Kansen krema – kako se koristi, za šta je dobra, iskustva i cena

Kansen krema, predstavlja proizvod namenjen za lečenje gljivičnih infekcija kože, čija je pojava uzrokovana najčešće prekomernom koncentracijom i prisustvom gljivice “Candida” (kandida) ili prekomernom koncentracijom i prisustvom drugih vrsta gljivica koje se u poređenju sa kandidom znatno ređe javljaju i predstavljaju ređe prisutan uzrok nastanka gljivičnih infekcija.

Pomenute vrste gljivica, najčešće uzrokuju gljivične infekcije vagine (kandidijazni vaginitis kao primarni oblik infekcije, ali i “Candida” (kandida) vulvitis ili “Candida” (kandida) balanitis kao sekundarni oblik infekcije gljivicom “Candida”). Takođe, pomenute vrste gljivica, uzrokuju i gljivične infekcije glavića penisa kod muškaraca i gljivične infekcije stopala, među kojima je najučestalija gljivična infekcija pod nazivom “atletsko stopalo”.

Kansen krema, proizvodi se u farmaceutskoj kući “Zdravlje A.D. Actavis” iz Leskovca.

Ova krema, sadrži aktivnu supstancu klotrimazol, koja ispoljava svojstvo inhibiranja rasta i razmnožavanja gore pomenutih vrsta gljivica koje dovode do pojave gljivičnih infekcija.

kansen-krema-kako-se-koristi-za-sta-je-dobra-iskustva-i-cena

Na koji način se kansen krema upotrebljava?

Kansen krema, namenjena je za spoljašnju ali i za unutrašnju upotrebu, što znači da se potpuno bezbedno sme nanositi ne samo na delove kože koji su zahvaćeni gljivičnom infekcijom, već i na najosetljivije delove sluzokože kao što je sluzokoža koja se nalazi u unutrašnjosti vaginalnog kanala.

Spoljašnja upotreba kansen kreme:

Ukoliko se kansen krema koristi za spoljašnju upotrebu, odnosno ukoliko je njom potrebno tretirati stopala ili recimo glavić penisa kod muškaraca ili površinu stidnih usana kod žena, u tom slučaju kremu treba aplicirati u tankom i ravnomernom sloju na površinu kože ili sluzokože koja je čista i suva.

Posebnu pažnju, treba obratiti pri apliciranju kreme na stopala, kako delovi na kojima su izraženi prevoji i delovi između prstiju ne bi ostali bez apliciranog sadržaja kreme.

Za spoljašnju upotrebu, kansen krema se na opisani način koristi dva do tri puta dnevno u zavisnosti od procene i saveta lekara ili farmaceuta. Period korišćenja, takođe je individualan i zavisi od obima, kao i od samog tipa infekcije. U proseku, krema ne bi trebalo da se koristi kraće od dve nedelje (14 dana) jer ukoliko se koristi kraće, može doći do takozvanog kamufliranja prisustva infekcije i do njenog ponovnog vraćanja čim se upotreba kreme obustavi.

Sa druge strane, ukoliko spoljašnja upotreba kansen kreme za period od mesec dana ne pokaže maksimalne rezultate i ne dovede do izlečenja gljivične infekcije, bez obzira na kom delu tela se ona nalazi, trebalo bi se obratiti lekaru i zatražiti posvećeniji pristup i obavljanje dodatnih analiza.

loading...

Unutrašnja upotreba kansen kreme:

Ukoliko se kansen krema koristi za unutrašnju upotrebu, tačnije ako se koristi za lečenje kandidijaze koja je izražena u unutrašnjosti vaginalnog kanala, apliciranje treba obavljati uz pomoć specijalnih aplikatora, koje treba koristiti isključivo jednokratno i bacati ih, odnosno menjati ih nakon svake upotrebe koja se u ovom slučaju izvodi samo jednom dnevno i to tri dana uzastopno, izuzev ako je lekar prepisao, odnosno preporučio drugačije.

Korišćenje aplikatora i apliciranje kansen kreme uz pomoć njega, obavlja se na sledeći način:

Kao prvo, klip aplikatora koji je napomenućemo još jednom namenjen za jednokratnu upotrebu, izvuče se do kraja. Nakon toga, tuba kansen kreme se otvori i na nju se pričvrsti aplikator. Zatim, pažljivo, pritiskanjem tube, sadržaj kreme, odnosno jedan njegov deo se ubrizga u aplikator (staje oko 5 grama kansen kreme u aplikator).

Kada ste ubrizgali dovoljno kansen kreme u aplikator, što znači da ste ga napunili, aplikator skinite sa tube, zatvorite tubu, lezite na leđa, blago savijte noge u kolenima i izdignite karlicu, a nakon toga aplikator što dublje ubacite u unutrašnjost vaginalnog kanala i istisnite sadržaj kansen kreme pritiskanjem klipa na aplikatoru. Kada ste i taj korak završili, ostanite još nekoliko minuta da ležite kako se sadržaj kreme ne bi slio. Tek nakon 5 do 10 minuta ustanite i obucite se. Iskorišćeni aplikator bacite i za sledeće apliciranje na isti način upotrebite nov.

Ono što je važno naglasiti, jeste da se unutrašnja upotreba kansen kreme ne preporučuje u toku trajanja menstrualnog ciklusa.

Nakon tri dana uzastopnog unutrašnjeg apliciranja kansen kreme, terapiju bi trebalo nastaviti sprovođenjem spoljašnje upotrebe. Ukoliko se nakon 7 dana od početka sprovođenja kombinovane unutrašnje i spoljašnje terapije simptomi kandidijaze ne izgube ili ako primetno ne počnu da se gube, potrebno je da se obratite lekaru, kako bi vas na adekvatan način posavetovao i odredio dalji tok terapije.

Ukoliko se nakon izlečenja kandidijaza ponovi više od dva puta u toku 6 meseci, to bi strebalo da bude povod da se uz saglasnost lekara podvrgnete detaljnijim ispitivanjima i pronalaženju tačnog uzroka nastanka ponavljajuće gljivične infekcije.

Nekoliko važnih napomena

Pre nego što se odlučite da upotrebite kansen kremu, preporučujemo vam da se obavezno posavetujete sa svojim lekarom ili sa farmaceutom i da ga jasno upoznate sa simptomima zdravstvenog problema koji imate.

U stanjima kao što su trudnoća, period dojenja ili planiranje trudnoće, kansen kremu posebno ne smete koristiti samoinicijativno jer je u pomenutim stanjima njena primena moguća, ali na poseban način i uz posebnu preporuku i nadzor lekara.

Ukoliko ste zaboravili ili iz bilo kog drugog razloga izostavili da upotrebite kansen kremu, ukoliko je ostatak dana još uvek pred vama, uradite to u toku večeri (umesto predhodnog jutra) i od ujutru vratite se u normalan ritam upotrebe kreme. Ono što ne smete da radite, jeste da povećavate dozu kreme, odnosno da je aplicirate u količinama većim od prepisanih i uobičajenih.

Ono što je takođe važno, jeste da se u periodu korišćenja kansen kreme, kao i u periodu samog trajanja gljivične infekcije, ne preporučuje upražnjavanje seksualnih odnosa, jer će dolaziti do stalnog reinficiranja (ponovnog inficiranja) zato što će se infekcija prenositi na partnera, a zatim ponovo sa partnera na vas i tako u krug.

Kansen krema – iskustva

Iskustva ljudi koji su imali prilike da koriste kansen kremu, uglavnom su pozitivna i svedoče o brzom i uspešnom izlečenju gljivične infekcije. Jedino što je važno kako bi se upotrebe ove kreme pokazala kao efikasna, jeste koristiti je redovno i uz pridržavanje uputstva koje vam je lekar ili farmaceut propisao.

Kansen krema – cena i gde kupiti?

Cena kansen kreme, je nešto viša od 300 dinara i može se naći u svim apotekama. Osim kansen kreme, na tržištu takođe možete pronaći i kansen vaginalete, koje su takođe efikasne i smatraju se jednim od veoma često korišćenih proizvoda za lečenje vaginalne kandidijaze. Kansen vaginalete, možete kupiti po ceni od oko 600 dinara po pakovanju.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: