Micelarna voda – upotreba, iskustva i cena

Blistav, ujednačen i osvežen ten je san svih žena koje vode računa o svojoj koži i posebnu pažnju posvećuju nezi lica; nema ničeg lepšeg od dama lepog, prirodnog izgleda, kojima je malo šminke tek onaj poslednji, završni potez četkicom za savršen izgled. Zdravlje i vitalnost kože lica su preduslov mladalačkog i negovanog izgleda, a danas impozantna mašinerija kozmetičkih i kozmetoloških tehnologija trudi se da nam obezbedi što adekvatnije preparate i metode za lepotu i zdravlje, u jednom.

Kao što dobro poznata izreka kaže, čistoća zaista jeste pola zdravlja. Sve te kreme, tonici, losioni, vodice i ostali proizvodi dizajnirani su da naše lice i telo očuvaju i zaštite ih od spoljnih faktora, stresa i ostalih elemenata svakodnevnog života, koji u velikoj meri utiču na reakciju naše kože i posledice koje iz takvih reakcija proističu. Koža lica je jedan od najizloženijih delova ljudskog tela i ima posebnu strukturu, zbog čega joj je potrebna i posebna nega.

Micelarna voda je najnoviji hit u svetu kozmetologije i dermatologije. Neki će pomisliti da je reč o još jednom marketinškom potezu kozmetičkih kuća, namenjen daljem uvećanju kapitala, no nije u potpunosti tako. Sasvim je izvesno da će se različite kompanije takmičiti u osvajanju tržišta, svakim novim pronalaskom za negu, ali sam takav proizvod u osnovi je rezultat kombinacije naučnih istraživanja i recenzija korisnika.

Micelarna voda je poslednjih nekoliko godina top jedan među proizvodima za čišćenje i negu kože lica. U nastavku govorimo o ovom proizvodu, njegovim efektima na kožu lica, mehanizmu delovanja, te iskustvima korisnika.

ŠTA JE MICELARNA VODA?

Micelarna voda je, najprostije rečeno, tečnost za čišćenje kože lica. Razlozi za veličanje ovog, u suštini jednostavnog proizvoda su njegova laka primena i neinvazivnost. Kada se efekti upotrebe micelarne vode uporede sa korišćenjem obične vode i sapuna, čak i namenskog tonika ili sapuna za čišćenje lica i umivanje, kao i upotrebom posebnih losiona za tu svrhu, dobijaju se zaista pozitivni rezultati u pogledu micelarne vode. Ona je manje agresivna za kožu, odlično je čisti, a pritom i neguje.

Micelarna voda poseduje viskoznost obične vode, ali kada se dodirne prstima, dobija se sasvim drugačija senzacija na koži; ova tečnost izgleda kao voda, ali je njena tekstura drugačija. Tajna je u micelima, rastvorenim kuglicama molekula ulja, koji se nalaze u mekoj vodi. To su tečni, sferični kristali jedinstvene strukture i impresivnih mogućnosti. Miceli imaju kombinovanu hidrofilnu i lipofilnu strukturu, što znači da imaju svojstvo upijača masnoća i nečistoće, što ih čini moćnim agensom u pogledu čišćenja, dok istovremeno kožu održavaju optimalno vlažnom.

Kada koristimo sapun i vodu, nesumnjivo je da ćemo očistiti lice, ali će naša koža zahtevati dodatnu negu usled isušivanja.

  • Micelarna voda je i ranije bila prisutna na tržištu, u doba kada još nije bio ustanovljen današnji sistem vodovodnih cevi, a tekuća voda je bila još agresivnija za kožu. No, sa ubrzanim razvojem tehnologije i niza prefinjenih, nežnih sapuna i drugih sredstava, te je ovaj proizvod bio stavljen u stranu. Ipak, oduvek je bio regularan artikal u neseserima šminkera i glumaca, budući da je mogao efikasno da ukloni veliki deo scenske šminke sa lica, a da ne ostavi masni, uljani trag, kao što se dešava sa većinom sredstava za skidanje šminke;

Poznate kozmetičke kuće, poput Lankoma i Garnijea, uspešno su lansirale na tržište svoju verziju ovog proizvoda i upoznale širu publiku sa njegovim izvanrednim svojstvima.

Između ostalog, micelarna voda je na tržištu etiketirana kao izvrstan proizvod za negu na putovanju, budući da je izuzetno praktičan za transport i primenu i može da zameni pregršt drugih neophodnih proizvoda za čišćenje lica, posebno u uslovima kada su oni nedostupni ili vam je nezgodno da ih sve nosite sa sobom; micelarna voda je praktično instatnt rešenje za negu na odmoru, kampovanju, izletima i u svim situacijama kada vam tekuća voda nije na dohvat ruke.

loading...

UPOTREBA MICELARNE VODE

Micelarna voda može da se koristi kao sredstvo za umivanje, preparat za skidanje šminke i proizvod za negu i hidrataciju kože. Ona je izvrstan sve-u-jedan proizvod, praktičan za primenu, uz potvrdu izuzetne efikasnosti brojnih zadovoljnih dama. Micelarnu vodu ne preporučuju samo poznate kozmetičke kuće, već i kvalčifikovani stručnjaci dermatologije. Dermatolozi savetuju upotrebu micelarne vode kao sredstvo za čišćenje i negu kože lica za osobe sa veoma osetljivom i suvom kožom; većina sapuna uz običnu vodu će lako iziratirati nežnu kožu i dodatno je isušiti.

Micelarna voda ne sadrži alkohol i ne menja svoju strukturu. Najbolji način primene je upotreba uz pomoć obične pamučne vate, koja pomaže da preparat još efikasnije očisti lice. Stručnjaci napominju da micelarna voda može slabije delovati za osobe koje imaju masniju kožu; u tom slučaju se može desiti da vas proizvod razočara u pogledu efikasnosti uklanjanja nečistoća.

Takođe, mada se odavno koristila za uklanjanje scenske šminke, ona neće čarobno ukloniti slojeve korektora, teških pudera ili upornih tragova šminke za oči, poput vodootporne maskare (scenska šminka je, sa druge strane, namenjena lakšem uklanjanju). U tom slučaju će vam biti potrebno kombinovanje sredstava za kompletno uklanjanje nečistoća i osvežavanje lica.

Preporuka: Ukoliko ste putovali u inostranstvo, verovatno ste primetili da je tekuća voda iz česme drugačija u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazite. U nekim evropskim zemljama ćete primetiti da voda ima vrlo agresivan efekat na kožu, bez obzira na njenu ispravnost; najčešće se dešava da ima jači efekat isušivanja. Zbog toga je dobar savet nositi micelarnu vodu na put, kao lako dostupno, efikasno i neinvazivno rešenje za čišćenje lica i negu kože. Prednost je što ne zahteva čak ni ispiranje.

Kako se koristi micelarna voda?

Micelarna voda se sastoji od sitnih delića koji imaju svojstvo privlačenja facijalne masnoće i nečistoće, dok istovremeno štiti prirodni zaštitni sloj kože lica i ne isušuje je. Upravo zato je idealna kao kombinovano sredstvo za umivanje i skidanje šminke. Može da se koristi svakodnevno, ujutro i uvuče, kao i u bilo kojoj drugoj prilici. Pogodna je za sve tipove kože, uključujući problematičnu i osetljivu kožu. U nastavku objašnjavamo kako se pravilno koristi, za postizanje najboljih rezultata.

Da bi vaša koža bila blistava i sveža, obratite pažnju na nekoliko osnovnih uputstava za pravilno korišćenje micelarne vode. Najefikasniji način je da je nanosite uz pomoć blazinica ili komada pamučne vate; vata lepo upija tečnost, a i sama doprinosi boljem efektu izvlačenja masnoće i nečistoća iz pora kože lica. Za svaki deo lica uvek koristite novi, list komad vate ili blazinicu.

  • Natopite vatu micelarnom vodom i počnite od uklanjanja šminke ili nečistoće sa predela očiju. Stavite vatu na zatvoren kapak i nežnim pokretom na dole uklonite sve nečistoće. Nema potrebe da pritiskate oči, već samo nežno povlačite vatu od korena trepavica, ka krajevima;
  • Sledeći korak je uklanjanje šminke i nečistoća sa predela usana. Natopljenu vatu postavite na ugao usana i povlačite ka sredini, sa obe strane. Na taj način ćete najbolje ukloniti ostatke karmina, balzama za usne, sjaja i drugih preparata;
  • Uzmite novi komad vate da očistite i ostatak lica. Natopite vatu micelarnom vodom i počnite od površine čela. Nežnim kružnim pokretima očistite samo čelo, pa pređite na predeo jagodica, obraza i na kraju brade. Posebnu pažnju posvetite predelu oko nozdrva, budući da se u toj regiji skuplja više masnoće i nečistoća;
  • Na isti način možete da očistite i predeo ispod brade i vrata;

Micelarna voda će očistiti kožu lica i obezbediti svež, negovan, mladalački izgled. Ona ne iritira kožu, ne zateže je i ne isušuje, a ako želite još bolji efekat, dobar savet je da nakon primene micelarne vode upotrebite nežnu hidrantnu kremu, što može da bude bonus efekat za osobe koje imaju izrazito suvu kožu.

PREDNOSTI MICELARNE VODE ZA NEGU LICA

Najnoviji trendovi u oblasti kozmetologije i dermatologije vraćaju se osnovama i teže upotrebi što prirodnijih i što manje agresivnih preparata za negu. Posebna pažnja se usmerava na oblast nege i čišćenja lica, kao najizloženijeg i specifičnog dela kože.

Moderni uslovi života diktiraju da se na kožu lica obrati posebna pažnja; boravak u zatvorenim prostorijama sa klimom i grejanjem, agresivnije delovanje sunčevih zraka, spoljašnji faktori urbane sredine, poput svakodnevnog zagađenja vazduha koje i ne opažamo, samo su neki od faktora koji oštećuju kožu lica i uzrokuju nakupljanje nečistoća. Kada se udruže sa teškom večernjom, pa i svakodnevnom šminkom, dobija se pravi hemijski koktel koji u velikoj meri utiče na stanje i izgled kože lice. Zbog toga je upotreba nežnih, a efikasnih sredstava, poput micelarne vode revolucionarni način za pravilnu negu i održavanje svežeg i mladalačkog izgleda.

Uprkos tome što živimo u eri laserskih intervencija, raznih vrsta pilinga, metoda zatezanja kože i podmlađivanja, izgleda da trend agresivnih postupaka u svrhu održavanja lepog izgleda polako jenjava, a teži se upotrebi daleko prirodnijih i jednostavniijih preparata, kao što je micelarna voda. Ovaj proizvod ne sadrži koktel čudesnih hemijskih sastojaka, već predstavlji prosto, vodeno jedinjenje, a ima brojne prednosti za čišćenje i negu kože.

Hidrira i hrani kožu – Micelarna voda ne sadrži sastojke koji isušuju i zatežu kožu. Ona nema sapuna, alkohola i drugih dodatih hemijskih komponenata i deterdženata koji agresivno deluju na nežnu kožu lica. Efikasno uklanja nečistoće, a kožu hidrira, ostavljajući za sobom osećaj optimalne vlažnosti i blistav, svež ten.

Odgovara svim tipovima kože – Velika prednost micelarne vode nad drugim sredstvima za čišćenje i negu osetljive kože lica jeste mogućnost primene kod svih tipova kože. Originalno je kreirana za Parižanke, kao alternativa umivanju izuzetno tvrdom i neugodnom tekućom vodom te regije; micelarna voda je blaga, nežna i neinvazivna, te je pogodna za svaki tip kože, čak i za najsenzitivnije varijante. Kod izrazito masne kože možda neće biti stoprocentno efikasna, upravo zato što je veoma delikatna.

Održava kožu lica čistom – Jedinstvena i jednostavna formula bazirana na vodi na prirodan način oslobađa pore sebuma i supstanci iz preparata voštane strukture, koji zapušavaju pore i dovode do nastanka upalnih procesa, iritacije, pojave akni i bubuljica. Izuzetno je dobra za osobe sa problematičnom kožom, iako sama po sebi nije sredstvo protiv bubuljica, nego je izuzetna preventiva i pomoćno sredstvo. Još jedna prednost upotrebe micelarne vode je što nije potrebno nikakvo agresivno trljanje, već jednostavna aplikacija pamučnom vatom, tako da ne dolazi do pojave crvenila ili dodatne iritacije.

Efikasno uklanja šminku – Molekuli micelarne vode su u osnovi masni i funkcionišu po sistemu privlačenja ulja, što znači da deluju doslovno kao magneti za masnoće i tvrdokornog sebuma, tragova šminke i drugih preparata, te upornih ostataka dugotrajnog mejkapa. Bez obzira što je njena struktura bazirana na takvim ‘masnim’ molekulima, micelarna voda efikasno uklanja šminku, a ne ostavlja masne ili lepljive tragove, niti zateže kožu, za razliku od većine preparata za skidanje šminke.

Praktična je za upotrebu – Jedna od izuzetnih prednosti micelarne vode je izuzetna praktičnost ovog kompletnog proizvoda. Ona uspešno zamenjuje čitav repertoar sredstava za uklanjanje nečistoća, šminke, masnoće i negu kože, što je, složićete se, izuzetno zgodno za žurbu ili putovanje. Ako vam tekuća voda nije u blizini, a želite da se umijete ili doterate, micelarna voda je odlično instant rešenje. Mnoge zadovoljne korisnice kažu da im ovaj proizvod pomaže da održe kožu lica čistom i svežom na kampovanju, tokom samog puta, prilikom fotografisanja i slično.

ISKUSTVA

Prema recenzijama stručnjaka, micelarna voda je hipoalergijski proizvod, koji ne sadrži alkohol niti parfeme, tako da ne izaziva iritaciju kože, a sama po sebi ima umirujući i osvežavajući efekat. Može da se koristi kao sredstvo za skidanje šminke, a nije potrebno agresivno utrljavanje i ispiranje kože.

Još jedna od prednosti ovog proizvoda je ušteda novca, jer je daleko isplativije kupiti jedan multifukcionalni, kvalitetan i dermatološki potpuno bezbedan, neagresivan proizvod, nego pregršt različitih preparata.

Prema utiscima brojnih zadovoljnih korisnika, micelarna voda je trenutno na samom vrhu liste omiljenih sredstava za uklanjanje šminke i nečistoće sa lica. Sve pomenute prednosti ovog proizvoda u potpunosti se podudaraju za utiscima koje o micelarnoj vodi imaju zadovoljne dame.

Gde može da se kupi i koliko košta?

Micelarnu vodu možete da pronađete u gotovo svim parfimerijama, drogerijama i apotekama. Najpopularnije marke koje proizvode ovaj sjajan proizvod su dobro poznate kompanije Miksa, Loreal, Darfin, Garnije, Nivea i La Roše. Takođe ih proizvode i lanci poput Avona i neki drugi, manje poznati brendovi. Prema iskustvima korisnica, većina ovih preparata je efikasna baš onako kako je i navedeno. Kada je reč o ceni, ona u velikoj meri zavisi od proizvođača.

  • Cena pakovanja micelarne vode od 200 ml kreće se oko 500 dinara;

Kupovinom micelarne vode možete zameniti niz drugih preparata i na praktičan, neagresivan način brinuti o higijeni kože lica, njenom zdravlju i lepom izgledu. Prema recenzijama brojnih korisnica, proizvodi različitih kompanija mogu imati i malo drugačiji efekat na vašu kožu, iako su u osnovi veoma slični, tako da ćete morati da eksperimentišete dok ne pronađete idealan. Posavetujte se sa osobama koje su već koristile ovaj proizvod i imaju tip kože sličan vašem.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: