički salon u kojem se obavlja. U proseku, cena takve usluge, kreće se od 500 do 1.000 dinara.

Prednosti i mane upotrebe hladnog i toplog voska

Postoji nekoliko prednosti i nekoliko mana koje se tiču upotrebe hladnog, ali i upotrebe toplog voska.

Evo o kojim prednostima i manama je reč:

Kada je u pitanju upotreba hladnog voska, jedna od najvećih prednosti je to što možete biti sigurni da vosak pre nego što je došao u kontakt sa vašom, nije bio u kontaktu sa tuđom kožom. Naime, hladni vosak, namenjen je za jednokratnu upotrebu i kao takav, baca se odmah nakon upotrebe.

Mana upotrebe hladnog voska je to što ima slabiju moć prijanjanja na kožu, što se samim tim u okviru njegove upotrebe mora praviti više ponavljajućih poteza depiliranja i što njegova upotreba može inicirati pojavu modrica na koži.

Kada je u pitanju upotreba toplog voska, jedna od najvećih prednosti je to što on ima odličnu moć prijanjanja na kožu i što pritom utiče da se pore na koži otvore i da pokreti povlačenja, odnosno čupanja dlačica budu manje bolni.

Sa druge strane, mana upotrebe toplog voska je to što se on nakon upotrebe vrlo često pretapa (osim ukoliko se koristi topli vosak koji je namenjen za jednokratnu upotrebu) i što samim tim znači da je osim sa vašom predhodno dolazio u kontakt i sa tuđom kožom. S obzirom da se u toku pretapanja topli vosak izlaže temperaturi koja je manja od sto stepeni, u njemu se mogu naći tragovi virusa, bakterija ili gljivica koje su eventualno bile prisutne na koži osobe kojoj je pre nego vama bila vršena brazilska depilacija. Samim tim, takvi virusi i takve bakterije ili gljivice, mogu se preneti na vašu kožu i mogu kod vas izazvati nastanak i razvoj infekcije.

Uz to, upotreba toplog voska, ne preporučuje se osobama koje imaju problem sa proširenim venama, kao ni osobama čiji su kapilari skloni pucanju.

Postupak obavljanja brazilske depilacije kod kuće

Mnoge pripadnice nežnijeg pola, posebno izuzetno mlade devojke, vođene mišljenjem da brazilska depilacija u kozmetičkom salonu predstavlja neprijatan čin, odlučuju se da ovaj tretman obave same i to u kućnim uslovima.

Izvođenje brazilske depilacije u kućnim uslovima je moguće, ali u tom slučaju, preporučuje se isključivo upotreba hladnog voska, jer se na taj način značajno smanjuje rizik od povreda koje mogu nastati usled nedovoljno stručnog rukovanja toplim voskom.

Postupak brazilskog depiliranja u kućnim uslovima, potrebno je da obavite na sledeći način:

Neposredno pre izvođenja tretmana, temeljno se istuširajte i to koristeći sredstvo za tuširanje koje u sebi sadrži piling. Upotrebom takvog sredstva, opustićete kožu, uklonićete sa nje mrtve ćelije i otvorićete pore, a samim tim, koža će vam biti adekvatno pripremljena za postupak koji sledi.

Nakon temeljnog tuširanja, kožu dobro osušite, utapkavajući je čistim peškirom. Kada ste osušili kožu, na intimnu regiju nanesite puder u prahu.

Zatim, počevši od regije prepona, na tri po tri centimetra kože nanesite hladni vosak. Nanošenje voska, obavljajte u tankom sloju i to u pravcu rasta dlačica. Kada ste naneli vosak na kožu, zategnite kožu i precizno preko voska u istom smeru u kojem rastu dlačice zalepite trakicu postepeno i temeljno je pritiskajući uz površinu kože. Jako je važno da trakica bude uredno zalepljena za vosak i da između njene površine i površine voska ne bude mehurića koji su ispunjeni vazduhom. Kada ste na opisan način i samim tim pravilno zalepili trakicu preko voska, kožu i dalje jednom rukom držite zategnutom, a drugom rukom uhvatite kraj trakice i trakicu brzo i precizno povucite u pravcu koji je suprotan od pravca rasta dlačica.

Nakon toga, isti postupak ponavljajte i na svim preostalim delovima kože u intimnoj regiji, sve dok ne izdepilirate sve dlačice koje želite i dok vaša intimna regija ne postane savršeno glatka.

Kada ste izdepilirali celu intimnu regiju, kožu naprskajte aktivnim kiseonikom ili je namažite gelom na bazi aloja vere, kako bi ste sprečili nastanak i razvoj iritacija.

Kada ste i to uradili, sprovedite iste one savete koji se odnose i na period posle brazilske depilacije u kozmetičkom salonu. Dakle, u naredna 24 sata, strogo izbegavajte sve ono što bi moglo da inicira razvoj iritacija na koži.

Brazilska depilacija kod kuće – iskustva

Prema iskustvima dama koje su imale prilike da tretman brazilske depilacije obave kod kuće, iskustvo je nešto što je neophodno i što je presudno za uspeh tretmana.

Naime, ono što se može dogoditi ukoliko niste dovoljno iskusni u obavljanju ovog tretmana, jeste da preskočite određene regije kože i da i nakon obavljanja depilacije, na vašoj koži i dalje ostanu prisutne dlačice.

Ipak, vremenom, kako budete postajali iskusniji u obaljanju brazilske depilacije kod kuće, rezultati će postajati sve bolji i vaš trud će se svakako isplatiti i biće izražen kroz savršeno glatku kožu intimne regije i to bez odlaska u kozmetički salon.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: