Ulje divljeg origana – upotreba za kandidu, lice, gljivice i zdravlje

Ukoliko se malo pozabavite zdravom ishranom i zdravim načinom života, nemoguće je zaobići informacije o ulju divljeg origana. Za kratko vreme je postalo veoma popularno, a njegova popularnost raste iz dana u dan. Zašto je to tako, svedoče brojne zadovoljne osobe, koje su se koristeći upravo ovo ulje oslobodile od raznih bolesti.

Ulje divljeg origana pozitivno utiče na naš organizam u svakom smislu, i deluje dobro na gotovo sve organe. Takodje i na kožu, naš najveći i jedan od najbitnijih organa svakako.

Svako od nas želi da mu koža bude čista i meka, da organizam bude zdrav i da se oseća snažno. Mada, malo ko vodi računa o ishrani, i retko ko redovno vežba. Rezultati ne mogu doći sami od sebe, jer naš organizam zahteva stalnu pažnju i stalan rad kako bi bio zdrav i jak.

S toga je veoma bitno da vodite računa o ishrani i načinu života, kako bi vaš organizam bio zdrav i zadovoljan, a samim tim i vi. Kada je organizam zdrav iznutra, on to prenosi na spoljašnost i vi izgleda odlično. U tome vam ulje divljeg origana može dosta pomoći.

U nastavku teksta saznajte nešto više o njemu, kako da ga upotrebljavate i iskoristite na pravi način. Veoma je efikasan u borbi protiv kandide i akni, protiv gljivičnih infekcija, a pogodan je kao preventiva za razne bolesti. Možete ga naći u gotovo svim apotekama, i prodavnicama zdrave hrane, a cena je pristupačna. Svakako je veoma efikasan i tretmani ne traju dugo s toga nećete potrošiti brdo para za dobre rezultate.

Ulje divljeg origana – način upotrebe

Da najpre kažemo par reči o tome kako je nastalo ulje divljeg origana, kao i to kako da ga upotrebite a da uzbegnete neželjena dejstva.

Ulje divljeg origana, kako i sam naziv kaže, u sebi sadrži divlji origano koji je poznat kao biljka koja ima veoma jako antiseptičko dejstvo. Bitno je da znate da divlji origano nije isto što i običan origano, koji danas koristimo kao začin. Divlji origano raste na mediteranskim predelima, kao samonikla biljka. Zapravo, oni pripadaju istoj porodici, ali nemaju jednaki sastav i jednako dejstvo na naš organizam. Ulje divljeg origana je nebrojano puta jači od bilo koje druge vrste, pa se iz tog razloga i upotrebljava kao snažan antiseptik.

Poseban proces destilacije divljeg origana pruža nam ovo veoma lekovito ulje, koje se pokazalo veoma dobro. Pojedina istraživanja su dokazala da ulje divljeg origana ima jače dejstvo od bilo koje vrste antibiotika koje danas poznajemo i koristimo u medicini.

Divlji origano u sebi sadrži visok procenat (90%) karvarkola, pa je zbog toga toliko snažan i jak. Karvarkol je glavni sastojak većine lekova, a u divljem origanu se nalazi u svom prirodnom obliku, zbog čega se ulje divljeg origana i smatra snažnijim od bilo kog leka.

loading...

Upravo zbog njegovog snažnog dejstva, ne preporučuje se u velikim količinama, jer, kao i u svemu kada preteramo, na kraju ne bude dobro. Način doziranja i pravilna upotreba ovog ulja od presudnog je značaja, morate biti redovni, a sa druge strane ne smete preterivati jer možete izazvati neželjene reakcije.

Upotreba:

Ulje divljeg origana najbolje je uzimati tri puta na dan, po 4 kapi. Tačnije, dozvoljena količina jeste 12 kapi na dan. Možete rasporediti na 3 ili 4 puta, ali nikako ne smete uzeti svih 12 kapi odjednom. Bitno je da ne prekoračite ovu meru, jer je sve preko toga mnogo, dakle, 12 kapi na dan je maksimalna količina.

Sa druge strane, 3 kapi na dan je minimalna, pa sve ispod te količine verovatno neće dati željene rezultate. S toga, u dogovoru sa vašim lekarom i u skladu sa stadijumom bolesti, možete uzimati dnevno od 3-12 kapi, koje ćete raspodeliti u toku dana onako kako vama odgovara.

Još jedna bitna stvar jeste ta da ulje smete uzastopno koristiti maksimalno 3 nedelje, nakon čega se pravi pauza od nedelju do dve. Ukoliko se bolest nije povukla, nakon tog perioda pauze možete ponovo koristiti kapi, takodje u periodu do 3 nedelje.

S obzirom na to da se ulje divljeg origana kod velikog broja ljudi pokazalo kao veoma efikasno, prve rezultate biste mogli da primetite već nakon prve nedelje korišćenja, a mnoge bolesti su izlečene već nakon prve upotrebe koja podrazumeva 3 nedelje korišćenja.

Ulje divljeg origana bi trebalo da izbegavaju trudnice, zatim dojilje, kao i osobe mladje od 3 godine, zbog nejgovog jakog dejstva. Svakako se možete posavetovati sa vašim lekarom ili farmaceutom, jer uvek postoje izuzeci.

U zavisnosti od toga koju bolest lečite, ili koristite radi preventive, ulje divljeg origana možete konzumirati i upotrebiti na razne načine. Ulje se uglavnom pije, i to nakon obroka, a možete ga razrediti sa malo meda ili dodati nekom drugom jestivom ulju. Sastojke samo lepo izmešajte pa progutajte odmah, bez zadržavanja u ustima. Nakon toga popijte čašu hladnije vode.

Ako ulje koristite da biste izlečili vaše disajne puteve, potrebno je da kapi ulja dodate u litar ključale vode, zatim da udišete paru. Pazite da voda ne bude vrela jer tako možete izgoreti lice, potrebna je samo para koju ćete udisati. Osim za disajne puteve, ovakva primena odlično utiče i na lice, jer otvara pore i leči bubuljice.

Za akne i ostale nesavršenosti, kako na licu tako i po čitavom telu, ulje možete upotrebiti tako što ćete ga pomešati sa nekim drugim uljem (maslinovo) i mazati na kožu 2-3 puta na dan. Nešto detaljnije o tome kako da izlečite akne i bubuljice uz pomoć ulja divljeg origana pročitajte dalje u tekstu.

Ulje divljeg origana – upotreba za lice

Ako imate problem sa aknama, onda znate šta je zaista problem. Akne i bubuljice najčešće se pojavljuju kod tinejdžera, kao i žena koje imaju menstrualni ciklus. To nam govori da one uglavnom nastaju zbog poremećaja hormona. Osim toga, brojni su razlozi za nastanak akni, ali, ono što je nama bitno jeste kako da ih zalečimo?

Hajde da krenemo od početka. Šta dovodi do svih poremećaja u organizmu? Nepravilna ishrana i nepravilan način života. Dakle, najpre morate promeniti svoju ishranu, tačnije izbaciti sve masnoće i preradjene šećere, zatim belo brašno i svu kiselu hranu, koja nanosi više štete nego koristi organizmu. Kada je ishrana normalna i uravnotežena, naš organizam ima viška energije, jer je ne troši na varenje nepotrebnih sastojaka.

Taj višak energije možete utrošiti u fizičku aktivnost, koja će vam takodje doneti odlične rezultate. Uz pravilnu ishranu, adekvatnu fizičku aktivnost i korišćenje ulja divljeg origana, nepravilnosti će se izbrisati sa vašeg lica.

Rešenje problema postaje za nijansu teže ukoliko ste vodili potpuno nezdrav način života (loša ishrana, cigarete, alkohol, gazirana pića…), ali je svakako izvodljivo. Samo je potrebno malo više strpljenja, jer je za drastične promene potrebno više vremena.

S obzirom da je ulje divljeg origana najsnažniji antiseptik, pomoći će i osobama sa vidno izraženim aknama, ali i sa ožiljcima koji mogu nastati kao posledica stiskanja akni. 

Ulje divljeg origana možete koristiti tako što ćete ga najpre malo razrediti, najbolje nekim drugim uljem (u razmeri 4:1), zatim direktno namazati na mesta gde su akne i bubuljice, i ostaviti da se to osuši i da koža upije. Takodje, ovo ulje možete dodavati u sve tonike ili sapune kojima inače tretirate lice. Iz razloga što ovo ulje ima snažno antibiotičko i antiinflamatorno dejstvo, pa tako pomaže da se koža hidrira duboko, tako ta smanji upale koje vode do nastajanja ovih nesavršenosti lica.

Najbolja kombinacija jeste da kapi ulja divljeg origana dodate toniku ili sapunu, zatim da se njime umivate redovno, a da nakon umivanja lice namažete razblaženim uljem. Ovakva primena se preporučuje osobama koje imaju teži oblik akni i bubuljica, a za one koji žele da ulje koriste preventivno, dovoljno je samo jedan od načina. Dakle, možete se umivati sapunom koji u sebi sadrži kapi ulja, ili možete nakon umivanja namazati lice razredjenim uljem.

Za još jače dejstvo preporučuje se konzumacija oralno, tako da ulje divljeg origana popijete razredjeno. Uz redovnu konzumaciju, zatim tretiranjem regija na kojima se nalaze akne i bubuljice, rezultati će biti znatno vidljivi već u prvoj nedelji korišćenja!

Opet napominjemo da je veoma važno pravilno dozirati, jer će prekomerno doziranje proizvesti kontraefekat.

Ulje divljeg origana – upotreba za kandidijazu i gljivice

Kandidijaza je infektivna bolest koju izazivaju gljivice iz porodice Candida. Najčešće se nalazi u genitalnom i probavnom traktu, takodje u grlu i na jeziku, a neretko se pojavljuje i na koži. Nastanak ove infekcije prouzrokuje neravnoteža gljivica i flore bakterija koje regulišu njihovo razmnožavanje. Na taj način dolazi do razvoja ove bolesti, koja najčešće pogadja žene (75%). Neretko predstavlja trajni problem sa kojim se pojedine osobe bore godinama.

Kao i za svaku drugu vrstu bolesti, najbitnije je usmeriti pažnju na njen nastanak, odnosno kako je došlo do pojave te bolesti. Kada uklonite koren, kasnije se bolest sama od sebe povlači.

Razlozi za nastanak kandidijaze su najčešće: Upotreba antibiotika preko mere, takodje upotreba kontraceptivnih sredstava i kortikosteroida, preterana upotreba alkalnih sapuna radi higijene polnih organa, menstruacija, trudnoća, veš lošeg kvaliteta, nehigijenski ulošci…i tako dalje. Takodje je moguće da se kandidijaza pojavi usled povišenog šećera u krvi, odnosno šećerne bolesti, kao i usled pada imuniteta.

Ulje divljeg origana uspešno se bori protiv samog uzroka nastanka kandidijaze, tako da problem rešava u korenu. Zbog toga je upravo ovo ulje proglašeno za najefikasniji lek protiv ove bolesti. To je i dokazano na Džordžtaunu, medicinskom centru u Vašingtonu, gde navode da ulje divljeg origana ima antigljivično dejstvo, koje je identično efikasno kao i nistatin koji je važan u borbi protiv gljivica i infekcija.

Već smo govorili o tome da je ulje divljeg origana najjači antibiotik zbog toga što u sebi sadrži karvarkol, koji deluje baktericidno, odnosno sprečava nastanak loših bakterija. Uz pomoć ćelijske respiracije uništava bakterije, tako da bakterijski zid ostaje neoštećen. Ulje divljeg origana uništava čak i bakterije koje su mutirale, pa eto još jednog razloga koji ide u prilog tome da je on najefikasniji lek.

Osim kandidijaze, ulje divljeg origana odlično uništava i ostale bakterije i gljivice, poput onih na noktima nogu i ruku. Takodje se veoma uspešno bori protiv vaginalnih infekcija, a njegovo dejstvo je toliko jako da može izlečiti salmonelu ili ešerihiju koli.

Za kratko vreme rešava problem gljivica i bakterija. Već smo pisali o upotrebi ulja u lečenju oralno gore u tekstu, ali ponovićemo još jednom. Maksimalna doza kapi jeste 12 kapi na dan, i to rasporedjeno na po 4 kapi 3 puta dnevno. U zavisnosti od stadijuma vaše bolesti, u vezi čega je potrebno da se konsultujete sa svojim lekarom, možete koristiti manje kapi. Minimalna doza jeste 3 kapi dnevno, odnosno 1 kap 3 puta dnevno.

Sve ispod 3 kapi nije delotvorno, a sve iznad 12 kapi je jaka terapija koja može izazvati neželjena dejstva. Najbolje bi bilo da u prvoj nedelji pijete 12 kapi na dan, zatim druge nedelje 6 kapi na dan, i u trećoj nedelji 3 kapi na dan. Maksimalna upotreba kapi jeste u periodu od 3 nedelje, nakon toga je potrebno da napravite pauzu od minimum nedelju dana. Prve rezultate biste trebali da primetite već nakon prve nedelje upotrebe, pa zatim smanjite dozu, jer nije potrebno tretirati različite stadijume bolesti jednako.

Svakako se uvek konsultujte sa lekarom koji će pratiti razvoj vaše bolesti, sve informacije koje pročitate ovde nemojte uzimati za ozbiljno, jer je pre svega potrebna kontrola i mišljenje stručnog lica, koje će vam pomoći da pobedite bolest. Mi smo tu da vam predstavimo ovaj sjajan proizvod i doprinesemo poboljšanju vašeg zdravlja.

Uvek se zalažemo za to da je najpre bitno promeniti način ishrane i stil života, jer koren svake bolesti jeste upravo neuravnotežen život. Kada to dovedete u redu pojava bilo koje bolesti se svodi na minimum, a svi prozvodi, uključujući i ulje divljeg origana vam mogu služiti kao preventiva i može samo dodatno doprineti vašem zdravlju.

Ulje divljeg origana – upotreba za zdravlje

Osim za kandidijazu i nesavršenosti na koži, ulje divljeg origana veoma pozitivno utiče i na ostale bolesti i deluje kao preventiva.

Štiti nas od mikroorganizama – Ulje divljeg origana u veoma kratkom roku rešava nas svih mikroorganizama, poput bacila, buva, vaški grinja ili pantljičare. Sve osobe koje piju nedovoljno pročišćenu vodu, zatim meso koje nije dovoljno termički obradjeno, itd, u svom organizmu imaju bacile koji su veoma štetni. To kasnije dovodi do raznih opasnih bolesti. Divlje origano je veoma jak i popularan lek koji uspešno uništava sve bacile u našem organizmu.

Bogato je esencijalnim mineralima – Ukoliko ne vodite računa o ishrani, ili pak vodite ali nikako ne uspevate da zadovoljite potrebne dnevne količine raznih minerala i vitamina, onda vam ulje origana može pomoći u tome. Nedostatak pojedinih minerala u organizmu može izazvati brojne probleme, s toga je korišćenje ulja od divljeg origana pravi način da u svoj organizam uneste dovoljno minerala, ali i vitamina, koji će vam pomoći da ostanete zdravi. Gvoždje, magnezijum, bakar, cink, kalcijum, kalijum…kao i vitamini grupe C i B, nalaze se u divljem origanu.

Zdrav digestivni trakt – Ulje origana takodje veoma pozitivno utiče na našu crevnu floru, jer takodje rešava probleme u samom korenu. Kada je sistem za varenje usporen u našem organizmu hrana truli i tako se nakupljaju toksini, koji dalje stvaraju brojne probleme. Ulje origana će najpre ubrzati vaš metabolizam i olakšati varenje, što dovodi do redovnog izbacivanja toksina iz organizma, posle čega nam ostaje zdrav i ravan stomak. Redovna upotreba divljeg origana može vam pomoći da smršate, jer toksini i masnoće koje ostaju u nama, veoma lako izbacuje.

Pomaže mršavljenje – Višak kilograma koji dobijamo tako što u našem telu ostaju nezdrave masnoće, i lepe se za stomak, butine i tako dalje, uspešno možemo rešiti uz pomoć ovog ulja. Sada već dobro poznat karvarkol deluje kao sagorevač masti, i to na prirodan način.

Zdrav kardiovaskularni sistem – Te masnoće koje nas goje, osim što ostavljaju traga tako što nas čine debelima, čine nas i potpuno nezdravima. To je zapravo povezano. Masnoće se lepe na zidove arterija i zapušavaju naš krovotok. To proizvodi povećan holesterol, što u konačnici dovodi do lošeg rada srca. Zbog nezdrave ishrane, često masne i preradjene hrane, danas je procenat osoba koje su doživele srčani udar mnogo povećan. Ulje divljeg origana pomoći će vam da se rešite tih masnoća i na taj način oslobodite krvotok. Kada krv neometano prolazi kroz arterije dolazi do srca na pravi način i tako ga čini jakim i zdravim. S toga, ukoliko želite da imate zdrav kardiovaskularni sistem, koristite ulje origana kao prevenciju. Ili ga koristite da biste izlečili holesterol.

Ublaženi menstrualni bolovi – Svim ženama koje imaju neredovne i bolne menstruacije, zatim onima koje su u menopauzi, preporučuje se ulje kao najbolji lek. Blagotvorno deluje na reproduktivni sistem, štiti jajnike i matericu i menstrualni ciklus ublažava i reguliše. Iskustva mnogih žena potvrdjuju da je ulje divljeg origana odličan saveznik.

Usporava starenje – Pored toga što naš organizam čini zdravim i jakim, što odmah utiče na našu spoljašnost, ulje divljeg origana je odličan preparat za košu. Već smo utvrdili da izuzetno pozitivno utiče na sve nesavršenosti na koži, a pod tim podrazumevamo i bore. Obnavlja ćelije i kožu hidrira dubinski, uklanja mrtve slojeve kože i na taj način dopušta novoj zdravoj koži da raste. Kada je koža hidrirana i sveža, pojava bora se odlaže do daljnjeg.

Sprečava alergije – Osobe koje pate od alergije znaju koliko je to naporno i teško, medjutim, osobe koje su probale ulje divljeg origana u borbi protiv alergija, znaju koliko je ono efikasno. Lekovi koji se koriste u lečenju alergija imaju brojna neželjena dejstva, dok je ulje divljeg origana na prirodnoj bazi i može vam samo doneti pozitivne rezultate.

Ublažava bolove – Antiseptičko dejstvo divljeg origana pomaže osobama koje pate od artritisa, a ublažava i bolove i zglobovima i kostima prilikom nekog pada i povrede. Putem kože on prodire duboko do kostiju i pomaže im da se obnove i očvrsnu.

Jača imunitet – I, za kraj, ono što je jako bitno jeste zdrav imunološki sistem. Prehlade i gripovi su česti, a najviše u prelaznim periodima i zimi. Tada je ulje origana idealan saveznik, jer sprečava prehlade i čini vas zdravim i snažnim.

Ulje divljeg origana – cena i gde kupiti?

Na našem tržištu možete naći proizvode koje liče ulju divljeg origana, ali zapravo to nisu. Ulje koje se pravi od običnog origana kojeg konzumiramo kao začin, nema jednako dejstvo, zapravo ima mnogo manje dejstvo i neće vam pomoći. Najbolje bi bilo da kupite ulje u apotekama sa jasnom deklaracijom. Cene se kreću u zavisnosti od apoteke do apoteke, i proizvodjača. Svakako preporučujemo da odvojite pare kupite organski proizvedeno ulje, jer će vam brže i lakše pomoći.

Svakako je bolje da kupite jednu kutiju koja će vam pomoći, nego tri i da rezultati ne budu vidljivi. Osim kapi, na našem tržištu možete naći i kapsule divljeg origana, koje imaju jednako dejstvo.

U apotekama se konsultujte sa farmaceutom radi detaljnijih informacija, a sa vašim lekarom se posavetujte pre upotrebe ulja. Lekove uvek uzimajte uz konsultaciju sa stručnim licima kako biste izbegli njihova neželjena dejstva.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivog sadržaja: