Da li je celulit povezan sa gojaznošću?

Često se postavlja pitanje da li je celulit prisutan zato što smo se ugojili. Danas rešavamo tu misteriju i otkrivamo kako da ga se rešite na najlakši način.

Celulit muči skoro 90% žena i važi za jednog od najvećih neprijatelja ženskog tela. Koža koja je naborana i nije potpuno zategnuta ume da donose sa sobom nesigurnosti i mišljenje da negde konstantno grešimo.

Znate i vi sami da celulit ne može da nestane preko noći i da je zaista potrebno da isprobate sve i svašta kako biste ga se rešili. Borba sa celulitom je dugotrajna i svakodnevna, i od nje ne treba da odustajete.

Sve što treba jeste da odlučite da je vreme sad da počnete sa uništavanjem svog neprijatelja i da od te ideje nikako ne odustajete. Svaki trud se isplati, a to ćete videti kada vaša koža ponovo bude bila zategnuta i bez nabora.

Reč, dve o gojaznosti

Gojaznost i dalje spada u najučestaliji metabolički poremećaj kod čoveka. Ishrana je nekada davno ila bogata biljnim vlaknima, a sada je ishrana puna zasićenim masti, kalorična je, teška za varenje i puna je životinjskih namirnica.

I životne aktivnosti i navike su se promenile. Fizička aktivnost je smanjena, a živi se sve brže. Poslovi sve duže traju, u gradu su gužve, bombardovani smo informacijama koje na odvraćaju pažnju, pa sve to dovodi do toga da zanemarimo sport i rekreaciju, da svakog dana sami sebi spremamo hranu i da boravimo u prirodi. Gojaznost je rezultat svega toga.

Izgleda da je zdrav život u savremenom dobu postao luksuz. Gojaznost se ispoljava prekomernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem telesne težine. Niskokalorična hrana može da bude pravi izbor kada je mršavljenje u pitanju.

Procena gojaznosti može se izvršiti preko merenja struka, obima struka i kukova i odnosa između visine i težine. Indeks telesne mase (BMI) važan je za proveru gojaznosti. Prvi znak gojaznosti jeste promena izgleda tela. To ljudima prvo smeta, pa se zbog toga odlučuju da smršaju. Istraživanja su pokazala da ljudima više smeta to što izgledaju drugačije, nego zbog eventualnih zdravstvenih problema.

Celulit i gojaznost

Celulit nastaje zbog nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože.Kada vezivno tkivo oslabi, stvaraju se deformiteti na koži i tada nastaje čuveni celulit. Postoje razni razlozi zbog kojih celulit može da nastane- nepravilna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, pušenje, stres, konzumiranje alkohola i gaziranih pića, kao i odeća koja vas stiska. Celulit se najviše javlja na butinama, na zadnjici, na stomaku, na rukama.

loading...

Istina je da čak i deca imaju celulit, i muškarci i mršave žene. Dolazimo do zaključka da gojaznost i ima i nema veze sa celulitom.Ako se ugojite, imaćete samo naglašeniji celulit plus višak kilograma. Ako ste mršavi, možete imati celulit, bez obzira što nemate problem sa kilogramima.

Celulit su masti koje se skupljaju oko vezivnog tkiva kože i formiraju „pomorandžinu koru“. Genetika je takođe odgovorna za pojavu celulita. Uporedite sebe i svoju majku, i obratite pažnju na delove na kojima će vam se eventualno celulit pojaviti.

Ako ne želite da se bavite skidanjem celulita, znajte da postoje trikovi za skrivanje celulita i da ih možete iskoristiti kad god poželite!

Celulit imaju i mršave žene!

Čak i žene koje su u top formi mogu da imaju celulit. Ni super modeli nisu pošteđeni ove pojave, jedina je razlika u tome što svetske dame imaju oko sebe tim stučnjaka koji brinu da se ti nedostaci ne vide, od dizajnera, do eksperata u foto šopu.

Istina jeste da i devojčice u pubertetu uočavaju prve tragove celulita, pa se sa godinama i navikavaju na njega. Celulit nije uvek tako izražen, i nije uvek u istoj količini prisutan, ali nekada zaista ume da bode oči. Shvatili smo da celulit nema veze sa tim koliko ste gojazni, ali svakako će biti sve gori kako kilogrami rastu.

Za stvaranje celulita odgovorna je ženska građa masnog tkiva kojeg žene imaju 30% više nego što imaju muškarci. Muškarci ne misle toliko o celulitu, čak ga i ne primećuju, ali nemojte da mislite da ga nemaju. Imaju ga, itekako, ali im on nije glavni problem.

Stil života igra važnu ulogu u tome kako će vaše telo izgledati. Nije dovoljno da uradite baš sve i da se konačno oslobodite celulita, jer ako se opustite, i posle tog procesa, celulit će se vratiti, a onda ćete biti jako nezadovoljni jer ste se mesecima trudili da ga se rešite. Briga o celulitu je svakodnevna i šta god da radite, treba da vam bude na umu da to može da pogorša stanje na nogama ili zadnjici.

Celulit u nekim slučajevima nije moguće potpuno ukloniti, ali ga možete na razne načine smanjiti, možete da zategnete svoju kožu i možete da joj vratite elastičnost i lepotu. U kasnijim fazama celulit može biti bolan na dodir, i onda je potrebno lečenje. Ako ste u toj fazi, i hitno vam je potrebna pomoć, jer vam ostaju masnice na nogama, onda je vreme da krenete na anticelulit tretmane ili da ih radite kod kuće. U tome vam može pomoći dobar anticelulit gel i masaže koje će razbiti pomorandžinu koru!

Istine i laži o celulitu

Postoje mnogi mitovi o celulitu.

Jedan od njih jeste da se celulit ne javlja pre tridesete godine. To nikako nije tačno. Kako starimo, naša koža postaje tanja i gubi elastičnost, a celulit postaje vidljiviji. I deca ga mogu imati, tako da ova pojava nikako nema veze sa vašim godinama.

Gojazne osobe imaju celulit, a mršave nemaju. Dokazali smo da i to nije istina. Zdrava ishrana i redovno vežbanje su neophodni kako biste smanjili celulit i kako biste ga se oslobodili. Zdrav način života svakako će zategnuti kožu, ali ne može 100% da eleminiše celulit. Mršave i fit žene koje sate provode u teretani takođe se nerviraju oko celulita, tako da smo svi u sličnim pozicijama, samo zavisi kome je celulit izraženiji.

Kakav je takav je, ne može biti gori. I ovaj mit možemo da oborimo iz korena. Celulit itekako može da se pogorša i da sa sobom donese nove probleme. Bol je znak da ste pustili stvari van kontrole. Može vas boleti i dok sedite, kad prekrstite noge. Ubrzo će vam postati neprijatno da se skinete na plaži ili pred partnerom, a to nikako ne smete da dozvolite. Mnogo žena se trgne i uskoči u borbu sa celulitom baš zato što se ne osećaju dobro u svojoj koži i počinju da sumnjaju u sebe. Mnoge nesigurnosti ovaj vid nepravilne kože može da donese.

Masaža je dovoljna za razbijanje celuit. Nije baš dovoljna, ali je značajna za razbijanje masnih naslaga. Ipak, nije dovoljno da samo idete na masaže i da očekujete čudo. Redovne i stručne masaže mogu da vam pomognu, ali ako ne nastavite da vežbate, da pijete dovoljno vode i da se hranite zdravo, celulit će se pojaviti ponovo.

Tajne žena koje su se izborile sa celulitom

Znate li za one drastične transformacije, kada žene izgube i do trideset kilograma, pa se potpuno posvete svom telu? Ipak, ima i žena koje su se izborile sa celulitom, a nisu morale da mršave tako mnogo.

Znamo da je jedan od glavnih krivaca za celulit genetika i na nju ne možemo da utičemo, ali svakako možemo da korigujemo i menjamo telo koje imamo.

Kvalitetna ishrana je prvo na šta morate da obratite pažnju. Hrana koja će vam pomoći da izađete na kraj sa celulitom bogata je proteinima iz ribe, biće odlično ako u svoj jelovnik ubacite jaja, orašaste plodove, avokado i masline, grejfrut, voće i povrće.

Što više pijete vode, više ćete vode i izbacivati. Nagomilana voda u organizmu može da uzrokuje da celulit bude još više vidljiv. Najmanje dve litre dnevno vam je neophodno za zdravo funkcionisanje organizma. Tu možete ubaciti i čajeve bez šećera, ili ceđene sokove. Izbegavajte alkoholna pića, a posebno gazirana. Gazirana pića su puna šećera i neće vam biti od koristi, samo će vam se još više tražiti da ih pijete.

Sigurno se pitate šta još možete da uradite, a da to prija vašoj koži. Iskusne žene koje su prošle ovu zahtevnu i dugotrajnu borbu kažu da je piling tela obavezan i da ga treba raditi bar jednom nedeljno. Ako redovno upotrebljavate piling, vaša koža biće meka, glatka i svilenkasta. Uživaćete u osećaju posle pilinga, jer on deluje kao ste se upravo vratili iz spa centra.

Možete ga praviti i kod kuće. Iskoristite morsku so, kafu, med i bananu. Istrljajte se sa prirodnim sastojcima i osetićete se božanstveno!

Još jedan dobar trik koji smo otkrili jeste neizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom. Podstaknite svoju cirkulaciju na prirodan i brz način, šokirajte organizam smenom vruće i hladne vode i videćete kako će celulit nestaje jednostavnije i brže.

Da ne zaboravimo, sauna je božanstvena za bolju cirkulaciju, brže izbacivanje toksina. Osim toga, koži ćete vratite prirodni sjaj i odmorićete se. Posetite obližnji spa centar i dajte sebi oduška, uživajte u čarima saune. Osim što će vam prijati, ova metoda će vas izbaviti od stresa i mnogo lakše ćete podnositi sve nove borbe, bile one vezane za celulit ili ne.

Eto, sada znamo na koje sve načine celulit nastaje, znamo i da nije mnogo povezan sa gojaznošću, a znamo i trikove uz koje možemo da ga se rešimo. Sve u svemu, vreme je da počnete da se bavite ovom tematikom, ako niste do sad, jer celulit je sve gori i gori kada duže stoji. Želimo vam puno sreće u borbi sa nepravilnostima na koži!

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: