Skinoren krema – upotreba za lice, fleke, ožiljke, cena i iskustva

Akne jesu veliki problem mnogih mladih ljudi. One znaju da narušavaju njihov estetski izgled, lepotu, da ostavljaju fleke i ožiljke na licu, ali znatno gori jesu oni ožiljci koje ove promene ostavljaju na vaš društveni život i na vaše samopouzdanje. One čine da budete nesigurni u sebe, manje lepi sebi, da prikrivate promene sa mnogo šminke i tako bespotrebno izlažete hemiji svoje mlado lice. Takodje, možda ćete morati i na tretman plastične hirurgije.

No, nisu samo mladi ti koji muče muku sa aknama. Mnogo je tu i pripadnika starije populacije, te se tako one mogu javiti kod svih osoba koje imaju kako masnu i problematičnu kožu, tako i kod onih koji su genetski skloni aknama, ali i kod onih koji neadekvatno vode računa o svojoj higijeni.

Postoji veliki broj načina da se rešite ovih neprijatnih bubuljica. Tu su brojni kozmetičarski tretmani, koji naravno koštaju, zatim odlasci i obilasci lekara, dermatologa, gutanje antibiotika, razne maske, melemi i brojne druge invazivne i neinvazivne metode za rešavanje ovog upornog problema.

Jedna od krema koja se koristi sa velikim procentom uspeha i dobrih rezultata i koju preporučuje veliki broj dermatologa, jeste i Skinoren krema protiv akni, crvenila, bubuljica i fleka na licu.

skinoren-krema-upotreba-za-lice-fleke-ozilkje-cena-i-iskustva

Indikacije za upotrebu Skinoren kreme

Osnovna indikacija za upotrebu ove kreme jesu Acne vulgares, ali se koristi i kod upaljenog i, i te kako bubuljicama izmenjenog lica. Takođe, neki smatraju da je ova krema dobra i za reševanje problema fleka na licu, melazmi, jer deluje tako što čisti orožali i zastareli sloj mrtvih ćelija i tako izbeljuje fleke.

Sastav Skinoren kreme

Osnovni sastojak Skinoren kreme jeste azelainska kiselina. Ova kiselina kao aktivni sastojak kreme ima ulogu u terapiji akni pre svega, i to tako što deluje baktericidno, odnosno, tako što ubija bakterije koje su u velikoj meri odgovorne za nastanak akni – Propionebacterium acne. U 1 g Skinoren kreme nalazi se 200 mg azelainske kiseline.

Pored toga što ubija bakterije odgovorne za nastanak akni, azelainska kiselina ima sposobnost i da smanjuje stvaranje mitisera, sebuma i komedona akni, ali i fleka, tako što smanjuje površinski orožali sloj kože, kao i njegov rast. Karakteristično za ovu kiselinu jeste i da ona bolje prodire u kožu koja je izmenjena, tj oštećena, nego u zdravu.

Kako smanjuje stvaranje sebuma, ova kiselina isto tako smanjuje i hranu bakterijama, jer se one upravo njime i hrane i produkuju štetne materije koje dodatno pospešuju nastanak akni, začepljivanje pora i stvaranje komedona. Dakle, upotrebom ove kreme smanjiće se broj bakterijskih kolonija kao i površni masni sloj kože, produkt lojnih žlezda.

Naravno, pored upotrebe ove kreme, obavezno je i redovno čišćenje kože kakvim odgovarajućim sapunom ili losionom, kako bi se očistio orožali, mrtvi sloj kože i uklonila masnoća sa lica koje je kao takvo predisponirano za nastanak akni.

loading...

Način upotrebe Skinoren kreme

Skinoren krema nanosi se na kožu, tj na njene izmenjene i obolele delove dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ukoliko je koža veoma osetljiva, može se prve nedelje krema primenjivati jednom na dan, i to u večernjim satima, a potom se nastavlja sa primenom dva puta dnevno.

Pre nanošenja kreme potrebno je temeljno i lepo očistiti kožu izmenjenu aknama, a zatim namazati lice. Za poboljšanje simptoma preporučuje se redovna upotreba kreme oko mesec dana, dok se za potpuni oporavak preporučuje višemesečna upotreba, pa i upotreba na godišnjem nivou. Dakle, rezultati su uglavnom individualne prirode. Tek ukoliko krema ne prija koži i ukoliko se javljaju kakva neželjena dejstva tipa ljuštenja i preosetljivosti kože, ili kakva druga, može se smanjiti upotreba na jednom dnevno ili se pak obustaviti na neko vreme.

Kontraindikacije i neželjena dejstva

Nisu zabeležene bilo kakve značajnije kotraindikacije kada je u pitanju ova krema. Eventualno su moguće alergije na azelainsku kiselinu kao aktivnu supstancu ili pak alergija na neku od pomoćnih supstanci, kada je terapiju potrebno prekinuti i konsultovati lekara.

Ukoliko se dogodi da krema dospe u oko korisnika, potrebno je isprati oko sa velikim količinama mlake vode. Ukoliko se iritacija oka intenzivira, posavetovati se sa lekarom odgovarajuće specijalnosti. Isti slučaj jeste i ako krema dospe do sluzokože usne duplje.

Kada su u pitanju neželjena dejstva ove kreme, mogu se njenom upotrebom javiti crvenilo, svrab ili pak pečenje na mestu primene. Mogu se javiti i ljuštenje kože, suvoća ili pak bol na mestu primene, a isto tako moguća je iritacija, utrnulost ili kakva druga nelagodnost. Dakle, neželjene reakcije su obično lokalnog tipa, te se ubrzo i povlače. Može se smanjiti učestalost doziranja kreme ili se pak privremeno prestati sa njenom upotrebom.

Cena Skinoren kreme

Cena ove kreme iznosi oko 700-800 dinara za tubu od 30 grama. Ova krema izdaje se na lekarski recept, pa je stoga za sve što vas interesuje oko upotrebe, indikacija i kontraindikacija najbolje da posavetujete svog dermatologa. Takođe, konsultujte se i ukoliko kojim slučajem dođe do pojave neželjenih dejstava tipa crvenila, perutanja ili pečenja i drugih iritacija kože.

Iskustva korisnika Skinoren kreme

Upotrebom ove kreme u terapiji akni pre svega, iskustva korisnika su podeljenja, a mišljenja o njenom kvalitetu i delotvornosti u terapiji akni, različita.

Neki od korisnika i te kako su zadovoljni kremom, navode da im je umnogome pomogla da reše problem bubuljica, kako onih blažih varijanti, tako i najupornijih akni. Takođe, postoje navodi o tome da se lice nakon upotrebe ove kreme preporodi, ali samo ukoliko ste dovoljno uporni i adekvatno je nanosite i koristite.

Svi korisnici smatraju da je bespotrebno piti kojekakve lekove, tetracikline i druge antibiotike zarad rešavanja problema upornih bakterija. Dovoljno je da budete uporni sa ovom kremom i da ne odustajete, jer joj je možda za dejstvo potrebno i 2-3 meseca, pa se zato vratite i po tubu više ako je potrebno. Uz to, preporučuju zdravu i kvalitetnu ishranu, upotrebu namirnica koje čiste krv, dok grickalice, slatkiši i masno nikako ne dolaze u obzir.

Pojedinci navode da su poboljšanje uvideli već nakon 15 dana te su tako prezadovoljni učinkom Skinoren kreme. Čak i one najupornije bubuljice kod nekih su nestale, tako da oni uveliko hvale njenu delotvornost.

Sa druge strane ima i onih koji tvrde da im ova krema nije pomogla. Pojedinima krema ni nakon dva meseca aktivne upotrebe nije pomogla. Navode pojavu novih bubuljica već nakon sedam dana upotrebe, bez većeg i intenzivnijeg pomaka u terapiji, sa neverovatnim isušivanjem kože i perutanjem koje je nepodnošljivo. U tim slučajevima preporučivo je kombinovati Skinoren sa kakvom kremom koja hidrira lice ili pak sa pantenolom te do neprijatnog isušivanja ne bi trebalo da dođe.

Za sve što vas zanima kada je u pitanju terapija akni, osobito ukoliko su one intenzivne i pubertetske, najbolje je da se posavetujete sa svojim lekarom. Svačije lice je drugačijeg tipa, pa su i promene individualna stvar. Nekome će pomoći jedna vrsta terapije, nekome kakva druga. Važno je da budete uporni i istrajni u svojoj borbi i, ne zaboravite, zdrav život je pola posla.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: