Veliko „da“ za organsku hranu

Kako vreme prolazi, organska hrana postaje sve popularnija ali ne samo za konzumiranje, već i za raspravljanje o tome kako je i zašto treba konzumirati.

Naravno, organsku ishranu ne bi ni trebalo da dovodimo u pitanje jer je makar danas, više nego ikad, organsko sinonim za zdravo pa se samim tim i odnosi na ono što obavezno moramo da uključimo u svoju svakodnevicu.

Tako, ne samo da ćemo se hraniti organski, prirodno i zdravo, već ćemo ista pravila primenjivati i kada je reč o, na primer, nezi.

Uostalom, jeste li primetili koliko je organska kozmetika samo u poslednje vreme postala popularna kao „alat“ za ulepšavanje u koji se blogerke i influenserke kunu? Vidite, organsko je dobro, poželjno i svuda oko nas!

U čemu je štos sa organskim?

Hajde da se, makar za sada, fokusiramo na organsku hranu. Uostalom, od ishrane sve i kreće, nega dolazi kasnije.

Dakle, štos sa organskom hranom (koja se može nazvati još i ekološka hrana) je to što je ona proizvedena na način koji ne uključuje veštačke dodatke poput raznih pesticida i đubriva, pa samim tim ne sadrži ni štetne aditive.

Verujemo da vam je već sad jasno zašto je organska hrana nešto što definitivno želimo u svom životu!

Kako organska hrana utiče na nas?

Ukoliko konzumiramo organsku hranu, nivo toksina u našem organizmu će se smanjiti.

Ovo je izuzetno važno zato što upravo ti toksini koji potiču iz raznih đubriva i pesticida, loše utiču na naše zdravlje izazivajući razne bolesti – nervna oboljenja, kancer i slično.

loading...

Dakle, možda će proizvedene namirnice duže biti lepe i sveže zahvaljujući veštačkim dodacima, ali to definitivno neće biti slučaj sa našim organizmom.

Osim toga, mnogo je istraživanja koja su dokazala da organski proizvedena hrana ima daleko više hranljivih sastojaka kao što su proteini, vitamin C i razni minerali, nego što je to slučaj sa namirnicama čiji je razvoj potpomognut veštačkim putem.

Šta vam valja činiti?

Jednostavno je! Birajte organsko! Ne samo hranu već i kozmetiku i sasvim sigurno ćete sačuvati svoje zdravlje i lepotu. Verujte, to nije mala stvar.

Kada je reč o hrani, kupujte na pijaci, kod proverenih prodavaca za koje znate da svoje voće i povrće proizvode na sasvim prirodan način.

Zapravo, najbolje bi bilo kada biste neophodne namirnice mogli da proizvodite samostalno, što definitivno jeste ideja o kojoj bi trebalo da razmislite ukoliko imate dvorište ili baštu.

Čak i da se nikada niste bavili poljoprivredom sigurno vam neće teško pasti. Uostalom, ne morate da razvijate „pijačni biznis“, već je dovoljno da zasadite i negujete samo ono najpotrebnije i to tokom cele godine.

Ako vas brine kako će vaše biljke reagovati na promene vremena, tu su razni vidovi zaštite od kojih je svakako najbolja (i najprirodnija!) plastenik.

Ono na šta bi trebalo da obratite najviše pažnje u ovom slučaju jeste folija za plastenike koju birate jer će upravo od nje zavisiti stvarna zaštićenost vaših useva od svih vremenskih uslova.

Na primer, jako je važno da folija za plastenike bude elastična, otporna i transparentna, sa sposobnošću zadržavanja toplote čak i tokom noći. Vidite, nije tako strašno!

Pristupite „nezi“ svoje organske hrane kao što biste pristupili čuvanju kućnog ljubimca, a sav trud i rad će se i te kako isplatiti. Uostalom, zdravlje nema cenu, zar ne?

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: