Becutan krema za lice i bebe – sastav, upotreba, iskustva i cena

Farmaceutska kompanija Alkaloid iz Skoplja ima dugu tradiciju u proizvodnji kako farmaceutskih proizvoda (lekova) tako i kozmetičkih preparata. Već 70 godina dokazuju svoj kvalitet bogatim asortimanom, koji se iz godine u godinu unapređuje i poboljšava zahvaljujući iskustvima sakupljenim na poljima naučnih istraživanja njihovog tima.

Raznovrsna paleta biljnih i kozmetičkih proizvoda obuhvata kolekciju za negu bebine kože, proizvode za negu kože svih uzrasta, ali i biljne organske čajeve pod imenom “Good nature“.

Brendovi koje ova kompanija nudi kupcima u regionu, a i šire, su: već navedeni Good nature, zatim Asso, Sattwa, Black up, Young derm i dobro poznata kolekcija Becutan, o kojoj će biti više reči u nastavku teksta.

Good nature (dobra priroda) je najnoviji brend ove kompanije sa kojim je Alkaloid želeo da uspostavi korak sa najnovijim svetskim trendovima kada je u pitanju proizvodnja organskih proizvoda. Ovaj brend obuhvata čajeve biljnog porekla, a svaka vrsta čaja je pokazala umešnost pri izboru jedne ili nekoliko biljki, selekcije ukusa i stvaranju jedinstvene i balansirane arome. Svi čajevi iz ove kolekcije se proizvode pod strogo kontrolisanim uslovima i imaju sertifikat za bezbednu proizvodnju organske hrane.

Asso brend je namenjen nezi osetljive kože. Naime, u ovoj kolekciji se nalaze sapuni za svakodnevnu negu, koji sadrže harmoničan nivo glicerina koji ne dozvoljava koži da se isuši i koje mogu koristiti osobe sa problematičnom kožom.

Sattwa brend je namenjen zrelijoj koži. U okviru ovog brenda se mogu naći krema sa vitaminom C i krema sa voćnim kiselinama, zatim noćna krema sa kolagenom, krema protiv bora, mleko za čišćenje lica, takođe sa kolagenom i regenerativne kreme za dan i noć. Sve ove kreme su polivitaminske i daju koži neophodne vitamine, stimulišući mehanizme ćelija. Upotrebom ovih krema, koža vraća svežinu, zateže se i postaje mlađa.

Black up kolekcija je namenjena nezi kože tokom sunčanih letnjih dana. Kreme i ulja sa zaštitnim faktorima štite od UVA i UVB zraka, a koža dobija zdrav, bronzani ten. Upotrebom ovih proizvoda ne samo da dobijate željenu boju tokom sunčanja, već negujete i štitite kožu od svih štetnih uticaja.

Brend Young derm je, kao što mu i samo ime kaže, namenjen mladoj koži koja je podložna pojavi bubuljica, akni i stvaranju mitisera. Young derm losioni, kreme i podloge za šminku čiste kožu lica i vrše dubinski tretman.

Becutan

Brend Becutan postoji skoro 40 godina. To je zaista zavidna brojka, koja govori u prilog tome da je svaki proizvod iz ove kolekcije dobro prihvaćen, kvalitetan i pouzdan. Kontinuitet i doslednost u kvalitetu ovog proizvoda doveo je do toga da skoro nema porodice iz čitave bivše Jugoslavije koja nije makar jednom koristila neki od proizvoda iz kolecije Becutan. Naziv Becutan je u stvari nastao spajanjem dve reči: beba i cutis, što je latinski naziv za površinski sloj kože.

loading...

Standardna, klasična krema Becutan, prvi proizvod iz ove kolekcije, je lider među svim proizvodima. To je krema koja se, na neki način, prenosi s kolena na koleno. Svi oni koji su u detinjstvu i mladosti koristili ovu kremu, sada je upotrebljavaju za negu svoje dece. Najvažniji razlog njene velike popularnosti je zapravo njena prepoznatljivost.

Alkaloid tvrdi da je do sada prodao preko 100 miliona Becutan krema!

Nekada davno postojala je samo standardna Becutan krema koja je bila namenjena svim tipovima kože i korisnicima svih uzrasta. Danas se u kolekciji ovog brenda nalaze sledeći proizvodi: šampon za decu, šampon sa kamilicom, penušava kupka sa kamilicom, penušava kupka, Becutan ulje, Becutan uljna kupka, Becutan šampon i penušava kupka 2 u 1, hidrantno mleko, Becutan krema za decu, Becutan dečja vitaminska mast (sa nevenom), Becutan mast sa ribljim uljem, Becutan zaštitni dečji krem sa cink oksidom, puder za decu, toaletni sapun, dečji sapun sa kamilicom, dečja pasta za zube, vlažne maramice sa kamilicom, kolekcija za sunčanje za decu, mleko posle sunčanja, sprej protiv uboda insekata, tečni deterdžent i omekšivač.

Becutan krema – sastav

Ova krema sadrži vrlo pažljivo birane sastojke koji mogu obezbediti zaštitu i negu za dugo vremena i sa dovoljno jakim intenzitetom delovanja.

Becutan krema se može koristiti za čitavo telo, pa tako i za lice.

Po svom sastavu je takva da ne može ni na jedan način da utiče loše na najosetljiviju kožu, a bebina koža je upravo takva.

Koža lako apsorbuje ovu kremu, pa se ona može nanositi više puta u toku dana bez ikakvih posledica.

Svaki sastojak ove kreme je brižljivo ispitan i zadovoljava najviše dermatološke i kliničke standarde. Mogu je koristiti i osobe sa vrlo suvom i osetljivom kožom jer je njena pH vrednost prilagođena koži i ne remeti je ni na jedan način.

Becutan krema se može naći u pakovanju od 50ml i 75ml i u tubici od 100ml i 150 ml. Na tubicama je slika bebe, a na klasičnim pakovanjima kreme stoji samo brend Becutan, a plastična kutija je prepoznatljive plave boje.

Krema Becutan sadrži prečišćenu ili destilovanu vodu, retinol, lanolin, tokoferol, propilparaben, metilparaben, askorbil palmitat i petrolatum.

Lanolin i retinol – glavni sastojci Becutan kreme

Lanolin (od latinske reči lāna, što znači vuna i oleum, što znači ulje) naziva se još i vuneni vosak ili vunena masnoća. To je vosak koji se izdvaja iz lojnih žlezda životinja koje imaju vunu kao krzno. Lanolin koji ljudi danas koriste dolazi od domaćih pasmina ovaca koje su posebno uzgajane zbog kvaliteta svoje vune. Pojedine vrste ovaca proizvode velike količine lanolina jer im on pomaže da zaštite svoje krzno. Lanolin zapravo i nije prava masnoća jer mu nedostaju gliceridi. Lanolin se primarno sastoji od sterolnih estera.

Uloga lanolina u prirodi je zaštita vune i kože od klimatskih uslova i životne sredine; takođe igra ulogu u higijeni kože. Lanolin i njegovi derivati se koriste za zaštitu, lečenje i ulepšavanje kože.

Lanolin se zbog svog hidratantnog svojstva nalazi u kozmetičkim proizvodima, kremama za kožu i šamponima. On čuva postojeću vlažnost u koži i apsorbuje dodatnu vlagu iz vazduha oko nje.

Hidrira kožu. Kreme za kožu na bazi lanolina dobro rade ako imate izuzetno suvu kožu. Lanolin spada u grupu omekšivača i ovlaživača bogatih lipidima. Jedan od uzroka suve kože je nedostatak lipida, što omogućava da voda pobegne. Lanolin ispunjava ove praznine, sprečavajući buduće isparenje vode.

Za ispucale usne. Lanolin je jedan od sastojaka najpopularnijih balzama za usne. Njegov efekat je dvostruk. Voštana tekstura omogućava jednostavnu primenu i pokrivenost bez nagomilavanja. Ovo popunjava usne i sprečava dalje pucanje. Lanolin apsorbuje vlagu iz vazduha, podmlađuje tkivo suve kože i otklanja bolove i pucanje kože.

Lanolin, a samim tim i Becutan krema, odlični su za sprečavanje i tretiranje suve, grube i isperutane kože. Takođe, pomažu kod kože koja svrbi i kod manjih kožnih iritacija (pelenski osip).

Becutan krema se, stoga, može koristiti za lečenje i zaštitu bebine kože, kao i za lečenje bolnih bradavica kod majki dojilja.

Retinol je drugo ime za vitamin A. To je vrsta retinoida, porodice hemijskih jedinjenja povezanih sa vitaminom A. Ostali retinoidi uključuju retinoinsku kiselinu, retinil palmitat i retinaldehid, od kojih se svi mogu naći u proizvodima za negu kože. Pored toga što je pouzdan tretman za akne, retinol je poznat po svojim osobinama sredstva protiv starenja i izdvaja se u gomili proizvoda protiv bora.

Kada retinol i drugi retinoidi dođu u kontakt sa kožom, enzimi u telu pretvaraju retinol u retinoinsku kiselinu, aktivnu formu vitamina. Ovaj sastojak deluje na ćelije kože u više različitih pozitivnih smerova. Retinoinska kiselina radi na povećanju prometa ćelija, stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, ublažava hiperpigmentaciju i pomaže koži da ostane hidrirana i blistava bez iritacije. Zahvaljujući svim ovim svojstvima, retinol može da tretira i spreči sve – od upornih cističnih akni i ekcema do bora nastalih pod uticajem sunčanja i tamnih mrlja i flekica.

Becutan krema za lice

Dosadašnja iskustva su pokazala da su neinvazivne kreme, kakva je Becutan krema, odlične podloge za osobe koje nanose puder i tešku šminku. Takođe, Becutan krema se pokazala kao odličan preparat za negu suve i mešovite kože tokom mladih godina. Gotovo da nema osobe koja nije imala pozitivna iskustva sa ovom kremom. Evo nekih ispovesti zadovoljnih korisnika.

Marija (Bela Crkva): “Imam osetljivu mešovitu kožu, pa mi lice bukne svaki put kad nešto pogrešim i zabrljam, da tako kažem. Počela sam da koristim Becutan i ne mogu da verujem kako mi je lice nahranjeno, a u isto vreme mekano i čisto.”

Ivona (Sombor): “U poslednje vreme često čujem kako se žene hvale da je najbolje koristiti najobičnije bebi kreme za lice. Kada sam se malo zamislila nad ovakvim govorkanjima, shvatila sam da su u pravu. Setila sam se svoje tetke koja ima preko 40 godina i fenomenalan ten, a tvrdi da celog života maže isključivo Becutan kremu. Kada sam razgovarala sa mamom i ona mi je potvrdila da joj je lice bilo najlepše dok je koristila Becutan, a čim je prešla na skupe brendirane kreme, sve se pokvarilo. Posle razgovora sa jednom farmaceutkinjom, odlučila sam da i ja isprobam Becutan. Pošto mi je potrebno blago hidriranje, rekla mi je da je namažem na mokru kožu nakon umivanja i da je fino umasiram.”

Becutan krema za bebe

Kao što smo već rekli, generacije su odrasle na Becutan kremi. Zadovoljne majke svedoče o upotrebi Becutan kreme za bebinu guzu tokom prepovijanja. Neophodno je, naravno, da se kremica nanese na čistu i suvu kožu kako bi se sprečavao pelenski osip i kako bi bebina guza, ali i ostali delovi tela, ostali nežni, čisti i meki.

Nakon pojave Becutan kreme sa nevenom, mnoge majke preporučuju i nju kao odličan preparat.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: