Kolagen u prahu – upotreba za kosu, kožu, zglobove, iskustva i cena

Kolagen predstavlja jednu od najvažnijih vrsta proteina (belančevina) koji se nalaze u sastavu ljudskog organizma, to jest koji se stvaraju unutar ljudskog organizma i to u okviru procesa sinteze. Kolagen koji nastane unutar ljudskog organizma, definiše se kao kolagen endogenog porekla i takav kolagen, direktno ulazi u sastav kože, u sastav kose, u sastav noktiju, u sastav kostiju, u sastav zglobova, u sastav mišića, u sastav tetiva i u sastav očne jabučice. Procenjuje se i zapravo je sa medicinske strane dokazano, da kolagen predstavlja najvažniju komponentu vezivnog tkiva u čitavom ljudskom organizmu.

Bez prisustva kolagena, svi gore navedeni oblici tkiva ne bi mogli zdravo i normalno da funkcionišu i došlo bi do njihovog propadanja.

Upravo iz tog razloga, nastaje problem onda kada sinteza kolagena u organizmu počne da se smanjuje i kada počne da se javlja deficit kolagena endogenog porekla u ljudskom organizmu.

Pomenuti deficit, može se javiti i može početi da se razvija usled delovanja brojnih faktora, među kojima je jedan od glavnih i osnovnih proces starenja organizma.

Naime, sa procesom starenja, paralelno dolazi do postepenog smanjenja sinteze kolagena, to jest do smanjenja proizvodnje kolagena i usled takve pojave razvijaju se posledice.

Neke od načešćih i ujedno najintenzivnije izraženih posledica smanjenja sinteze kolagena u organizmu su nastanak bora na površini kože, gubitak elastičnosti i vitalnosti kože, smanjenje tonusa mišića, razvoj rizika od nastanka bolesti koštano zglobnog sistema (razvoj rizika od nastanka artritisa recimo), smanjenje kvaliteta kose, razvoj krtosti noktiju i slično.

Međutim, na svu sreću, postoji način da se deficit endogenog kolagena nadomesti i da se spreči ili bar uspori razvoj posledica koje smo kroz prethodne redove nabrojali.

Takav način, odnosi se na upotrebu takozvanog egzogenog kolagena, to jest kolagena koji se ne proizvodi u ljudskom organizmu, već se u njega unosi.

Unošenje kolagena u organizam, može se obaviti na više načina i to konzumiranjem namirnica koje u svom prirodnom sastavu sadrže kolagen ili koje u svom prirodnom sastavu sadrže materije koje pospešuju i olakšavaju očuvanje nivoa kolagena (takve namirnice su na primer soja i proizvodi od soje, sardina, skuša, losos, ćureće meso, jagode, maline, borovnice, ribizle, kelj ili kupus) i konzumiranjem kolagena u formi dodataka ishrani, to jest u formi suplemenata.

loading...

Jedan od na tržištu veoma cenjenih i jedan od vrlo često korišćenih i efikasnih oblika kolagena u formi dodataka ishrani, jeste kolagen u prahu.

Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, otkrićemo vam šta je to kolagen u prahu, na koji način se koristi, na koji način deluje na kosu, a na koji način na kožu i zglobove, kakva su iskustva njegovih korisnika i gde se i po kojoj ceni može kupiti.

Ukoliko vam se navedene informacije čine korisnim, preporučujemo vam da nastavite sa čitanjem ovog korisnog teksta.

Šta je kolagen u prahu?

Kolagen u prahu, predstavlja proizvod koji je sačinjen od aminokiselina koje nakon što se putem konzumiranja unesu u organizam deluju tako što stimulišu sintezu prirodnog, odnosno endogenog kolagena i tako što sprečavaju nastanak ili dalji razvoj njegovog deficita.

Samim tim, konzumiranjem kolagena u prahu, vi pružate podršku i mogućnost organizmu da se zaštiti od stvaranja posledica koje smo u prethodnom delu teksta naveli, a koje se javljaju usled starenja i usled gubitka endogenog kolagena.

Ovaj proizvod, prodaje se u limenkama koje mogu sadržati najčešće od 150 grama do pola kilograma proizvoda. Količina od recimo 150 grama kolagena u prahu, dovoljna je za 15 do 20 dana konzumiranja ovog proizvoda.

Kolagen u prahu – način upotrebe

Kolagen u prahu, upotrebljava se tako što se konzumira u količini od oko 10 grama dnevno. Navedenu dnevnu količinu, ne treba konzumirati od jednom, već iz dva puta u toku dana (dakle dva puta dnevno po oko 5 grama).

Kolagen u prahu, konzumira se tako što se rastvori u oko 100 mililitara vode, soka, jogurta ili čaja. Nakon što se kolagen u prahu rastvori, potrebno je ostaviti ga još par minuta (dva do tri minuta) da odstoji u tečnosti u kojoj je rastvoren, pa ga tek onda popiti. Na taj način, omogućava se njegova brža i efikasnija apsorpcija u organizmu.

Period dana u kojem je poželjno konzumirati kolagen u prahu nije jasno određen, pa samim tim ni preporučen, ali je preporučeno da se njegovom konzumiranju pristupi oko pola sata pre obroka, jer to takođe doprinosi njegovoj bržoj i efikasnijoj apsorpciji u organizmu.

Upotreba kolagena u prahu, trebalo bi da se ograniči na dva meseca. Pomenuti period, dovoljan je da se u organizmu formiraju rezerve kolagena i zato nakon tog perioda, potrebno je da napravite pauzu od oko takođe dva meseca.

Dilema koja je vezana za upotrebu kolagena u prahu i koja je prisutna kod ogromnog procenta populacije, proistekla je iz poznavanja činjenice da se sinteza kolagena u organizmu smanjuje usled starenja i da upravo usled starenja dolazi i do deficita kolagena u organizmu i do potrebe za njegovim nadoknađivanjem. Naime, ogroman procenat populacije, oslanjajući se na tu činjenicu, smatra da kolagen u prahu treba da upotrebljavaju samo stare osobe. Međutim, to nije tačno. Proces starenja ljudskog organizma, započinje mnogo pre nego što simptomi starenja počnu da se primećuju. To znači, da se smanjenje sinteze kolagena razvija već u dvadesetim godinama života i da već od dvadesetih godina života možete započeti upotrebu kolagena u prahu.

Konkretno, usled smanjenja sinteze kolagena u organizmu, nivo endogenog kolagena se do dvadeset pete godine života smanjuje za oko jedan ipo procenat godišnje. Od dvadeset pete do četrdesete godine života, taj procenat raste toliko značajno da se više kolagena u organizmu potroši u okviru funkcije tkiva nego što se proizvede u funkciji njegove sinteze. Od četrdesete do šezdesete godine života, sinteza kolagena toliko drastično postaje smanjena da ne samo da ne stvara dovoljne vrednosti kolagena u organizmu, već i utiče da se rezerve kolagena u organizmu potroše.

Upravo navedene činjenice, treba da vam posluže kao savet da upotrebu kolagena u prahu treba da započnete već u dvadesetim godinama života i to neposredno pre dvadeset pete godine.

Kolagen u prahu – upotreba za kosu

Upotreba kolagena u prahu, pokazala se kao izuzetno efikasna u cilju oporavka oštećene kose, kao i u cilju oporavka kose koja je sklona usporenom rastu. Za razliku od brojnih drugih preparata koji se koriste u cilju oporavka kose, a koji deluju tako da stimulišu rast novih vlasi, kolagen u prahu deluje tako što regeneriše već postojeće vlasi i čini ih jačim i otpornijim, vizuelno debljim i sjajnijim. Na taj način, povećava se opšti kvalitet kose i kosa postaje doslovno raskošna i vredna divljenja.

Ono što je pritom važno napomenuti, jeste da upotreba kolagena u prahu doprinosi oporavku svim tipovima kose.

Kolagen u prahu – upotreba za kožu

Upotreba kolagena u prahu, dokazano predstavlja put ka uspešnom podmlađivanju kože. Naime, uz upotrebu ovog proizvoda i to na način koji smo već opisali, koža postaje primetno regenerisana, dobija na elastičnosti, na ujednačenosti tena, postaje glatka i na njenoj površini vidno se smanjuje prisustvo bora. Pritom, s obzirom da se kolagen u prahu upotrebljava tako što se konzumira, ali i s obzirom da je reč o prirodnom preparatu, on ne može da doprinese pojavi bilo kog oblika iritacija na koži, a to je izuzetno važno, posebno za osobe koje imaju osetljivu i problematičnu kožu.

U zavisnosti od stepena prethodno izraženog oštećenja kože (misli se na oštećenje koje nastaje i koje se razvija kao posledica starenja i gubitka kolagena), efekti upotrebe kolagena u prahu se kod nekih osoba brže uočavaju, a kod nekih sporije. Uglavnom, doslovno ne postoji osoba, bilo da je ženskog ili muškog pola koja upotrebom kolagena u prahu u cilju oporavka kože nije zadovoljna.

Kao što je to slučaj i sa upotrebom kolagena u prahu u cilju oporavka kose, upotreba ovog proizvoda, namenjena je i prilagođena je svim tipovima kože.

Kolagen u prahu – upotreba za zglobove

Upotreba kolagena u prahu, preporučuje se svim osobama koje imaju bilo koji oblik problema sa zdravljem zglobova i uopšteno sa zdravljem skeletnog sistema (sa zdravljem kostiju, sa zdravljem hrskavica i slično). Naime, upotreba ovog proizvoda, doprinosi jačanju i regeneraciji strukture zglobova, kao i strukture kostiju i strukture hrskavica. Usled delovanja kolagena u prahu, zglobovi postaju pokretljivi i dolazi do nestanka ukočenosti.

Takođe, dolazi do eliminacije ili bar do značajnog smanjenja intenziteta bolova u zglobovima (kao i u kostima). Iz navedenih razloga, upotreba kolagena u prahu, preporučuje se posebno osobama koje boluju od reumatoidnog artritisa ili od bilo kog drugog oblika reumatskog oboljenja.

Takođe, upotreba kolagena u prahu, preporučuje se i osobama koje su bile izložene prelomima ili povredama zglobova ili kostiju, jer kolagen dokazano deluje na ubrzavanje procesa zarastanja zglobnog i koštanog tkiva.

Kolagen u prahu – iskustva

Gotovo da ne postoji osoba koja je nakon iskustva sa upotrebom kolagena u prahu formirala negativan stav. Konkretno, upotreba ovog proizvoda, zadovoljila je, a često je i nadmašila očekivanja mnogih korisnika.

Mnoge dame, koje su godinama imale problem da pronađu idealan preparat za negu kose ili za negu kože i koje su u toj potrazi potrošile čitave gomile novca na različite kreme, serume i slične proizvode, tvrde da su u upotrebi kolagena u prahu pronašle ono što su očekivale i što su sve vreme želele, a to su konkretni rezultati i uočljivo poboljšanje kvaliteta kose i kože.

Isto tako, upotreba kolagena u prahu, mnogima je pomogla da se reše zdravstvenih problema sa kostima ili sa zglobovima ili da bar simptome takvih zdravstvenih problema značajno umanje.

Kolagen u prahu – cena

Kolagen u prahu, prodaje se u gotovo svim apotekarskim ustanovama, ali i u drogerijama. Pojedini proizvođači ovog proizvoda, razvili su čak i njegovu prodaju putem interneta. Cena kolagena u prahu, zavisi od proizvođača, ali i od gramaže proizvoda. Recimo, trista grama proizvoda, možete kupiti po ceni od oko 2.800 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: