Zelena glina – upotreba za lice, kosu, čišćenje organizma i zdravlje

Zelena glina jeste materija iz prirode, tačnije iz priobalskih područja, gde je zemlja lekovita zahvaljujući blizini mora, vetra i sunčeve toplote i svetlosti.

Bogata je sa nebrojeno mnogo minerala kakvi su magnezijum, bakar, srebro, gvožđe, aluminijum, kalcijum, selen i mnogim drugim. Za ovu lekovitu glinu ljudi su saznali još odavno, kada su uočili životinje kako svoje povređene delove tela u nju umaču i tako se leče i ozdrave. Ona deluje spolja i iznutra.

Može se piti, ali i nanositi na spoljašnje delove tela, na kožu ili kosu, kao maska ili pak šampon. Stoga, glavnu ulogu ovaj prirodni preparat ima u naturopatiji, gde se kao fini prah prečišćene zemlje koristi u svrhe izvlačenja tečnosti iz organizma, a zajedno sa njom i svih štetnih toksina.

Zelena glina – značaj za zdravlje

Zahvaljujući oligoelementima iz svog sastava, ovaj proizvod koristi se u terapiji brojnih tegoba kakve su razne posekotine i rane, bubuljice i akne na licu (maska od gline), zapaljenski procesi brojnih organa i sistema, opadanje kose. Idealna je i protiv prvih znakova starenja, protiv bora, kao antirid, ali i protiv znakova starenja samog organizma kakvi su na primer aterosklerotski procesi koji ukazuju na starenje krvnih sudova.

Dobra je i za teže bolesti kakve su razne parazitoze, sifilis, kolitise razne vrste, kao i za bolne menstruacije, cistitise i brojna druga stanja kakva su bolovi u želucu, glavobolje, ekcemi, bolesti jetre i slično.

Zelena glina - upotreba za lice, kosu, čišćenje organizma i zdravlje

Ova glina se smatra najefikasnijom od svih drugih materija, jer se dobija iz visokokvalitetne prerađene zemlje okupane morem i suncem. Ona jača prirodni imunitet organizma i ima veoma jako svojstvo antitoksina. Smatra se da tu svoju funkciju obavlja zahvaljujući svom negativnom naboju, tako što u velikoj meri privlači pozitivno naelektrisane materije, a između ostalog i viruse, bakterije i toksine, te ih tako eliminiše iz organizma.

Odlična je, kako smo već i rekli, kao antirid, a nakon njene upotrebe za lečenje posekotina i rana, neće ostati ožiljci. Ona, smatra se, deluje i kao dezodorans, te pročišćava vazduh i uklanja neprijatne mirise.

Sa preko 60 kvalitetnih materija iz njenog sastava, zelena glina, smatra se, ima sposobnost da neutrališe radioaktivno zračenje. Takođe, pored svih gore navedenih učinaka, ona se koristi i za mršavljenje, u dijetama, zatim u borbi protiv celulita, ali i kod bolesti kakve su artritisi i reuma. Ovim je pokazano na njeno protivupalno svojstvo.

Takođe, dokazano je da je dobra i u borbi protiv tumorskih ćelija, kao i da podstiče rast i umnožavanje zdravih ćelija svih tkiva. Ona čisti krv i održava njenu PH vrednost, ali i u potpunosti održava homeostazu organizma.

loading...

Zelena glina za oralnu upotrebu

Zelena glina koja se koristi za oralnu upotrebu koristi se u vidu praha. Ovaj veoma kvalitetan proizvod idealan je za pravljenje vaše glinene vode kojom ćete osvežiti, ali i u velikoj meri regenerisati svoj organizam i prečistiti ga od toksina.

Zapravo, smatra se da ova glina ima ulogu u čišćenju i drenaži organizma. Njene najsitnije čestice imaju svojstvo sunđera, te tako upijaju sve nečistoće i toksine iz organizma. Sa svojim ogromnim apsorpcionim moćima, ova glina će prečistiti vašu krv i limfu i osloboditi vaš organizam od dejstva raznih bakterija i njihovih toksina.

U prodaji se nalaze dve vrste ove gline koja ima ultrafine čestice (takozvana ventilirana). Te dve vrste ove gline nazivaju se ilitna i montmorilitna glina. Obe su sličnih svojstava, s tim što montmorilitna glina ima bolje svojstvo apsorbcije, ali je za maske bolje koristiti ilitnu jer je lakša za spravljanje maski, kompaktnija je i lakše se razmazuje.

Sama ova glina kako smo već i pomenuli ima ulogu da pročisti vazduh. Ali isto tako, ona ima ulogu da prečisti i vodu, i da joj prijatan ukus. Dovoljno je da u jedan litar vode stavite nekoliko kašičica zelene gline i dobili ste zdravu vodu spremnu za konzumaciju.

Generalno, terapija ovim prahom za oralnu upotrebu sprovodi se tako što se u jednu čašu vode naspe jedna drvena kašičica (ili plastična, samo je važno da pribor bude nemetalni) zelene gline u prahu, te popijte to na prazan želudac. Terapija se sprovodi 3 nedelje, a zatim sledi pauza od nedelju dana. Zatim nastavljate sa terapijom po istom principu.

Prve nedelje mešajte ovaj sadržaj u večernjim satima, te ujutru ispijte samo vodu iznad površine istaložene gline, pola sata pre doručka. Naredne dve nedelje pijte zajedno i vodu i glinu po gore pomenutom principu.

Ovaj način upotrebe zelene gline, per os, idealan je za potpunu detoksikaciju i regeneraciju vašeg organizma, za oporavak od brojnih bolesti, ali i za lekovite učinke na vašu kožu i kosu.

Maska za lice od zelene gline

Zelena glina za lice koristi se u svrhe čišćenja kože, izvlačenja raznih prljavština i toksina, uklanjanja mrtvih ćelija epidermisa i za obnavljanje kože novim ćelijama. Idealna je pre svega kod masne i mešovite kože, a deluje obiljem svojih minerala. Kao takva, predstavlja pravu pomoć koži koja je izmenjena raznim bubuljicama, a osobito aknama. Maska od gline za lice deluje i kao antirid, te učestvuje u zatezanju, u prevenciji i uklanjanju bora pa je sjajna priroda zamena za tretmane kao što su lifting lica ili upotreba filera.

U te svrhe koristi se ista ona glina koja se koristi i za upotrebu oralnim putem, takozvana ventilirana ili hiperventilirana (ultraventilirana) glina, jer se ona smatra najprečišćenijom i najzdravijom glinom. Pri tom, već smo u tekstu i pomenuli da se u te svrhe koristi takozvana ilitna glina, koja se lakše meša u kompaktnu masku.

Maska za lice od zelene gline nanosi se na očišćeno lice, i to ne više od dva puta nedeljno. Maska se nanosi najbolje pre tuširanja, jer se mora nakon 10-20 minuta kada lice počne da zateže, dobro isprati. Ona se voli uvući u pore, a one su osobito proširene kod osoba sa masnom i mešovitom kožom. Zbog toga morate biti posebno pedantni i obazrivi kod korišćenja ove maske u svrhe lepote.

Maska se spravlja od 15 grama gline i 10 grama vode koja se polako dodaje, a maska se meša u kompaktni sadržaj. Stoga, za pripremu maske nije nužno da količina vode koja se dodaje bude tačno 10 grama, već je dovoljno dodati tek toliko da dobijete kompaktnu, lako razmazivu masku. Voda može biti zamenjena i hidrolatom, a maski možete dodati i glicerol i eterična ulja, kako biste omogućili koži da što duže zadrži vlagu. Zelenu glinu možete mešati i sa medom i maslinovim uljem, te tako dobijate idealnu masku za vaše lice.

Danas se ove maske mogu kupiti i kao gotov preparat. One sadrže razne hidrolate, kakav je recimo hidrolat lavande koji umiruje kožu, obnavlja je i štiti, a ne isušuje je. Nadalje, tu su i ulja jojobe i ulja pšeničnih klica koja obiluju vitaminom E i vlaže kožu, te ona postaje glatka i meka. Maska se koristi tako što se drvenom kašičicom nanese na čisto lice, a potom se razmaže izbegavajući predeo oko očiju. Skida se obično nakon 15 minuta, mada se oseti prethodno zatezanje kože. Preporučuje se najbolje osobama sa masnom i mešovitom kožom.

Maska za osetljivu, suvu i dehidriranu kožu

maska od zelene gline recept

Ipak sa ovom glinom moguće je napraviti i masku za osetljivu kožu. Ona se spravlja tako što se ulupa jedno žumance sa 30 kapi eteričnog ulja kamilice, koje se dodaje lagano, kap po kap. Nakon toga, smesi se dodaje jedna drvena kašičica zelene gline, te se meša do dobijanja kompaktne smese. Maska se nanosi na prethodno očišćeno lice, drži se pola sata, a potom se ispere. Ova maska smatra se idealnom za primenu kod kože sklone perutanju, pucanju usled hladnoće i kod raznih upala.

Maska za dehidriranu kožu može se spraviti i tako što se jedan zreli avokado izgnječi viljuškom, a potom se u njega dodaju kašika jogurta i kašika zelene gline, kao i 3 kapi eteričnog ulja sandalovine. Kada se dobije fina smesa, nanosi se na očišćeno lice i ostavi da deluje 15 minuta, a potom ispere.

Zelena glina za kosu

Zelena glina za kosu može se koristiti isto tako u vidu maski ili šampona za potpuni oporavak i čišćenje kose, ali i kože temena glave. Ona sakuplja masnoću i nečistoće, uklanja perut i mrtve ćelije, te tako omogućava kosi kvalitetan rast, zdravlje i sjaj.

Šampon se pravi tako što u keramičkoj posudi (nikako metalnoj jer će minerali biti izvučeni) samešate glinu u prahu i vodu da dobijete homogenu smesu, te time isperete svoju kosu. Masku spravljate na sličan način, samo što smesa u vidu maske jeste gušća, a možete joj dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja. Nadalje, ovu masku nanesite na kosu i uvijte u kesu i ostavite da prenoći. Ujutru isperite kosu. Masku možete koristiti jednom do dva puta nedeljno.

Cena zelene gline

Postavlja se pitanje – Gde kupiti ovu lekovitu supstancu? Maske, glina za obloge, prah za oralnu upotrebu i razna pakovanja od gline, mogu se kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama, osobito biljnim, u drogerijama, web shopovima i ponekim prodavnicama zdrave hrane. Cena se razlikuje od marketa do marketa, ali i od oblika u kome se glina prodaje.

Cena pakovanja od 200 grama gline za oralnu upotrebu jeste oko 500 dinara, a razne maske i pakovanja kreću se oko 200-500 dinara. Pre kupovine dobro se raspitajte gde možete naći pouzdanu, kvalitetnu i povoljnu zelenu glinu.

Iskustva sa upotrebom zelene gline

Potrošači koji su koristili zelenu glinu u najrazličitije svrhe, navode njena i te kako korisna, pozitivna dejstva na organizam i za zdravlje. Pre svega, mnogo je onih koji su u moru drugih preparata isprobali i ovaj u terapiji akni, i bili zadovoljni učincima, te su ovoj glini dali prednost u lečenju.

Nadalje, korisnici savetuju posebnu oprez kada je u pitanju upotreba kod suve kože. Savetuje se, ipak, da je najbolje glinu koristiti za masnu kožu u svrhu lepote. Što se tiče dejstva na zdravlje organizma, mnogi redovni korisnici ovog napitka ističu svoje zadovoljstvo ovim preparatom u detoksikaciji i čišćenju organizma od toksina, ali i u prevenciji i lečenju brojnih bolesti.

Iako su njena lekovita svojstva naširoko poznata, i iskustva korisnika i više nego pozitivna, ipak se savetuje izvestan oprez kada je u pitanju upotreba ove gline. Smatra se da ona može da dovede do dehidracije, tj isušivanja organizma, da može usled suvog organizma dovesti do pojave svraba ili kašlja, te da može osloboditi organizam i mnogih mineralnih i korisnih materija, te dovesti do pojave kamenaca.

Ipak, ne treba da prestanete sa njenom upotrebom zbog gore pomenutih činjenica, već da glinu koristite racionalno i pametno, jer će jedino tako ona imati veoma pozitivne učinke na vaše zdravlje.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: