Ulje za masažu – koja su najbolja, iskustva i cene

Masaža je terapeutska veština koja se koristi od davnina sa ciljem da opusti i izleči naše telo.

Poreklom je iz kineske medicine, a  kao metoda koristi se već 5000 godina. Bazira se na trljanju, stiskanju, gnječenju ili dodirivanju odredjenih tačaka na telu, i tako se telo oslobadja pritiska.

Masažom se podstiče bolja cirkulacija, što omogućava kiseoniku da nesmetano prolazi kroz telo i na taj način se sve štetne materije iz organizma uklone.

Dakle, masaža je veoma poželjna ukoliko želimo da naše telo, tačnije čitav organizam, održimo zdravim i gipkim. Ona oslobadja naše mišiće od napetosti, i time opušta krvne sudove i tako naš pritisak drži na normali.

Zatim, veoma povoljno utiče na respiratorni sistem, jer se tokom masaže osećamo opušteno, dublje i sporije dišemo. Potom reguliše nivo tečnosti u organizmu, a takodje veoma pozitivno utiče na naš najveći organ – kožu. Čini je gipkom i elastičnom.

ulje-za-masazu-koja-su-najbolja-iskustva-i-cene

Profesionalnu masažu možete dobiti u salonima, od terapeuta koji su stručni za to. Ipak, možete je priuštiti i u svom domu. Potrebno je savladati samo nekoliko pravila.

Pre masaže poželjno je istuširati se toplom vodom kako bi se mišići opustili. Potom je potrebno da osoba koju masirate legne u položaj koji joj najviše odgovara, ili ukoliko neko Vas masira takodje da Vi legnete u položaj koji vam najviše odgovara. I, ono što je najbitnije jeste da prilikom masaže koristite dobro ulje za masažu.

Najbolja ulja za masažu

Ulje avokada – Verovatno najpopularnije ulje kada su masaže tela u pitanju. Često se koristi u najpopularnijim salonima, zbog njegovog blagotvornog dejstva i zadovoljnih mušterija. Pozitivno utiče na čitavo telo, i veoma efikasno otklanja strije, kao i ožiljke. Zbog toga se njime može masirati i lice, kako bi se otklonili ožiljci od akni. Pogodno je za sve tipove kože.

Ulje od avokada na kožu deluje tako što je podmladjuje i uklanja mrtve ćelije. Obiluje vitaminom E koje čini kožu elastičnom i ne dozvoljava da dodje do pucanja i isušivanja. Lepo se razmazuje i veoma fino miriše, tako da je masaža sa ovim uljem zaista spoj lepog i korisnog.

loading...

Bademovo ulje – Takodje veoma popularno ulje, obiluje vitaminima B, A i E, koji čine da koža bude hidrirana. Koža ga lepo upija a pritom se ne zatvaraju pore, što je veoma bitno. Osim što hidrira kožu, bademovo ulje poboljšava ten, ublažava zapaljenja na koži, i obnavlja iritiranu i ispucalu kožu.

Ukoliko ste alergični na orašaste plodove, onda preporučujemo da ga izbegavate. U svakom drugom slučaju toplo preporučujemo bademovo ulje, jer veoma pozitivno utiče na kožu, lepo se razmazuje ima prijatan miris što masažu čini prijatnom.

Ulje semenki groždja – Ovo ulje u potpunosti obnavlja oštećenu kožu, regeneriše je i čini elastičnom. Pogodno je za celo telo, jer je bogato vitaminom E, tako da se može nanositi i na lice. Ne zapušava pore, već ga koža blago upija i čini je hidriranom.

Lepo se ramazuje po telu i ne ostavlja masne tragove, što je veoma bitno kada je masaža u pitanju. Ima blag i sladunjav miris, tako da ćete masažom ovim uljem dobiti mirišljavu, glatku i obnovljenu kožu.

Ulje jojobe – Deli prvo mesto sa uljem od avokada, i takodje se koristi u mnogim salonima u koje dolaze zadovoljne mušterije. Ovo ulje pogodno je a sve tipove kože – masnu kožu hidrira u dubini i dovodi je u balans, dok suvu i ispucalu kožu obnavlja i regeneriše.

Može se nanositi i na lice, tačnije preporučuje se iz razloga što obnavlja ožiljke i uklanja akne. Ima moć da otkloni akceme, opekotine i strije. Takodje veoma prija osobama koje boluju od reume, jer u veoma kratkom roku obnavlja kosti i zglobove. Masaža ovim uljem je pravi ugodjaj.

Ulje pšeničnih klica – Preporučuje se osobama koje imaju masnu kožu jer je bogato vitaminima A, D, C i E, koji pomažu da se masna kože dovede u balanas. Takodje veoma efikasno i u kratkom roku oporavlja kožu koja je dugo bila izložena suncu. Generalno veoma povoljno utiče na kožu, osvežava je i hidrira.

Ulje semenki divlje ruže – Ukoliko je vašoj koži potrebna hidratacija, i ukoliko želite da se rešite ožiljaka od akni ili povreda, onda je ovo ulje pravi izbor. Traženo je jer je veoma delotvorno i efikasno. Divno miriše i lepo se ramazuje po koži. Koža ga ne upija suviše brzo što je bitno prilikom masaže, već upija postepeno ne ostavljajući masne tragove.

Ulje eukaliptusa – Veoma efikasno podmladjuje kožu, čini je elastičnom i obnavlja ispucale delove. Pogodno je najviše za masažu ruku i nogu, jer su ti ekstremiteti najčešće ispucali. Čisti pore što omogućava sprečavanje nastanka akni i nepravilnosti na koži.

Ruzmarinovo ulje– Ovo ulje poboljšava cirkulaciju na najbrži način. Najpogodnije je za sportske masaže jer opušta mišiće i ublažava bolove u zglobovima. Takodje, veoma pozitivno utiče na pamćenje, tako da ćete nakon masaže ruzmarinovim uljem biti potpuno obnovljeni, i fizički i psihički.

Susamovo ulje – Cink je mineral kojeg najviše ima u ovom ulju, a on je najbitniji mineral kada je u pitanju zdravlje naše kože. Kožu čini mekom i glatkom, i usporava njeno starenje. Osim prilikom masaže, možete ga nanositi pre spavanja i na taj način sprečite ulazak stranih tela u vaš organizam putem kože.

Lagano se nanosi ii ma izuzetno lep miris, tako da je masaža ovim uljem vrlo prijatna. Telo ga upija postepeno a pore se ne zapušavaju već nakon masaže ostaću očišćenje.

Ulje lavande – Deluje antiseptički i umiruju kožu, tako da je pogodno ukoliko želite da vašu kožu spasite ožiljaka i opekotina. Obnavlja ispucalu kožu i uklanja mrtve ćelije, hidrira je u dubini i čini elastičnom. Ulje lavande ima izuzetno lep miris, tako da ćete prilikom masaže osećati opuštenost čitavog organizma.

Ulje kamilice – Usporava starenje i kožu održava glatkom i mekanom. Čisti pore i kožu hidrira u potpunosti. Čini da se osećamo opušteno i smireno, tako da je jedno od omiljenih ulja za masažu. Rado se koristi u svim salonima, a lako se nanosi i nije potrebno mešanje sa drugim uljima.

Ulje za masažu – iskustva

Sva navedena ulja veoma su prijatna i pogodna za masažu, sve u zavisnosti od toga koji se miris vama dopada i kakav je tip vaše kože, prema tome biste trebali da odredite ulje za masažu vašeg tela. Budite pažljivi prilikom odabira i pazite na alergene, jer koža sve upija i unosi dalje u naš organizam. Tako je moguće da se jave neželjena dejstva nakon masaže.

Različiti ljudi preporučuju različita ulja, a Vi odaberite ono koje vama najviše odgovara. Mi smo vam predložili najbolja ulja za masažu koja veoma povoljno utiču na kožu – lice i telo. Pritom, čisteći kožu pozitivno utiču in a zdravlje našeg organizma.

Koža je naš najveći organ koji najviše trpi, zbog toga bi trebalo da ga čuvamo i negujemo. Kada imamo čistu i blistavu kožu i mi ćemo blistati. Tada ćemo se bolje osećati i spolja, a i iznutra. U doslovnom značenju, jer mazanjem ulja obnvlja se koža spolja, potom se preko kože prenosi u organizam i tako obnavlja naše ostale organe.

Dakle, masaža je zaista veoma pogodna, uz odabrano ulje priuštićete sebi najbolji lek.

Ulje za masažu – cene

U zavisnosti od toga koje ulje odaberete, takvu cenu ćete morati i da platite. Što bi se reklo, koliko para toliko muzike. Ne očekujte da za male pare kupite kvalitetno ulje, a moramo napomenuti da je kvalitet ulja na prvom mestu!

Dobro ulje je pola posla, jer je potrebno da se lepo razmazuje, da lepo miriše i što je najbitnije da ima sva potrebna svojstva. Mešavine i lažna ulja pogoršaće izgled naše kože, a to nikako ne želimo.

Zbog toga se pre kupovine ulja posavetujte sa farmaceutom, ili sa prodavcima u drogerijama o tome koja ulja imaju u ponudi i koja su najbolja. Potom pročitajte detaljno deklaraciju pa odaberite.

Ipak, cene su zaista pristupačne, ali umeju da varijaju opet u zavisnosti o kojem ulju je reč. Na primer, za ulje jojobe u bočici od 50 mililitara moraćete da odvojite oko 900 dinara. Za susamovo ulje u bočici od 200 mililitara potrebno je da odvojite oko 500 dinara. Za ulje avokada u bočici od 250 mililitara moraćete da odvojite do 2000 dinara. Za ulje lavande potrebno je odvojiti oko 700 dinara za samo 10 mililitara.

Zaključak

Sada kada imate sve potrebne informacije o uljima, kao i o masaži, ostaje da se upustite u avanturu. Odaberite ulje koje vama najviše godi pa započnite sa čarobnim putovanjem. Dopustite sebi makar jednom nedeljo užitak kao što je masaža. To je vašem organizmu preko potrebno, obnovićete kožu, učiniti je mladolikom i svežom, a vaš organizam biće vam zahvalan. Na kraju, bićete potpuno srećni. Bićete lepi i zdravi, i svakako zadovoljni sobom.

Osećaj sreće i zadovoljstva podelite sa vašim partnerom ili najdražim osobama, masirajte se medjusobno, ili idite na zajedničke masaže i uživajte!

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: