Hidrociklin mast – upotreba, iskustva i cena

Hidrociklin (“Hydrocyclin”) mast, predstavlja medicinski testiran i provereno efikasan proizvod koji je namenjen isključivo za spoljašnju upotrebu i koji se koristi u cilju lečenja kožnih infekcija, kožnih zapaljenja i drugih oblika kožnih oboljenja.

Ova mast, ne sme se koristiti za tretiranje očnih infekcija, niti za tretiranje infekcija i zapaljenja koja su zahvatila regiju sluzokože. Pri dolasku u kontakt sa sluzokožom, Hidrociklin mast može doprineti razvoju novih iritacija i na taj način dovesti i do pogoršanja trenutnog stanja sluzokože. Zato, napomenućemo još jednom, Hidrociklin mast treba koristiti isključivo za spoljašnju upotrebu.

Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, upoznaćemo vas sa načinom delovanja Hidrociklin masti, a takođe ćemo vam otkriti i koje sve oblike oboljenja možete sanirati sa ovom mašću, kako se mast upotrebljava i gde i po kojoj ceni se može kupiti.

Na koji način deluje Hidrociklin mast?

Sastav Hidrociklin masti, baziran je na dve glavne komponente i to su “Hidrokortizon” i “Oksitetraciklin hidrohlorid”. “Hidrokortizon”, spada u grupu kortikosteroida, dok “Oksitetraciklin hidrohlorid” spada u grupu antibiotika. Zahvaljujući prisustvu pomenutih komponenti u svom sastavu,

Hidrociklin mast istovremeno ispoljava antiinflamatorno delovanje (zahvaljujući delovanju komponente koja pripada grupi kortikosteroida), ali i antibiotsko delovanje (zahvaljujući delovanju komponente koja pripada grupi antibiotika). Samim tim, Hidrociklin mast deluje na sve oblike oboljenja koja se mogu javiti na površini kože, a koja su praćena prisustvom upale ili koja su nastala kao posledica infekcije patogenim gram pozitivnim ili gram negativnim bakterijama.

Kada se hidrociklin mast nanese na kožu, njeno dejstvo se paralelno ispoljava na suzbijanje simptoma upale, kao i na eliminisanje prisustva patogenih gram pozitivnih ili gram negativnih bakterija. Takve bakterije, najpre počinju da gube sposobnost razmnožavanja i širenja po površini kože, a zatim počinju i da odumiru. Kada patogene bakterije u potpunosti izumru, dolazi do eliminacije simptoma infekcije koja je bila prisutna na koži.

Kada se Hidrociklin mast upotrebljava?

Zahvaljujući gore opisanim osobinama i načinu delovanja, Hidrociklin mast se može koristiti u cilju saniranja zaista širokog spektra međusobno srodnih, ali i međusobno različitih problema sa kožom.

Najčešće, Hidrociklin mast se koristi u cilju saniranja sledećih oblika problema sa kožom:

– Koristi se u cilju saniranja različitih oblika kožnih iritacija, do čijeg razvoja je došlo usled izloženosti kože delovanju sastojaka iz pojedinih kozmetičkih proizvoda. Konkretno, postoji veliki broj osoba, koje su alergične ili jednostavno osetljive na određene sastojke kozmetičkih proizvoda kao što su paraben, parafin, petrolej i slično. Kod takvih osoba, nakon upotrebe kozmetičkih proizvoda koji sadrže pomenute sastojke, mogu se razviti iritacije na koži. Takvi oblici iritacija, najčešće su praćeni pojavom otoka, crvenila i svraba kože, a u cilju njihovog saniranja, može se koristiti Hidrociklin mast,

loading...

– Koristi se u cilju saniranja kožnih iritacija koje su nastale kao posledica delovanja određenih biljaka na kožu (recimo usled delovanja koprive),

– Koristi se u cilju saniranja kožnih iritacija koje su se razvile kao posledica ujeda različitih insekata,

– Koristi se u cilju saniranja simptoma različitih oblika ekcema (u ovom slučaju, Hidrociklin mast najbolje ispoljava efikasnost delovanja ukoliko počne da se koristi u ranoj fazi razvoja ekcema. U protivnom, u prisustvu ekcema koji je “zapušten”, odnosno koji nije lečen, može doći do razvoja ozbiljnijih komplikacija i infekcija na koži, a takve komplikacije i infekcije, moraju biti tretirane jačom terapijom),

– Koristi se za saniranje upalnih procesa na koži koji su ispoljeni kroz prisustvo akni ili bubuljica (u ovom slučaju, preporučuje se posebna opreznost po pitanju kontinuiteta primene Hidrociklin masti. Konkretnije, ne preporučuje se da se mast nanosi isključivo direktno na područje akne ili bubuljice i to samo u fazi kada je akna ili bubuljica pod aktivnom upalom. Ukoliko se Hidrociklin mast nanosi na šire područje lica i ukoliko se koristi dugotrajno, može izazvati “zavisnost” kože, pa koža može postati posebno osetljiva i sklona pojavi novih akni i bubuljica čim se sa primenom Hidrociklin masti prestane),

– Koristi se za saniranje simptoma žvala (prisustvo žvala, manifestuje se kroz pojavu ispucalosti, suvoće i perutanja u uglovima usana),

– Koristi se za saniranje simptoma kontaktnog alergijskog dermatitisa.

Osim u prisustvu navedenih oblika problema sa kožom Hidrociklin mast se može koristiti i kao sredstvo za saniranje simptoma bilo kojih drugih oblika iritacija na koži.

Konkretnije, može se koristiti kao sredstvo za saniranje kožnih iritacija koje su nastale kao posledica konzumiranja pojedinih vrsta lekova ili za saniranje kožnih iritacija koje se mogu definisati kao reakcija kože na konzumiranje pojedinih vrsta namirnica.

Hidrociklin mast – način upotrebe

Upotrebu Hidrociklin masti, najbolje je započeti u što ranijoj fazi razvoja problema koji je prisutan na koži, bez obzira da li je reč o iritaciji ili o nekom od gore navedenih oblika kožnih oboljenja. Hidrociklin mast treba uvek nanositi na predhodno očišćenu regiju kože i to tako što ćete je nežnim i blagim pokretima u tankom i u ravnomerno raspoređenom sloju, naneti na regiju kože koja je zahvaćena problemom.

Na opisan način, Hidrociklin mast treba upotrebljavati tri do četiri puta dnevno. Ukoliko vam se desi da slučajno zaboravite da upotrebite Hidrociklin mast, odnosno da “preskočite” jedno nanošenje u toku dana, prilikom sledećeg nanošenja, nemojte duplirati količinu (dozu), već postupite uobičajeno.

Hidrociklin mast, preporučljivo je koristiti kontinuirano u periodu od sedam dana. Čak i ukoliko se dogodi da simptomi problema koji želite da sanirate u potpunosti isčeznu nakon recimo tri ili četiri dana od trenutka kada ste počeli da primenjujete ovo medicinsko sredstvo, sa njegovom upotrebom ipak treba nastaviti i upotrebu treba prekinuti tek nakon sedam dana. U protivnom, simptomi se mogu navratiti.

Sa druge strane, ukoliko se i nakon sedmodnevne redovne upotrebe Hidrociklin masti simptomi problema koji želite da sanirate ne povuku ili ukoliko se u značajnoj meri ne smanje, potrebno je da upotrebu ovog medicinskog sredstva ipak prekinete i da se obratite lekaru, kako bi ste od njega zatražili dodatan savet. Upotrebu Hidrociklin masti, nikada ne treba produžavati, a posebno to ne treba činiti samoinicijativno i bez konsultacije sa lekarom, jer u tom slučaju može doći do razvoja kontraindikacija.

Ukoliko se Hidrociklin mast koristi na predviđen način, tačnije ukoliko njena primena traje isključivo sedam dana, do razvoja kontraindikacija veoma retko dolazi.

Pre upotrebe Hidrociklin masti, uvek treba proveriti rok trajanja koji je jasno uočljiv na ambalaži. Od trenutka kada se Hidrociklin mast prvi put otvori, treba ga potrošiti u periodu od trideset dana. Nakon tog perioda, ovo medicinsko sredstvo gubi prvobitna svojstva i efikasnost njegovog delovanja opada. Između dve upotrebe, Hidrociklin mast treba čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 stepeni (ukoliko se koristi u toku letnjeg perioda kada je temperatura izrazito visoka, može se čuvati u frižideru)

Hidrociklin mast – moguće kontraindikacije

Kontraindikacije čija je pojava moguća nakon primene Hidrociklin masti, najčešće se javljaju onda kada se ova mast ne koristi pravilno, odnosno kada se pretera sa njenom upotrebom.

Takođe, (mada kao što smo već naglasili veoma retko), kontraindikacije se mogu razviti i kod osoba koje imaju izuzetno osetljivu kožu ili koje su alergične na neki od sastojaka Hidrociklin masti.

Ovo su kontraindikacije koje se mogu javiti:

– Nastanak folikulitisa (to je pojava koja se definiše kao zapaljenje korena dlake),

– Nastanak miljarije (to je stanje koje se definiše kao zapušenost izvodnih kanala znojnih žlezda),

– Nastanak hipertrihoze (to je stanje koje se definiše kao pojačana maljavost i koje se u ovom slučaju javlja lokalno, odnosno na jasno definisanim regijama koje su tretirane Hidrociklin mašću),

– Nastanak pojačane osetljivosti kože u regijama koje su tretirane medicinskim sredstvom (osetljivost se ispoljava kroz prisustvo svraba, kroz prisustvo suvoće i perutanja ili kroz prisustvo peckanja kože),

– Nastanak hipopigmentacije (to je stanje koje se definiše kao pojava belih fleka na koži).

Važno je da navedene kontraindikacije, čak i ukoliko se manifestuju, ne mogu ostaviti trajne posledice. Naime, čim se sa upotrebom Hidrociklin masti prestane, povlače se i eventualno prisutni simptomi kontraindikacija.

Hidrociklin mast – koja je cena i gde je kupiti?

Hidrociklin mast, dostupna je u svim apotekama i najčešće se prodaje uz pismenu saglasnost lekara, odnosno uz recept. Cena Hidrociklin masti je oko 150 dinara. Ovo medicinsko srestvo, prodaje se u pakovanju koje sadrži pet grama proizvoda.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: