Sasi voda za mršavljenje – Upotreba, recepti, iskustva i rezultati

Sasi ili Sassy voda je jedan od trenutno veoma popularnih preparata namenjenih uspešnom gubitku kilograma i postizanju lepe, vitke figure zategnutog i ravnog stomaka, o kome pre svega sanjaju mnoge dame.

Sasi voda je naziv dobila po svojoj autorki, Sintiji Sas, inače ko-autorki bestselera The Flat belly Diet, odnosno dijete za ravan stomak. Sasova preporučuje ovaj napitak kao glavnu komponentu programa za uspešnu dijetu i prvi korak ka postizanju zategnutog i izvajanog stomaka i vitkog struka.

Prema osnovnim smernicama ovog plana, uz pridržavanje režima koji uključuje i konzumaciju od osam čaša Sasi vode na dan, osobe na dijeti mogu uspešno da postignu željeni cilj, oslabe i oblikuju svoje telo. Osnovni princip Sasi napitka se bazira na detoksikaciji i umirenju gastrointestinalnog trakta, te oslobađanju tela od viška vode u organizmu.

Šta je Sasi voda i kako deluje?

Sasi voda je veoma jednostavan, zdrav i osvežavajuć prirodni napitak koji na prirodan način podstiče metaboličke procese u organizmu i pomaže topljenje masnih naslaga, što je pre svega vidljivo u predelu stomaka; zbog toga se i sama dijeta sa ovim preparatom naziva režimom za ravan stomak.

–za postizanje ravnog i zategnutog stomaka tu su i tretmani abdominoplastika i liposukcija

Režim za ravan stomak se sastoji od prirodnih komponenti, koji blagotvorno utiču na ljudski organizam, bez obzira na to da li želite da smršate ili ne. Odličan je za revitalizaciju i osvežavanje organizma, a kao deo dijetnog plana za mršavljenje može da pomogne u ubrzavanju tog procesa. Ovo su njeni glavni sastojci i mehanizmi njihovog delovanja.

sasi-voda-za-mrsavljenje-upotreba-recepti-iskustva-i-rezultati

Krastavac – Krastavac je hranljiva dijuretička namirnica sa malim brojem kalorija. On se sastoji od biljnih proteina, koji sadrže digestivne enzime, neophodne za normalan i zdrav proces varenja i iskorišćavanja nutrijenata iz hrane. Krastavac igra važnu ulogu u funkciji naših bubrega, koji zapravo imaju vrlo važan uticaj na topljenje masnoća putem urina. To je glavni razlog zašto se krastavac smatra odličnim prirodnim saveznikom za postizanje vitke linije.

Nana – Blagotvorni efekti nane su odavno poznati u domenu tradicionalne medicine, ali i konvencionalnih načina lečenja. Listovi nane obiluju sastojcima koji imaju umirujući efekat na naš stomak, a takođe pospešuju proces varenja hrane. Osim toga, nana opušta i nervni sistem; poznato je da se koristi i za relaksacione inhalacije, umirujuće čajeve i tako dalje. Kao sastojak Sasi vode, ona podstiče rad digestivnog trakta i neguje želudac.

Đumbir – Đumbir je verovatno najsnažniji i najimpresivniji sastojak ovog recepta. Dobro je poznat kao prirodni lek za poboljšavanje cirkulacije i protoka materija u telu uopšte. Đumbir ubrzava metabolizam i sagorevanje masnoća, a istovremeno ima umirujuće dejstvo na probavni sistem. Poznat je i po svom antikancerogenom delovanju, a u tom smislu posebno štiti gastrointestinalni sistem. Ima očaravajuć miris i ukus i moćan je saveznik vitkog tela.

loading...

Limun – Kao što znamo, limun je odličan prirodni antioksidans, koji pročišćava organe, posebno jetru. Sve to je vrlo važno kada želimo da oslabimo, jer naše telo pre svega mora da se oslobodi od nakupljenih otrova. Limun pomaže u boljem sagorevanju nakupljenih masti i čisti organizam, a istovremeno jača imuni sistem. Limun je, uprkos kiselom ukusu i namirnica koja zapravo pomaže uspostavljanju ravnoteže kiselosti čitavog organizma, što je neophodno i za mršavljenje i celokupno zdravlje.

UPOTREBA SASI VODE

Sasi voda se koristi kao glavni element dijete za ravan stomak, koja se drži mesec dana. Principi ove dijete nisu preterano zahtevni i obezbeđuju telu neophodne hranljive materije. Dijeta podrazumeva balansiranu ishranu i ograničava unos kalorija, na 1200 i 1600 kalorija dnevno.

Program obećava gubitak od oko nešto manje od 1 kilograma za nedelju dana i uspešno skidanje sala sa stomaka.

Četvorodnevni start sa Sasi vodom

Tokom prva četiri dana dijete fokus je upravo na smanjenju obima struka. To znači da se na samom početku dijete sa Sasi vodom posvećujemo smanjenju nadutosti stomaka i oslobađanju tela od viška tečnosti, što je osnovni mehanizam ovog dijetnog starta. Tokom prva četiri dana bi trebalo unositi do 1200 kalorija dnevno; naglasak se stavlja na manje masne proteine, poput ćurećih grudi, svežeg povrća i slično, konzumiraju se integralne žitarice i proizvodi od istih, te mononezasićene masti (semena suncokreta i ulje od semena lana su dobar primer za poslednji tip namirnica).

Sasi voda je obavezna komponenta tokom ova četiri dana; trebalo bi unositi oko 2 litra napitka, počev od samog jutra. Neprekidna hidratacija je izuzetno važna za mršavljenje, posebno za ‘ravnanje’ stomaka. Ovakav režim će vam pomoći da se u kratkom roku pre svega rešite osećaja nadutosti, koji čini da delujete i osećate se deblje nego što zapravo jeste. Aktivni sastojci Sasi vode imaju i dodatnu funkciju, a to je da podstaknu metabolizam i ubrzaju proces sagorevanja realno postojećih masnih naslaga na stomaku.

Kada je telu potrebna voda, ono zadržava i najmanju prisutnu količinu tečnosti u svojim ćelijama, zbog čega dolazi i do oticanja i nadutosti. Ako redovno unosite tečnost i hidrirate se, telo neće doći u iskušenje da zadržava vodu, jer mu jasno stavljate do znanja do obezbeđujete dovoljne zalihe. Sasi voda pored toga i dodatno umiruje organizam i gastrointestinalni sistem.

Najvažniji sastojak, đumbir, obezbeđuje i antiupalno dejstvo i brži metabolizam, te neguje digestivni sistem. Ostali sastojci takođe promovišu gubitak viška zadržane tečnosti i daju ukus napitku. Evo osnovnih smernica za prva četiri dana upotrebe Sasi vode i dijete.

 • Ne treba unositi više od 1200 kalorija dnevno;
 • Sasi vodu konzumirajte uz svaki obrok, počev od jutra;
 • Obroci treba da budu manji, balansirani i češći;
 • Koristite trikove koji će održati ritam pravilne ishrane i učiniti dijetu prijatnijom (na primer, ručajte pored otvorenog prozora, aranžirajte sto i tako dalje);
 • Koristite manje posude za hranu, kako se ne biste prejeli;
 • Izbegavajte dodate šećere i druge aditive, procesuiranu hranu, grickalice, slatkiše, kalorične napitke i slično;

Nastavak dijete

Prema autorima Sasi voda dijete za ravan stomak, prva četiri dana svakako mogu biti pravi izazov, pogotovo ako niste navikli da brojite svoje kalorije i pazite šta konzumirate. Početak dijete za nekoga može da predstavlja vrlo intenzivnu promenu u ishrani i da donese velike restrikcije, ali Sasi voda zapravo pomaže da se taj start lakše prebrodi. Štaviše, Sasi voda se smatra i dobrim motivatorom za nastavak dijete i usvajanje novih načina ishrane. S obzirom da se priprema svakog dana i konzumira tokom čitavog dana, Sasi voda je i dobar podsetnik na obavezu koju imate prema svom telu.

Nakon što ste uspešno završili prvu, kraću fazu dijete, trebalo bi da povećate dnevni unos kalorija na 1600 kalorija dnevno, tokom narednih mesec dana. I dalje treba da nastavite da unosite namirnice koje povoljno deluju na digestivni sistem i pospešuju varenje i topljenje masti. Sveži proizvodi, nemasna mesa i drugi proteini, mononezasićene masnoće i namirnice od celog zrna žitarica i dalje treba da budu osnova vaše dijete.

Takođe, treba da zadržite ritam konzumiranja manjih obroka u optimalnim vremenskim intervalima, kakao ne biste osećali nagle nalete gladi i potrebu za nezdravom hranom, koja instant vraća energiju, ali povlači sa sobom negativne posledice, poput kasnijeg snažnog osećaja gladi, prejedanja, a samim tim i debljanja, te i drugih zdravstvenih problema.

Sasi voda nije obavezan sastojak u nastavku dijete, ali je svakako dobrodošla. Ukoliko vam se dopada njen osvežavajući ukus, slobodno nastavite da je konzumirate i u narednom periodu, jer ona pročišćava organoizam i može dodatno da pomogne u mršavljenju. Sasi vodu možete slobodno da konzumirate i u svakodnevnoj regularnoj ishrani; ona je zdrava, pomaže da zavarate glad, a sadrži zaista zanemarljiv broj kalorija.

REZULTATI UPOTREBE SASI VODE

Prema autorima dijete sa Sasi vodom, prva četiri dana mogu da dovedu do gubitka do 3 kilograma, što jeste uglavnom izbacivanje viška tečnosti iz tela, a i do 10 kilograma tokom mesec dana daljeg režima. Većina ljudi koji su koristili Sasi vodu kao važnu komponentu dijete mogu da potvrde da ovaj prirodni preparat zaista funkcioniše, čak i ako rezultati zavise od individualnog metabolizma i drugih faktora.

Baš kao i sa drugim dijetama i u ovom slučaju neke osobe gube više kilograma od drugih, brže ili sporije. Ima i onih koji tvrde da im Sasi voda nije pomogla da smršaju, ali je svakako doprinela opštem stanju organizma, posebno u pogledu hidratacije i prevencije osećaja oticanja i nadutosti.

Dakle, Sasi voda je koristan i dobrodošao prirodni napitak koji pozitivno utiče na organizam, no, da bi zaista došlo do mršavljenja, neophodno je da se usvoje zdrave životne navike, te da ishrana bude balansirana i u skladu sa individualnim potrebama pojedinaca. Da bi efekti Sasi vode bili vidljivi i da bi vam ovaj napitak zaista pomogao da smršate, važno je da se pridržavate sledećih smernica.

 • Konzumirajte što manje procesuiranu hranu, redovno unosite sveže voće i povrće;
 • Zamenite belo brašno proizvodima od integralnih žitarica;
 • Konzumirajte zdrave masnoće i manje masnu proteinsku hranu;
 • Redovno se hidrirajte, za šta možete da koristite Sasi vodu;
 • Redovno se krećite i budite fizički aktivni;

Savet: Ukoliko ste alegrični na neki od sastojaka Sasi vode ili vam se ne dopada njegov ukus, možete da ga izostavite, ali treba da znate da đumbir u ovom napitku ima najznačajniju funkciju.  U nastavku objašnjavamo kako se pravi ovaj zdravi, sveži napitak.

RECEPT ZA SASI VODU

recept-za-sasi-vodu

Sasi voda nije skupoceni napitak do koga je teško doći, već ga možete lako pripremiti kod svoje kuće, a za to vam nisu potrebni nikakvi posebni sastojci. Sve komponente za Sasi vodu ćete lako naći u svojoj kuhinji, a evo šta je sve potrebno i kako se ovaj osvežavajuži napitak priprema.

 • 8 čaša vode, preporučuje se da bude filterisana i pročišćena
 • 1 srednji sveži krastavac, iseckan na tanke kolutove
 • 1 srednji limun, iseckan na kolutove
 • 1 kafena kašičica rendanog đumbira
 • 12 listova nane
 • Posuda, bokal

Namirnice koje koristite za pripremu Sasi vode treba da budu sveže i sočne; preporučljivo je uvek kupovati organsko voće i povrće, kako za pripremu ovog napitka, tako i za bilo koji domen ishrane. Koristite neljušteni limun, a krastavce možete da ogulite, ali nije neophodno; obavezno dobro operite namirnice, u svakom slučaju. Krastavac je prirodan diuretik i pročistač organizma, koji podstiče izbacivanje viška tečnosti iz tela, dok je limun idealan za pročišćavanje jetre. Đumbir je sastojak koji dodatno ubrzava metabolizam i podstiče sagorevanje kalorija.

Sve navedene sastojke pomešajte u posudi, najbolje je da koristite stakleni bokal. Ostavite mešavinu da stoji u frižideru preko noći i konzumirajte vodu narednog dana, počevši od jutra, po navedenom planu.

ISKUSTVA

Kao i sa svakim drugim preparatom ili dijetnim planom koji obećava uspešno gubljenje kilograma, i slučaj Sasi vode podrazumeva podeljena mišljenja, vezana za njenu efektivnost i konačan, realan rezultat primene.

Iako generalno preovlađava pozitivno mišljenje o Sasi vodi, iskustva možemo podeliti na pozitivna i negativna.

Pozitivni aspekti upotrebe Sasi vode

Dosta korisnika Sasi vode se slaže da ovaj napitak može da bude koristan za mršavljenje i postizanje ravnog stomaka, te da uopšteno ima pozitivno delovanje na ljudski organizam. Evo koje su pozitivne strane upotrebe Sasi vode, prema iskustvima korisnika.

Unos vode – Sasi voda je mnogim korisnicima pomogla da unose više tečnosti tokom dana, nego što bi to praktikovali inače. Sami sastojci napitka se lepo sjedinjuju i uklapaju, tako da je većini ovaj napitak i vrlo poželjnog i prijatnog ukusa, što olakšava ukupan optimalni unos same vode u toku dana.

Čista koža – Optimalna hidratacija Sasi vodom je mnogima pomogla da očiste lice i dobiju blistav i zdrav ten. Održavanje optimalne hidriranosti čitavog organizma je izvrsna prevencija od zadržavanja vode u telu, te i konstipacije, što su sve razlozi zbog kojih dolazi do nadimanja. Nadutost se može primetiti i u licu i čitavom telu, a Sasi voda uspešno sprečava da do toga dođe.

Više energije – Sasi voda je nekim korisnicima omogućila i da se osećaju revitalizovano i snažnije, te da ojačaju imuni sistem. Efekat detoksikacije, koji Sasi voda ima na organizam, takođe pomaže telu da ima više energije, jer ne mora da se bori sa neželjenim toksinima i štetnim materijama.

Mršavljenje – Na kraju, Sasi voda je mnogima zaista pomogla da smršaju. Sa jedne strane, veći unos ovog ukusnog napitka, koji nema puno kalorija, vodi ka manjem unosu hrane i sprečava prejedanje, dok, sa druge strane, njegovi aktivni sastojci pospešuju gubitak kilograma.

Negativni aspekti upotrebe Sasi vode

Sa druge strane, ima onih koji nisu pronašli nikakvu korist od upotrebe Sasi vode i smatraju je neefikasnom. Pogledajmo koji su njihovi razlozi za ovakvo mišljenje.

Bez rezultata – neki korisnici smatraju da Sasi voda nije ni na jedan način doprinela njihovom zdravlju, pa ni gubitku kilograma. Međutim, važno je da se navike u ishrani promene iz korena, kako bi bilo koji prirodni preparat imao dodatni efekat. Za neke, ovaj napitak nije pokazao ni efekat smanjenja nadutosti, niti detoksikacije, ali nije njihovom zdravlju naneo nikakvu štetu.

Priprema – Mnogima je priprema Sasi vode svakoga dana naporna i frustrirajuća, kao i pitanje prenosivosti. Ako odlučite da uvedete Sasi vodu kao nezaobilazan element dijete, morate da je nosite svuda sa sobom. To, naravno, možete vrlo lako da rešite, jednostavno naspite manje Sasi vode u flašicu koju ćete imati uz sebe.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: