Koloidna srebrna voda – upotreba za lice, oči, zdravlja, iskustva i cena

Oprečne su činjenice u vezi sa upotrebom srebrne koloidne vode i njenim benefitima. Na jednoj strani se nalaze podaci koji govore o tome da još uvek ne postoje zvanične ozbiljne naučne studije o zdravstvenim efektima koje ima uzimanje koloidnog srebra.

Sa druge strane, mnogi priručnici iz oblasti alternativne medicine, homeopatskog lečenja, kao i zagovornici prirodnih metoda lečenja i nege, trvde da su dejstva koloidnog srebra izvrsna i da je poželjno koristiti ga kao izuzetno lekovito sredstvo koje pomaže u otklanjanju zdravstvenih i kozmetičkih problema.

Navešćemo, za početak, činjenice koje su utvrđene i proverene.

Medicinska upotreba srebra

Medicinska upotreba srebra je poznata u sledećim slučajevima: previjanje spoljašnjih infekcija (obloge), kreme sa česticama srebra, medicinski instrumenti premazani antibiotičkim srebrnim slojem. Postoje neki sporadični dokazi da endotrahealne cevčice (tubusi) koje se koriste u slučajevima endotrahealne intubacije, koje su premazane srebrom, smanjuju broj incidentnih slučajeva upale pluća koja se javlja kao posledica nakon ove intervencije.

Srebro, generalno, ima nisku toksičnost i očekivan je minimalni rizik kada se srebro koristi u odobrenim medicinskim primenama. Proizvodi napravljeni pod okriljem alternativne medicine, poput koloidnog srebra, nisu još uvek prepoznati kao sigurni ili efikasni, po poslednjim izveštajima Uprave za hranu i lekove SAD-a (FDA).

Previjanje rana i opekotina

Izveštaji sistematskih pregleda iz 2012. godine koji su posebnu pažnju obraćali na upotrebu srebra kod previjanja opekotina i njihovog bržeg zarastanja, pokazali su da još uvek nema dokaza o efikasnosti u sprečavanju infekcije rane. Bez obzira na to, Uprava za hranu i lekove SAD-a je odobrila niz istraživačkih projekata koji za temu imaju tretman opekotina drugog i trećeg stepena srebrnim sulfadiazinom.

Kateteri

Kada su u pitanju kateteri napravljeni od srebrnih legura, dokazi ne podržavaju tvrdnju da se rizik od infekcije urinarnog trakta smanjuje. Ipak, centralni venski kateteri, napravljeni od hlorheksidin-srebrnog sulfadiazina, smanjuju stopu infekcije krvi koja se povezuje sa upotrebom katetera.

loading...

Rendgenski snimak

Srebro, tačnije srebrni bromid, je nezaobilazni element u pravljenju rendgenskog fotomaterijala. Za rendgenski fotomaterijal se upotrebljava fotosloj sa srebrnim bromidom jer je spoj srebra sa bromom postojaniji i za nekih 30% osetljiviji na rendgensko zračenje od ostalih srebrnih halogenida.

Druge koristi

Jedinjenja srebra se koriste za pravljenje preparata za spoljašnju upotrebu, kao što su, npr. antiseptici. Srebro nitrat se može koristiti u razblaženom rastvoru kao kapi za oči koje sprečavaju konjuktivitis kod beba. Ponekad se koristi u dermatologiji i to u čvrstom obliku. Najpopularnija upotreba je u zahvatu kauterizacije, pri čemu se na vrh drvenog štapića stavlja mešavina srebro nitrata i srebro hlorida (tzv. lapis), a zatim se spaljuju bradavice ili žuljevi. Srebro se koristi u izradi proteza i u rekonstruktivnoj ortopedskoj hirurgiji.

Iako je toksičnost srebra niska, ljudsko telo nema biološku korist od ovog metala i kada se udahne, proguta, ubrizga ili primeni topikalno, srebro će se nepovratno akumulirati u telu, naročito u koži. Hronična upotreba srebra u kombinaciji sa izlaganjem suncu, kao rezultat daje stanje koje je u nauci poznato kao argirija pri čemu koža postaje plava ili plavo-siva. Lokalizovana argirija se može javiti kao posledica lokalne primene krema ili rastvora sa srebrom, dok oralnom upotrebom i inhalacijom dolazimo do generalizovane argirije. Argirija je, zapravo, bolest vezivanja srebrnih čestica za pigment kože.

Koloidna srebrna voda – savremena znanja i upotreba

Srebro je katalizator koji blokira neke enzime koji služe virusima, bakterijama i gljivicama u njihovim metabolitičkim procesima. Navedeni izazivači bolesti i infekcija, u kontaktu sa srebrom, ostaju bez kiseonika, raspadaju se, a nakon toga ih naš organizam odstranjuje putem imunološkog i limfnog sistema, kao i sistema organa za izlučivanje. Proces se odvija brzo, pa nijedan patogeni mikroorganizam ne stiže da se razvije, mutira ili stekne rezistentnost na koloidno srebro.

Ljudi su oduvek unosili srebro putem hrane, tj. povrća. Srebro dolazi iz zemlje. Nažalost, današnji površinski sloj zemlje nema ni 15 % rezervi srebra, za razliku od davnih vremena kada je bio znatno bogatiji. Hrana koju danas konzumiramo nema dovoljno srebra, pa se to smatra jednim od ključnih razloga porasta malignih oboljenja.

Šta je koloidna srebrna voda?

Koloidna srebrna voda je prirodni antibiotik, koji je potpuno bezbedan i veoma uspešan u uništavanju više od 650 vrsta virusa, bakterija i gljivica.  Pre nego što je otkriven penicilin, srebrom su se lečile mnoge bolesti. Problem je bio u tome što je to bio skup lek. Nešto pre Drugog svetskog rata, Ministarstvo zdravlja SAD-a je priznalo koloidno srebro kao neškodljiv lek koji se može izdavati bez recepta. Naglim razvojem farmaceutske industrije i proizvodnje antibiotika, srebro je palo u zaborav.

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka, nauka je ponovo počela da se interesuje za lekovita svojstva srebra. Tim stručnjaka sa više fakulteta je došao do odličnih rezultata nakon utvrđivanja da srebro uništava više različitih patogenih mikroorganizama.

Srebro ne spada u grupu teških metala, nije toksično i nije alergijsko. Kada se uzima u koloidnom, dakle, tečnom obliku, svaki višak, koji organizam prepozna kao nepotreban, se vrlo lako eliminiše.

Koloidna srebrna voda nema interakciju sa drugim lekovima, niti oštećuje jetru, bubrege i druge organe. Većina farmaceutski proizvedenih antibiotika i lekova, uglavnom dovode do različitih nivoa oštećenja.

Čestice koloidnog srebra su vrlo male i ni na jedan način ne mogu oštetiti ljudski organizam. One se izbacuju iz tela u roku od 24h. Svetska zdravstvena organizacija kaže da nije potrebno propisivati gornje granice za prisustvo srebra u vodi za piće, pa se prema tome zaključuje da je srebrna koloidna voda potpuno bezopasna. Sve vodeće svetske zdravstvene i ekološke organizacije preporučuju koloidno srebro kao najmoćnije dezinfekciono sredstvo za pijaću vodu u koncentraciji od 80 ppm. Koloidno srebro se koristi za dezinfekciju bolničkih prostorija, pijaće vode, a čak ga i NASA koristi za pročišćavanje vode u svojim svemirskim stanicama.

Koloidna srebrna voda je tečnost u kojoj se nalaze vrlo male čestice srebra od 0,001 mikrona u prečniku. U koncentraciji koloidne srebrne vode od npr. 15 ppm se na milion čestica vode nalazi 15 čestica srebra. Čestice srebra su savršeno male, ne talože se jer na njih ne deluje sila gravitacije.

Poznavaoci ove oblasti tvrde da je koloid najbolji način primene srebra u medicini. Sve telesne tečnosti i ćelije čoveka su upravo u koloidnom stanju, pa ljudski organizam lakše prihvata i apsorbuje lek koji je u jednakom stanju. Većina lekova iz savremene farmaceutske industrije se nalazi u kristalnom stanju, pa naš organizam mora prvo da ih pretvori u koloid da bi ih iskoristio. Proces pretvaranja u koloid se dešava u našim organima za varenje, a to dovodi, u većoj ili manjoj meri, do uništavanja korisnih bakterija crevne flore. Tipična odlika koloidnog srebra je brza apsorpcija u krvi, pre nego što stigne u želudac, pa su nus pojave i oštećenja organa za varenje i crevne flore, retkost.

Ispitivanja, takođe, pokazuju da koloidna srebrna voda može da uništi viruse. Promoteri laboratorijskih ispitivanja koloidnog srebra kažu da ono uništava spore antraksa, antibiotski rezidentne stafilokoke i pseudomonas. Dok najnovija naučno-tehnološka otkrića nisu u potpunosti usvojila proizvodnju koloida po relativno prihvatljivim cenama, nisu postojali pravi uslovi da srebrni koloid uđe u široku upotrebu i da bude dostupan svima. Ni danas to nije u potpunosti moguće, jer visoki tehnološki zahtevi koji se poštuju u proizvodnji pravih jonizovanih čestica i koloida, mogu biti dostupni samo najbogatijim i najrazvijenijim zemljama.

Dodavanje koloidnog srebra u redovnu pijaću vodu znatno bi doprinelo poboljšanju sveopšteg zdravlja čovečanstva. Međutim, takvi procesi podrazumevaju velika ulaganja i o njima još uvek ne vredi razmišljati.

Lekovitost koloidne srebrne vode

Srebrna koloidna voda se može koristiti svakodnevno, u preventivne svrhe. Ovakvo korišćenje stvara jači imuni sistem koji sprečava infekcije.

Redovnim uzimanjem koloidne srebrne vode obezbeđujete sebi mogućnost da izbegnete grip, viruse i prehlade. Ujedno time vršite čišćenje organizma od nagomilanih mikroorganizama i parazita, regulišete metabolizam i težinu.

Koloidna srebrna voda je efikasna u borbi protiv sledećih tegoba i bolesti:

– protiv akni;

– protiv artritisa;

– protiv trovanja krvi;

– protiv pneumonije;

– protiv upale slepog creva;

– protiv infekcije bešike;

– protiv čireva;

– protiv opekotina;

– protiv kandide;

– protiv cisti;

– protiv peruti;

– protiv dermatitisa;

– protiv dijareje različitog porekla;

– protiv ekcema;

– protiv infekcije uha;

– protiv infekcije ešerihijom koli;

– protiv bakterijske i virusne infekcije oka;

– protiv gastritisa;

– protiv polenske groznice;

– protiv herpesa;

– protiv upala limfnih žlezda;

– protiv lajmske bolesti;

– protiv mononukleoze;

– protiv neurastenije;

– protiv upale plućne maramice;

– protiv infekcije i uvećanja prostate;

– protiv psorijaze.

Ovaj spisak bi mogao da se produži jer su ovo samo neke od 650 tegoba za koje se tvrdi da su izlečive uz pomoć srebrne koloidne vode.

Načini koišćenja srebrne koloidne vode

Preventivno korišćenje

Ukoliko nemate problema ni sa jednom bolešću niti infekcijom, možete koristiti koloidnu srebrnu vodu radi preventive. Tako ćete jačati svoj imunološki sistem i sprečiti pojavu infekcija. Koloidno srebro treba uzimati plastičnom kašičicom ili razmutiti u staklenoj čaši. Korišćenjem metalnog escajga dobićete posrebrenu kašičicu, ali će lekovite supstance ostati van vašeg organizma. Za preventivnu negu uzimajte jednu kašičicu koloidne srebrne vode tri do četiri puta dnevno, na prazan stomak. Efikasnost se postiže ako je stavite ispod jezika, držite oko pet sekundi, a zatim promućkate po ustima još desetak sekundi i onda progutate. Ukus je sličan običnoj vodi i što je najvažnije ona se odmah iz ustiju apsorbuje u vašu krv.

Dodatni efekat ovakve konzumacije tiče se vaših zuba i desni. Zubi će biti beli, nećete imati naslage, otklonićete loš zadah i sprečiti upalu desni. Preventivno uzimanje koloidne srebrne vode očistiće vaš organizam od parazita, regulisaćete metabolizam, a verovatno smanjiti i telesnu težinu.

Protiv akutnih infekcija

Ukoliko patite od neke akutne infekcije potrebno je uzimati 3 kašike koloidne srebrne vode na svaka dva sata. Ukoliko je infekcija jaka, potrebno je održati stalno visok nivo koncentracije srebra u organizmu. Terapiju ćete sprovoditi sve dok se infekcija ne ukloni u potpunosti. Nakon izlečenja nastavite da uzimate terapiju u smanjenoj dozi (1 kašičica) tri do četiri puta dnevno. Na taj način sprečavate povratak infekcije, uklanjate žarišta i uspostavljate dovoljno jaku imunološku odbranu.

Protiv kožnih bolesti, opekotina, akni, psorijaze, čireva, bradavica i herpesa

Kod dermatoloških problema bilo koje vrste preporučuje se direktna primena. Ukoliko imate akne, čireve, ekcem, herpes ili neku opekotinu, najbolje je da nanosite koloidnu srebrnu vodu direktno na mesta oboljenja tri puta na dan. Ako je reč o rani, opekotini ili čiru i posekotini, onda je neophodno da natopljenu gazu previjete na bolno mesto. Koloidna srebrna voda pomaže u procesu zarastanja i sprečava ostanak ožiljaka.

Isti način primene se preporučuje i kod problema lica sa aknama i bubuljicama. Upaljena mesta treba tri puta dnevno natapati koloidnim srebrom.

Protiv seboreje i peruti

Ukoliko patite od suve kože glave, seboreičnog skalpa i peruti, slobodno možete koristiti srebrni koloid. Jednom dnevno naprskajte koloidnu srebrnu vodu na kosu i kožu glave i to će rešiti probleme, a čak i pospešiti rast kose.

Protiv kijavice i upale sinusa

Ako ste kijavičavi, sa zapušenim nosem ili imate problema sa sinusima, možete koristiti srebrni koloid na isti način kao što biste koristili standardne medicinske kapi za nos. Tri puta na dan stavite nekoliko kapi u obe nozdrve i ušmrknite jako. Isto važi i za upalu uha – stavite tri puta dnevno po nekoliko kapi u svaki ušni kanal.

Inhalacija koloidnom srebrnom vodom protiv bronhitisa, alergijskog kašlja, respiratornih infekcija

Koloidnu srebrnu vodu možete koristiti i kao rastvor za inhalaciju. Dovoljno je da sipate koloidno srebro u flašicu sa dodatim raspršivačem ili u vaš inhalator, poprskate u usta i duboko udahnete.

Upotreba koloidne srebrne vode za lečenje očnih infekcija

Često se postavlja pitanje da li se koloidno srebro može bezbedno koristiti za lečenje infekcija očiju, upale očiju, svraba, konjuktivitisa, katarakte, itd.?

Prema tvrdnjama nekih ispitanika i njihovih lekara, koloidna srebrna voda može u potpunosti očistiti inficirano oko od bakterija i infekcija direktnom primenom. Preporučuje se stavljanje po nekoliko kapi u svako oko, nekoliko puta dnevno (upotrebljava se koloidno srebro od 5 ppm do 10 ppm).

Problemi sa očima, uključujući kataraktu, glaukom, crvenilo, zamagljen vid, konjuktivitis, rešavaju se stavljanjem kapi koloidnog srebra tri puta na dan.

Evo originalnih iskustava zadovoljnih korisnika:

„Imala sam problema sa konstantnim svrabom u očima zbog alergije na polen. Od prijateljice sam prvi put čula za koloidnu srebrnu vodu i rešila sam da je isprobam. Nabavila sam bočicu u lokalnoj bolje snabdevenoj apoteci i krenula da stavljam pipetom po jednu kap tri puta dnevno u svako oko. Nakon samo jednog dana sam osetila olakšanje. Nastavila sam sa korišćenjem naredna tri dana, a nakon potpunog prestanka tegoba, preventivno koristim po jednu kap dnevno, u rizičnim perodima godine.”

Krema sa koloidnim srebrom

Koloidno srebro je odlično za lečenje svih oblika problematične kože. Bilo da imate crvenilo, suvu kožu, mitisere, bubuljice ili čak ekcem, herpes, psorijazu, kreme sa jonima srebra mogu pomoći. Ovakve kreme koriste i odrasli i deca podjednako. Ove kreme se mogu mazati i bebama kada imaju problema sa pelenskim osipom.

Gde se mogu nabaviti preparati sa koloidnim srebrom i koliko koštaju?

Jedan od najjeftinijih melema na tržištu je Srebrni melem Maxlab sa nano koloidnim srebrom koji eliminiše bakterije i deluje blagotvorno kod problema sa čirevima, opekotinama, hemoroidima, ranama, ujedima insekata, suvom i ispucalom kožom. Ovaj melem je biljnog porekla, a u sebi sadrži ulje nevena, alantoin, provitamin B5 i koloidno srebro. Pakovanje od 30 ml košta samo 350 din. Korisnici tvrde da je melem izlečio herpes, da mažu ispucale usne i lice.

Bočica srebrne koloidne vode istog proizvođača – Maxlab u pakovanju od 500 ml košta 619, 00 din.

Srebrna voda Eko Solar se može naći u većini Lilly drogerija, u Tempu, bolje snabdevenim Maxi i IDEA prodavnicama, kao i u mnogim apotekama. Pakovanje od 0,5 l košta 660, 00 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: