Krema za depilaciju lica i tela – koju izabrati, koji je postupak i kakva je cena?

Lepota našeg celokupnog bića, nalazi se u nama samima. Ona se manifestuje kroz naše stavove, smeh, vaspitanje i kroz sve one situacije koje određuju nas kao ličnost. Ipak, moramo biti iskreni, kada upoznajemo neku osobu, ono što prvo primetimo je njen fizički izgled.

Ljudi koji vode računa o svom izgledu, ostavljaju daleko bolji utisak na druge. To ne znači da bi trebalo da budemo doterani non-stop, ali podrazumeva vođenje računa o ličnoj higijeni, pre svega održavati svoje telo čistim i urednim.

Svako od nas poseduje “ neželjene“ dlačice. Ženama one izuzetno prave problem, dok su kod muškaraca mišljenja u vezi eliminisanja dlaka podeljenja.

Dlačice na bradi i iznad usana kod muškaraca, asociraju na muškost, i ponekad može delovati privlačno kada mučkarac ima bradu. Trendovi nalažu da je ona sada IN u svetu. Međutim, žene nisu pošteđene dlaka na licu . One na njima deluju ružno, nisu hit u svetu i odaju utisak aljkavosti i nebrige o svom izgledu. Svako od nas ima dlake. Razlika je u tome što se kod osoba svetlije puti one u znatnoj meri manje primećuju nego kod tamnoputih ljudi.

Iako ponekad dozvoljavamo sebi da se “ zapustimo“ tokom zime, nerešavajući svoj problem sa dlakama na nogama i rukama, pravdajući se nedostatkom vremena i odećom dugih rukava i nogavica, čim krene lepo vreme u nama se budi elan da poradimo na svom izgledu. A između ostalog i da se rešimo neželjenih dlačica.

Depilacija je privilegija današnjice. Verujem da naše bake nisu imale izbor kao mi danas. Pregršt proizvoda je oko nas, potrebno je samo odabrati onaj koji će nam najviše odgovarati po svom sastavu a i po „dubini“ našeg džepa. Danas je sve u službi lepote.

Osobe ženskog pola vode svoju bitku sa dlakama pribegavajući različitim metodama za njihovo eliminisanje. Idealan način za uklanjanje malja ne postoji, za njim se dugo već traga, neki su brzi ali nedovoljno efikasni, ima onih koji su bezbolni, kao i onih načina koji izazivaju određenu bol.

Najpoznatije metode koje se primenjuju za uklanjanje malja su :

Brijanje – Ako nemate dovoljno vremena a potreban vam je način da uklonite dlake sa odredjenog dela tela, možete to uraditi pomoću brijača. Za ovaj postupak potrebna vam je još i pena za brijanje ili losion kojim ćete nakvasiti deo tela koji brijate, i krenuti sa povlačenjem brijača u smeru suprotnom od rasta dlačica. Potreban vam je brijač, pena za brijanje ili losion. Mana ovakvog načina uklanjanja malja sa tela je ta što dlačice izrastu posle tri, četiri dana.

loading...

Depilacija voskom – Moglo bi se sa sigurnošću potvrditi da je depilacija voskom metoda uz koju se oseća određena količina bola. Postupak je takav da se vosak, topao ili hladan, nanosi na kožu a posle par trenutaka povlači u jednom potezu u smeru koji je suprotan od rasta dlačica. Mana ovog postupka je svakako bol, a prednost je ta što se dlačice pojavljuju posle dve nedelje.

Laserska epilacija – Ako želite da se trajno rešite neželjenih dlačica, preporučujemo da se odlučite za lasersku epilaciju. Ona se obavlja u ordinacijama i što je najvažnije, nije bolna. Rezultati su zapaljujući, jer dlake nestaju i ne pojavljuju se ponovo.

Električni depilatori i brijači – Ova dva proizvoda možete koristiti i kod kuće. Električni depilatori daju pogodan rezultat, jer mogu da iščupaju dlaku od pola milimetra, a bićete opušteni narednih tri nedelja, jer se dlake neće brzo pojaviti. Kod osetljive kože može doći do iritacija i osećanja bola, dok se koža ne navikne na osećaj koji izaziva ovaj aparat. Električni brijači se mogu koristiti za različite delove tela. Ako ste često u žurbi, možete koristiti električni brijač jer ne oduzima puno vremena, nije potrebno da kvasite mesto koje želite da depilirate.

Danas smo izabrali da vam pričamo o svim pogodnostima koje pruža krema za depilaciju lica i tela.

Ovaj proizvod se često koristi kod kuće, kada želimo da eliminišemo neželjene dlake. Jednostavan je za upotrebu. Primenjuje se tako što se na odredjeni deo tela namaže krema za depilaciju i sačeka 15 minuta. Kada određeno vreme prođe, pomoću plastičnog dodatka koji ide u paketu sa kremom, prelazimo u smeru suprotnom od rasta dlaka. Po završetku postupka, kremu isperemo vodom.

Prednost ovog postupka je sledeća: obavlja se za kratko vreme, proizvodi nisu skupi, postupak nije komplikovan za upotrebu i što je najvažnije samo uklanjanje dlaka na ovaj način nije bolno. U slučaju da ste navikli da koristite brijač, toplo vam preporučujemo korišćenje kreme za depilaciju iz razloga što je podjednako brža i efikasnija metoda.

Ipak , i ovaj metod uklanjanja malja ima svoje mane. Jedna od njih je što se dlačice vraćaju posle kraćeg vremena. Kod osoba koje imaju osetljivu kožu, moguće je da će se pojaviti iritacije. To naravno ne mora da znači, jer koža nije ista kod svih niti tolerancija na različite supstance. Ako želite da depilirate intimnu zonu ovom metodom, govori se da nije preporučljivo iz razloga što je krema bazirana na hemijskim sastojcima. Kada je u pitanju depilacija lica, valjalo bi da taj postupak ponavljate češće kako bi se dlačice proredile. Krema za depilaciju može se koristiti i ispod tuša, savršena je upravo zbog toga što ona ne kida već rastapa dlake. Maljavost će se vremenom prorediti, a vaše dlake će posle ovakve metode rasti na svakih desetak dana.

Koju kremu izabrati , a da su postupak i cena u skladu?

Da bismo vam olakšali traganje za idealnom kremom za depilaciju lica i tela, predložićemo vam nekoliko krema za uklanjanje neželjenih dlačica koje su se na našem tržištu pokazale kao najdelotvornije. To su:

1. Veet krema za depilaciju pod tušem– Šea buter i ljiljan , suprem essence, lotosov cvet – Kao što možete primetiti ova krema se nalazi u tri varijante pogodne za osetljivu kožu, sa esencijalnim uljima i sa lotosovim cvetom koji je pogodan za normalnu kožu. Divnog je mirisa i često je zastupljena kod dama koje vode računa o svom izgledu. Zapremina kreme je 155 ml. Može se naći u bolje snadbevenim parfimerijama, Lily i Dm drogerijama.

Postupak: Pre upotrebe potrebno je proizvod testirati na jedan deo kože tako što ćete namazati mali deo kreme i sačekati da vidite kako će odreagovati vaša koža. U slučaju da je sve u redu, možete nastaviti sa depilacijom svog tela. Pre tuširanja možete namazati kremu na deo kože koji želite da depilirate i sačekajte 15 minuta da krema omekša dlačice koje ste premazali. Kada vreme istekne, uzmite poseban dodatak –špatulu koju ćete dobiti uz kremu i skidajte kremu sa kože u smeru suprotnom od rasta vaših dlaka. Kada završite sa depilacijom, možete nastaviti sa tuširanjem.

Cena: 626 din.

2. Afrodita depilacijska krema hydra – Ova krema je hvaljena među damama koje je koriste za depilaciju svojih delova tela iz razloga što joj je cena i više nego povoljna , a u svom sastavu sadrži aloa veru. Poznato je da ona povoljno utiče na vlažnost i negu naše kože. Često se koristi kada je u pitanju depilacija normalnog tipa kože. Može se kupiti u Lily i Dm drogerijama, a ako ih nemate u svom gradu, poručivanje možete obaviti i putem interneta.

Postupak: Ova krema se koristi na isti način kao i ostale za tu svrhu. Namaže se deo tela koji se depilira, potom se sačeka par minuta, skinete dlačice i uživate u toploj kupki. Prosto i jednostavno!

Cena: 399 din.

3. Lycia savršen dodir depil krema za lice – Ova krema nam dolazi u pakovanju od 50 ml. Ono sadrži i špatulicu, koja nam olakšava ceo proces depilacije. Kao sastojak pomenute kreme imamo ulje aragana, koje povoljno utice na elastičnost naše kože. Takođe se može kupiti u većim drogerijama , ali i po boljim parfimerijama.

Postupak: Kremu naneti na nausnice, sačekati par minuta da se dlačice omekšaju i potom ih skinuti pomoću špatulice.

Cena: 263 din.

4. Eveline bio depil krema za depilaciju sa divljim kestenom i ekstraktom rastavića- Pomenuta krema je pogodna za osobe koje imaju problema sa kapilarima i ne znaju koju kremu za depilaciju da izaberu. Zahvaljujući sastojcima ove kreme, nećete doživeti situaciju crvenila, upaljenje kože, već će vaša koža izgledati blistavo i sveže posle depilacije, jer se njom jačaju krvni sudovi.

Postupak: Isti je kao i kod svih krema za depilaciju.

Cena : 373 din.

5. Velnea krema za depilaciju za normalnu kožu – Razlog zbog kog se ova krema našla na spisku je njena ekonomičnost. Cena joj je prilagodljiva svakom džepu, a dobijamo je u tubi od 100 ml. Pogodna je za depilaciju ruku i nogu, a mogu se njome uklanjati i dlačice sa bikini zone. U njenom sastavu se navodi da je obogaćena ekstraktom Aloa Vere.

Postupak: Isti kao i kod ostalih krema. Za detaljnije informacije, pročitati uputstvo na kutiji kreme.

Cena: 165 din.

Drage dame, nadam se da smo Vam pomogli u odabiru proizvoda koji će vašoj koži doprineti osećaj elastičnosti i nežnosti. Proleće je pred vratima, gde god se kretale, ostavite pozitivan utisak. Uživajte u svojoj koži!

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: