Cortinat krema – upotreba, iskustva i cena

Mana brojnih vrsta krema koje su namenjene za lečenje kože, jeste to što sadrže supstance koje u dodiru sa kožom, kod osoba čija je koža osetljiva mogu da izazovu iritaciju kože. Najčešće, takve kreme sadrže parafinska ulja, parabene, vazelin, kortikosteroide, a neretko i različite alergene. I dok sa jedne strane upotreba takvih krema doprinosi lečenju kožnih infekcija i upala koje mogu biti izražene na koži, sa druge strane njihova upotreba iritira kožu.

Samim tim, upotreba takvih krema nije prilagođena svim uzrastima i nije prilagođena svim tipovima kože.

Na svu sreću, postoje i kreme čiji je sastav baziran isključivo na prirodnim sastojcima koji pored lekovitog, ne ispoljavaju nijedan drugi oblik delovanja na kožu, što znači da ne iritiraju i ne oštećuju kožu.

Jedna od takvih krema je Cortinat krema.

Upotreba Cortinat kreme

Upotreba Cortinat kreme, namenjena je ublažavanju simptoma najrazličitijih oblika iritacija kože i lečenju najrazličitijih oblika zdravstvenih problema koji mogu biti izraženi na površini kože.

Konkretno, Cortinat krema, koristi se za ublažavanje simptoma i za lečenje sledećih oblika iritacija i zdravstvenih problema koji mogu biti izraženi na površini kože:

– Prisustvo različitih oblika ekcema (uključujući atopijski dermatitis i kontaktni dermatitis),

– Prisustvo eritema: Eritemi predstavljaju stanja u okviru kojih je izraženo crvenilo kože. Pritom, uzroci nastanka i razvoja crvenila na koži mogu biti različiti i mogu se odnositi na prisustvo posledica koje su nastale usled izlaganja kože delovanju agresivnih hemijskih preparata kao što su proizvodi za održavanje lične higijene i nege ili proizvodi za održavanje higijene prostora, na prisustvo posledica koje su nastale usled izlaganja kože delovanju hladnog vazduha, na prisustvo posledica koje su nastale usled izlaganja kože delovanju sunca i slično,

– Prisustvo iritacija na koži koje su nastale kao posledica ujeda insekata,

loading...

– Prisustvo posekotina na koži (da bi se Cortinat krema upotrebljavala u ovom slučaju, potrebno je da posekotina bude srasla, tačnije da ne krvari),

– Prisustvo poderotina na koži koje su nastale kao posledica trenja između površine kože i površine nekog grubog i hrapavog predmeta,

– Prisustvo ogrebotina na koži,

– Prisustvo ojeda (uključujući ojede od znoja kod odraslih i dece i ojede od mokraće kod dece),

– Prisustvo bilo kog oblika alergijskog osipa na koži (uključujući i prisustvo urtikarije, koja je u narodu poznatija kao koprivnjača),

– Prisustvo bilo kog drugog oblika iritacije na koži.

Na koji način se Cortinat krema koristi?

Cortinat krema, koristi se krajnje jednostavno i to tako što se dva do tri puta u toku dana u tankom sloju nanese i utrlja na regiju kože koja je iritirana ili izložena prisustvu bilo kojeg od gore navedenih stanja. Bez obzira na to šta je konkretan razlog njenog korišćenja, Cortinat krema, na opisan način treba da se koristi svakodnevno i to sve dok se simptomi iritacije na koži u potpunosti ne povuku.

Pritom, kako bi Cortinat krema mogla nesmetano i maksimalno efikasno da ispolji svoje lekovito delovanje na kožu, potrebno je da se nanosi isključivo na savršeno čistu kožu.

Ono što je posebna prednost korišćenja ove kreme, jeste što je prilagođena svim uzrastima i svim tipovima kože. U prilog toj činjenici, dovoljno govori podatak da se Cortinat krema može koristiti čak i za tretiranje kože tek rođenih beba, odnosno beba koje su stare tek nekoliko dana.

Ukoliko za tim ima potrebe, Cortinat krema se može koristiti i u kombinaciji, tačnije paralelno sa još nekom vrstom lekovite kreme ili lekovite masti.

Ipak, njena samostalna primena, najčešće je dovoljna da dovede do ozdravljenja kože, odnosno do saniranja bilo kojeg od gore navedenih oblika iritacija i zdravstvenih promena na koži.

Sastav Cortinat kreme

Kao što smo već nagovestili u uvodnom delu teksta, sastav Cortinat kreme, baziran je isključivo na prirodnim sastojcima.

Konkretno, Cortinat krema sadrži sledeće sastojke:

– Alantoin (reč je o prečišćenoj aktivnoj suspstanci koja je izvučena iz gaveza),

– Bisabolol (reč je o prečišćenoj aktivnoj supstanci koja je izvučena iz kamilice),

– Ekstrakt iz biljke bakopa (Bacopa monniera),

– Ekstrakt iz biljke sladić (Glycyrhiza glabra),

– Ekstrakt iz ljubičastog čička,

– Hladno ceđeno ulje pirinčanih mekinja (Oryza sativa bran oil).

Na koji način Cortinat krema deluje?

Cortinat krema, poseduje i ispoljava trostruku moć lekovitog delovanja. Konkretno, ova krema poseduje i ispoljava anti-inflamatorno (protivupalno), baktericidno i regenerativno delovanje.

Zahvaljujući svom anti-inflamatornom delovanju, Cortinat krema otklanja prisustvo upale na koži i utiče na smanjenje ili na potpuno eliminisanje prisustva crvenila i prisustva svraba na koži.

Zahvaljujući svom baktericidnom delovanju, Cortinat krema zaustavlja razvoj eventualno prisustnih patogenih bakterija na koži i sprečava pojavu i razvoj bilo kog oblika sekundarne infekcije na koži.

Zahvaljujući svom regenerativnom delovanju, Cortinat krema direktno utiče na regeneraciju kože i to tako što joj vraća elastičnost i vlažnost.

Cortinat krema – iskustva

Brojni korisnici Cortinat kreme, vođeni pozitivnim utiscima koji su proistekli iz iskustva sa njenom upotrebom, svedoče o efikasnosti delovanja ove kreme.

Naime, prema rečima brojnih korisnika, najrazličitiji, pa samim tim često i komplikovani oblici iritacija ili zdravstvenih problema na koži, sasvim uspešno, brzo i lako, saniraju se i leče se kroz upotrebu Cortinat kreme. Koliko dugo je potrebno da traje njena upotreba, to zavisi od konkretnog uzroka koji je doveo do potrebe za njenom upotrebom, ali ono što je važno jeste da koliko god dugo da traje upotreba Cortinat kreme, ona ne dovodi do nastanka i do razvoja nuspojava.

Takve činjenice, odnose se i na situacije u kojima se Cortinat krema upotrebljava za lečenje kože odraslih i na situacije u kojima se Cortinat krema upotrebljava za lečenje kože beba i dece.

Ono što brojni korisnici Cortinat kreme tvrde, jeste da ova krema ispoljava savršenu moć prodiranja u kožu i da se brzo i lako razmazuje, da nakon razmazivanja ne ostavlja masne tragove na koži i da samim tim ne ostavlja fleke na odeći.

Miris Cortinat kreme, koji je baziran na blago izraženim i svežim biljnim mirisnim notama, takođe je nešto što mnogi njeni korisnici hvale.

Cortinat krema – cena

Cortinat krema, dostupna je i prodaje se u svim apotekama i to u ambalaži, tačnije u tubi koja sadrži 75 mililitara kreme.

Cena Cortinat kreme kreće se u rasponu od 1.200 do 1.450 dinara, u zavisnosti od toga u kojoj apoteci se kupuje.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: